ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μεγάλο δημοσιογραφικό μας ατόπημα - Όλη η αλήθεια για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 8χρονου το 2013 στα 5Χ5 στο Δ' Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης

Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Μεγάλο δημοσιογραφικό μας ατόπημα - Όλη η αλήθεια για το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο του 8χρονου το 2013 στα 5Χ5 στο Δ' Αθλητικό Κέντρο Ηλιούπολης


Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός δημοσιογράφου είναι να παραδέχεται ΔΗΜΟΣΙΑ όταν κάνει κάποιο λάθος. Αυτό αποδεικνύει την εντιμότητά του και πως δεν είχε πρόθεση να θίξει αλλά να αναζητήσει την ΑΛΗΘΕΙΑ. Μια αλήθεια που αγνοούν πολλοί συνδημότες μας με ευθύνη όχι μόνο του τοπικού τύπου αλλά και όσων γνωρίζουν και σιωπούσαν για χρόνια. 




Το ιστολόγιό μας έχει όλα τα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν πως ο ΓΣΗ δεν φέρει ευθύνη για το τραγικό ατύχημα που συνέβη πριν 7 χρόνια στην πόλη μας , αφού αυτό έγινε σε χρόνο που ο σύλλογος δεν είχε την εποπτεία του συγκεκριμένου χώρου και καλούμε πλέον όλους να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΑΣ 

Αρχικά ο δήμος της πόλης μας και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχαν παραχωρήσει σε τέσσερα σωματεία της πόλης ( στα ποδοσφαιρικά τους τμήματα ) τον χώρο έναντι τιμήματος περί τα 4.000 ευρώ ετησίως. Τα σωματεία ήταν ο ΓΣΗ, ο Χαραυγιακός, ο Φωστήρας και η ΔΙΑΝΑ.

Την ώρα του τραγικού συμβάντος η ώρα ανήκε στον Χαραυγιακό που όμως είχε σταματήσει τις προπονήσεις και έτσι στην δική του ώρα τον χώρο κατέλαβε άλλος αθλητικός όμιλος της πόλης του οποίου ήταν αθλητής το άτυχο παιδάκι.

Η συμφωνία με τον ΠΑΟΔΗΛ αποδεικνύει πως  τα σωματεία ήταν τέσσερα (είχαν την διαχείριση του χώρου)  , αλλά  το γεγονός πως το παιδάκι δεν ήταν μέλος των ακαδημιών του ΓΣΗ  δεν είναι ευρέως γνωστό επειδή προφανώς έτσι συνέφερε την τότε διοίκηση του δήμου ή και τους διοικούντες το ποδοσφαιρικό τμήμα του συλλόγου.

Έτσι όταν το 2013 θέλησα να ερευνήσω το τραγικό περιστατικό άκουγα μόνο "μην το ψάχνεις" με αποτέλεσμα ακόμα και εγώ που είμαι φίλαθλος του ΓΣΗ να θεωρώ πως υπήρχε ευθύνη του Συλλόγου για τα 5Χ5 του Γκαράζ! 

Όλοι ήξεραν τα ποδοσφαιρικά μου αισθήματα , το παρόν ιστολόγιο ήταν στα πρώτα του βήματα αλλά ουδείς με κατατόπισε στην αναζήτηση της αλήθειας. 

Άλλωστε η σύμβαση (την οποία από χθες  έχουμε  στην κατοχή μας )  λέει ρητά πως τα τέσσερα σωματεία δεν είχαν δικαίωμα να εκμισθώσουν τον χώρο σε τρίτους . Επομένως και η μετέπειτα "αποχώρηση" των σωματείων από τα 5Χ5 πρέπει να ερευνηθεί ενδελεχώς αφού το έγγραφο που την αποδεικνύει φέρει την υπογραφή εκπροσώπου του ποδοσφαιρικού τμήματος και την σφραγίδα του συλλόγου! αλλά  όχι την υπογραφή του τότε και τωρινού προέδρου του ΓΣΗ κ. Ανδρέα Τρομπέτα.

Άμα είναι λοιπόν να έχουμε πρόεδρο και να λειτουργούμε αυτόνομα τότε το πράγμα δεν έχει καμία ΗΘΙΚΗ. Στις επιτυχίες δηλαδή εμείς, και στην στραβή και μάλιστα σε ένα τόσο τραγικό περιστατικό "κρεμάστε" τον πρόεδρο. Όχι μάγκες δεν πάει έτσι.

Τα υπόλοιπα σωματεία με αυτό το έγγραφο κατάφεραν να ρίξουν την ευθύνη στον ΓΣΗ ενώ εκτός από τον Χαραυγιακό που δεν έκανε πλέον χρήση του συγκεκριμένου  χώρου τα υπόλοιπα δύο Φωστήρας και ΔΙΑΝΑ εξακολουθούσαν και τον χρησιμοποιούσαν.

Το έγγραφο αυτό της "αποχώρησης" φέρει υπογραφή 15 περίπου μέρες πριν το τραγικό συμβάν.

Επομένως οι όποιες ευθύνες που επιδίκασε το ποινικό δικαστήριο αφορούσαν παραλείψεις τεχνικής φύσεως και στην ουσία της υπόθεσης δεν μπήκε καν. 

Και η ουσία είναι πως ο προπονητής του σωματείου που κατέλαβε τον χώρο χωρίς καμία έγκριση από πουθενά  (επίσημη πάντα μιλάμε ) ήταν μαζί με τους "καταληψίες"  υπευθύνους του αθλητικού συλλόγου που μπήκε στον χώρο να κάνει προπόνηση χωρίς καμία έγκριση από τον ΠΑΟΔΗΛ είναι οι κύριοι υπεύθυνοι ενός τραγικού ατυχήματος που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν εκτιμούσαν καλύτερα την κατάσταση. 

Γιατί άμα βλέπεις τέτοιο άνεμο προφανώς και δεν κάνεις προπόνηση αφού άλλωστε τα παιδάκια δεν είναι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. 

Έτσι προφανέστατα και ο σύλλογος (ΓΣΗ)  δεν θα μπορούσε να επικοινωνήσει με την οικογένεια του θύματος, να αναλάβει την ευθύνη και να λύσει το θέμα όπως από λάθος πληροφόρηση  έγραφα  αφού ΔΕΝ είχε την ευθύνη του χώρου την ώρα του τραγικού ατυχήματος.

Ακόμα και για τα τεχνικά ζητήματα εάν υποθέσουμε πως αυτά οδήγησαν στην τραγωδία η σύμβαση αφορούσε τον δήμο της πόλης μας (ΠΑΟΔΗΛ) με τα τέσσερα σωματεία της πόλης και όχι με το ένα.

Άρα προφανώς και εμείς κάναμε μεγάλο δημοσιογραφικό ατόπημα κατηγορώντας το σωματείο ΓΣΗ και στην ουσία τον κ. Ανδρέα Τρομπέτα για κάτι το οποίο δεν θα μπορούσε να διευθετήσει αφού άλλωστε δεν ήταν ενήμερος ούτε καν για την δική του "εμπλοκή" στην υπόθεση.

Ακόμα και  οι κλήσεις των προηγούμενων δικαστηρίων δεν ήταν καν εις γνώση του αφού πήγαιναν στον οδό Αλιμούντος και όχι στην οδό Τυρταίου 1-3  που είναι τα γραφεία του Συλλόγου. 

Εκεί μετά από δική του δίκαιη όπως αποδείχθηκε διαμαρτυρία για τις ανακρίβειες που έγραψα κλήθηκα και με ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ μου αναπτύχθηκε η αλήθεια που έχω υποχρέωση να σας παρουσιάσω.

Ένα ιστολόγιο σαν το δικό μας προφανώς και πάει μέχρι τέλους με ό,τι καταπιάνεται. Αφού ευχαριστήσουμε λοιπόν τον κ. Ανδρέα Τρομπέτα για την ενημέρωση που μας έκανε θα παρακολουθούμε το θέμα και την εξέλιξή του κάνοντας παράπονο σε όλους όσους γνώριζαν και  μας άφησαν να κάνουμε ένα τέτοιο ατόπημα.

Μάταια προσπάθησαν να μας εκθέσουν, έχουμε δώσει τα διαπιστευτήριά μας στην τοπική κοινωνία.

Πάμε πάλι λοιπόν από την αρχή .

Υπάρχει σύμβαση του ΠΑΟΔΗΛ με τέσσερα σωματεία

Υπάρχει αποχώρηση εκ των υστέρων των τριών. (πρέπει να ελεγχθεί ενδελεχώς από την Ελληνική Δικαιοσύνη). Δεν ήταν εις γνώση του προέδρου του ΓΣΗ , και πρέπει να ερευνηθεί και η αυθεντικότητα της σφραγίδας του ΓΣΗ που φέρει.

Υπάρχει ο Χαραυγιακός που στο "κενό" του, και  επειδή για δικούς του λόγους δεν χρησιμοποιούσε πλέον τον χώρο, κάποιοι (και αυτό είναι προς διερεύνηση ) έχωσαν ανεπίσημα  το άλλο μικρό αθλητικό σωματείο να κάνει προπόνηση εκεί  όπου δεν είχε καμία αρμοδιότητα και δικαιοδοσία να μπει. 

Και  βέβαια ο άτυχος μικρός αθλητής ήταν του σωματείου αυτού και όχι του ΓΣΗ. 

Ακόμα και εάν του παραχωρήθηκε η δυνατότητα αυτή από κάποιους (όχι επίσημα από το σωματείο)  είναι αντίθετη με την σύμβαση που ρητά αναφέρει πως τα τέσσερα σωματεία δεν μπορούν να παραχωρήσουν τον χώρο σε κανέναν τρίτο . Είτε σωματείο, είτε φυσικό πρόσωπο. 

Έστω και έτσι πάντως ο πρόεδρος του ΓΣΗ Ανδρέας Τρομπέτας μας έδωσε την δυνατότητα όχι μόνο να επανορθώσουμε αλλά να μπούμε και στην ουσία της υπόθεσης. 

Γιατί δεν μπορεί να μένει η ρετσινιά στο ιστορικότερο σωματείο της πόλης με 11 τμήματα και με μοναδική συνεισφορά στον αθλητισμό της πόλης μόνο και μόνο για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους όσοι κάνουν τους μάγκες αλλά αφήνουν στην "ηλεκτρική καρέκλα" έναν πρόεδρο που δρα για το καλό του αγαπημένου μας Συλλόγου.

 Χωρίς να έχει εισπράξει ούτε καν την δημοσιότητα που του αναλογεί (λόγω θέσης) αφού ατυχώς κάποιοι ξέρουν να προβάλλουν τους εαυτούς τους και όταν έρχεται η ώρα της κρίσης φεύγουν σαν τα ποντίκια πριν βουλιάξει το πλοίο. 

Φυσικά το "πλοίο" της Ηλιούπολης , η ναυαρχίδα της στον αθλητισμό όπως είναι ο ΓΣΗ δεν έχει ανάγκη κανέναν . Έχει την δική του Ιστορία , έχει τα περισσότερα τμήματα από όλους τους άλλους συλλόγους της πόλης και φυσικά έχει πολυάριθμους φιλάθλους και οπαδούς που τον ακολουθούν και στα δύσκολα.

Εμείς σήμερα γνωρίσαμε έναν Κεφαλονίτη παλικάρι χαιρόμαστε για αυτό και λυπούμαστε που αδικήσαμε τον ίδιο αλλά και το σωματείο του οποίου είμαστε φίλαθλοι.

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι παλιά από την κοπή της πίτας το 2018 του water polo του ΓΣΗ . Δεν είναι τυχαία αφού ο Ανδρέας Τρομπέτας υπήρξε αθλητής δεκαετίες πριν του Ναυτικού Όμιλου Πατρών στο πόλο.

Αλλά αυτά σε άλλη ανάρτηση, αυτή είναι μόνο  προς αποκατάσταση της αλήθειας . Μια ΑΛΗΘΕΙΑ που δεν φοβηθήκαμε ποτέ γιατί άλλωστε δεν έχουμε κάτι να σας κρύψουμε ως μέσο. Εμείς είτε το θέλουν κάποιοι ή όχι θα συνεχίσουμε χωρίς εξαρτήσεις και κρυφούς χορηγούς αφού μοναδικός μας στόχος είναι η αποκάλυψη της αλήθειας.

Ας αρχίσουν λοιπόν να ανησυχούν όσοι μας θεωρούν εύκολο στόχο. Ήδη 7 χρόνια μετά θα έπρεπε να το είχαν καταλάβει.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: