ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ειδήσεις σε ένα λεπτό ... (18/3/2023)

Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ειδήσεις σε ένα λεπτό ... (18/3/2023)



  • Αρκετοί αναγνώστες μας έδειξαν ενδιαφέρον για το δελτίο τύπου του πρώην δημάρχου κ. Γιάννη Αναγνώστου μέσα από το οποίο έδινε σαφείς απαντήσεις με χρήση αριθμητικών δεδομένων για όσα του προσάπτουν και αφορούν την στάση τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019. "Ούτε τον ψήφισα ούτε προσπάθησα να επηρεάσω άλλους να τον ψηφίσουν" είπε για τον νυν δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019 στον οποίο εκλέγονται και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Εάν ο πρώην δήμαρχος επηρεάζει τόσο το κεντροδεξιό ακροατήριο αυτό σημαίνει πως η δική του στήριξη μπορεί να οδηγήσει κάποιον στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών κάτι που δεν συμβαίνει φυσικά αλλιώς θα είχε οδηγηθεί και ο ίδιος το 2014 με το 12% που πήρε απέναντι σε άλλες δύο κεντροδεξιές υποψηφιότητες. Ό,τι δεν έχει λυθεί για δεκαετίες στην πόλη μας και εξηγεί γιατί έχουμε μόνο έναν κεντροδεξιό δήμαρχο από το 1974 έως σήμερα εάν δεν ΛΥΘΕΙ δεν πρόκειται να ξαναδούμε ΝΙΚΗ. Κάποιοι θεωρούν πως το ιστολόγιο αυτό γέρνει προς την μία ή την άλλη πλευρά όμως όπως όλες και όλοι γνωρίζουν έχουμε την δική μας ατζέντα που δεν υιοθετήθηκε από καμία δημοτική παράταξη για λόγους που σε εμάς είναι κατανοητοί. Και εμπεριέχονται σε μία μόλις φράση : Πως μπορείς να πείσεις τους πολλούς πως λεφτά δεν υπάρχουν; Το φαινόμενο κυριαρχεί και στην κεντρική πολιτική σκηνή και η στάση αυτή φουντώνει τα δύο άκρα. Δεν γνωρίζουμε εάν θα χρειαστεί να επανέλθει ο πρώην δήμαρχος με νέο δελτίο τύπου του έως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023 για εμάς πάντως είναι αυτονόητο πως όσο κεντροδεξιά στελέχη της πόλης χαράσσουν την δική τους πορεία ερχόμενη σε αντίθεση με θέσεις του κόμματος του οποίου είναι μέλη οι κόντρες θα συνεχιστούν άλλωστε σε αυτή την πόλη από το 1974 και μετά η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της ΝΔ ανέχτηκε να εκπροσωπείτε από έναν δοτό δήμαρχο της χούντας και που φυσικά βρέθηκε το 1994 και αρχηγός της ΝΔ να τον κατεβάσει ως υποψήφιο βουλευτή του κόμματος! Δεν ξέρουμε εάν το κόμμα έχει αλλάξει από τότε ή κάποιοι θεωρούν λογικό να βρίζουν τους "Κασιδιάρηδες" αλλά να φιλοξενούν στα ψηφοδέλτιά τους όσους ακόμα και σήμερα αναζητούν "Μεσσίες" για να μας σώσουν από τον "κακό" καπιταλισμό. Για εμάς είναι ξεκάθαρο είτε υπηρετείς το υπάρχον πολιτικό σύστημα είτε πας ΑΠΕΝΑΝΤΙ και δεν κάνεις ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ. 


  • Η γεωστρατηγική θέση της χώρας μας δεν θα αλλάξει και μετά από αυτές τις βουλευτικές εκλογές. Ουδείς πρέπει να ανησυχεί αφού και τα τρία πρώτα σε προτίμηση ψήφων κόμματα έχουν και κυβερνήσει και ακολουθήσει συγκεκριμένη πορεία σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτονόητο λοιπόν πως οι εκλογές απλώς θα αλλάξουν πρόσωπα σε μια προδιαγεγραμμένη πορεία με την οποία συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού και για αυτό άλλωστε τους ψηφίζει. 


  • Ο Λάζαρος Μαυρόπουλος νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ στον οποίο ευχόμαστε καλή θητεία. 


  • Συντονιστής του προεκλογικού αγώνα για τον Νομό Αργολίδας ορίστηκε από τη ΝΔ ο συνδημότης μας κος Παρασκευάς Γιαννόπουλος. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και φυσικά με την ΝΙΚΗ για το κόμμα μας στις βουλευτικές κάλπες. Για τα της πόλης τα πράγματα περιπλέκονται αφού για ακόμη μια φορά είμαστε διασπασμένοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: