ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προσπάθεια ακύρωσης της Θείας Λειτουργίας που τελείται στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος - Κάντε άλλη μέρα την διαμαρτυρία σας η Κυριακή ανήκει στους πιστούς

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Προσπάθεια ακύρωσης της Θείας Λειτουργίας που τελείται στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος - Κάντε άλλη μέρα την διαμαρτυρία σας η Κυριακή ανήκει στους πιστούς


Για την προσεχή Κυριακή έχουν ετοιμάζει συμβολική αποκαθήλωση μέλη της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης και άλλες αλληλέγγυες προς αυτή την κατεύθυνση ομάδες όπως διαβάζουμε σε τοπικό site.
Στην ανακοίνωσή τους δεν τονίζεται ο συμβολικός χαρακτήρας του εγχειρήματος που έχει ως μοναδικό του στόχο να αναστατώσει αλλά παράλληλα και να αφυπνίσει τους πιστούς της πόλης μας.

Με πρόφαση την προστασία του περιβάλλοντος βάλλουν εδώ και καιρό υποστηριζόμενοι  από τον τοπικό τύπο αναζητώντας την κατεδάφιση του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία που χτίστηκε στην θέση του παλιού ξωκλησιού που δεν κάλυπτε και δεν καλύπτει πλέον τις ανάγκες των πιστών.

Σε μια πόλη 150.000 κατοίκων κάποιοι θεωρούν λογικό να έχουμε μονοψήφιο αριθμό ενοριών θεωρώντας πως δεν χρειάζεται εκκλησιασμός για τους πολλούς αλλά για τους ελάχιστους.

Τα τσιμέντα που θα πέσουν στον Υμηττό και με την Βούλα της Πολιτείας θα είναι πολλά για αυτό καλούμε τους αυτόκλητους υπερασπιστές του περιβάλλοντος να επικεντρωθούν προς άλλον στόχο γιατί προφανώς και η Εκκλησία δεν πρόκειται να γκρεμιστεί ,όπως δεν γκρεμίστηκε και η Ενορία της Αγίας Μαύρας που και για αυτήν αντιδρούσαν.

Μάταια ελπίζουν λοιπόν πως υπάρχουν μ@΄@κες και μ@λ@κισμένες στην πόλη μας να συνδράμουν στις δράσεις τους . Καλούμε μάλιστα την Πολιτεία μαζί με τις ΜΚΟ να μας απαλλάξει και από την παρουσία τέτοιων κινήσεων απαιτώντας ετήσιο ΦΟΡΟ για όσους έχουν ΣΩΜΑΤΕΙΟ , ΣΥΛΛΟΓΟ ή οτιδήποτε άλλο σκαρφιστούν για να έχουν τρόπους να απομυζούν τους ατυχείς που τους πιστεύουν.

Γιατί προφανώς και για τις δράσεις του δεν είναι τόσο large να βάζουν από την τσέπη τους αλλά από τα μέλη τους και τους χορηγούς που τους εμπιστεύονται και συμφωνούν μαζί τους.

Καλό θα είναι να καταλάβουν και αυτοί πως εδώ δεν είμαστε επί δημαρχίας Δημήτρη Κιντή που μοίραζε την περιουσία του Νάστου σε γνωστούς και φίλους και πως προφανώς και μόνο η παρουσία τους θα προβληθεί από εμάς γιατί το δίχτυ προστασίας που κάλυπτε τότε όλες τις αντίθετες φωνές έχει καταρρεύσει όπως και η αγαπημένη τους ΕΣΣΔ.

Η αποκαθήλωση στην χριστιανική λειτουργική λέγεται η σκηνή  της καταβίβασης του σώματος του Ιησού από τον Σταυρό που ακολούθησε μετά την Σταύρωσή Του και δεν δύναται να χρησιμοποιείται για το γκρέμισμα που θα ήθελαν να επιχειρήσουν εάν ζούσαμε σε κάποιο κομμουνιστικό καθεστώς.

Ας μην ταλαιπωρούνται άδικα λοιπόν ανεβαίνοντας στον Προφήτη Ηλία κάνοντας επαναστατική γυμναστική και ας περιμένουν την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην οποία έχουν καταφύγει.

Άλλωστε γεμίσαμε σωματεία , συλλόγους και ένα σωρό ΜΚΟ που θέλουν να προστατέψουν το πράσινο , την αρκούδα, την νυχτερίδα, τους κορμοράνους , τα βατράχια , τους μετανάστες , τους παιδεραστές, τους αλκοολικούς , τους τοξικομανείς , τους εξαρτημένους από τον τζόγο και ένα σωρό άλλοι σύλλογοι που θεωρούν πως μπορούν να υποκαταστήσουν την οργανωμένη Πολιτεία.

Μπορούν να διαμαρτυρηθούν σε άλλο σημείο της πόλης και όχι έξω από έναν ναό. Το τοπικό τμήμα της πόλης που έχει ενημερωθεί θα πρέπει να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας του ναού αφού προφανώς και οι πιστοί εδώ και χρόνια δεν ασχολούνται με όσους δεν ήθελαν ούτε την Αγία Μαύρα αλλά ούτε και κανέναν άλλο ναό της πόλης .

Να διαμαρτυρηθούν για το ΚΥΤ στον Υμηττό μπας και το πάρουν και μείνουμε χωρίς ρεύμα στο απόλυτο σκοτάδι όπως βρίσκονται και αυτοί .

Όχι πως δεν έχουν διαμαρτυρηθεί όπως έχουν διαμαρτυρηθεί και για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας με αποτέλεσμα οι 52 να μην επαρκούν και πολλά σημεία της πόλης να μην έχουν σήμα.

Ας κατέβουν στην πολιτική να μας σώσουν να λαμβάνουν αυτοί τις αποφάσεις για το περιβάλλον και να είσαστε σίγουροι πως πολύ σύντομα οι "πουλημένοι" πολιτικοί θα μας λείψουν.

Δεν θα αναφερόμασταν καν στο ασήμαντο γεγονός της κινητοποίησης αλλά το είδαμε πρωτοσέλιδο σε ΜΜΕ της πόλης και είπαμε να ενημερώσουμε ΔΗΜΟΣΙΑ τις αρχές γιατί ιδιωτικά το έχουμε κάνει χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε δει αποτέλεσμα.

Φαίνεται θέλουν να μετακινηθούν σε άλλα αστυνομικά τμήματα και κάνουν ό,τι μπορούν για να μας βάζουν να τρέχουμε σε υπουργικά γραφεία καταγγέλλοντας την παντελή αδιαφορία που δείχνουν εδώ και καιρό για την ασφάλεια της πόλης.

Το να μεσολαβήσουμε για την ενίσχυση του τοπικού τμήματος εμείς το κάναμε αλλά αστυνόμευση δεν είδαμε με αποτέλεσμα εκτός από την συνηθισμένη παραβατικότητα να προσπαθούμε να επαναφέρουμε και μορφές που η πόλη τις είχε ξεχάσει για μια ολόκληρη δεκαετία.

ΥΓ: Τέλος για τις δύο κεντροδεξιές παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου που έκαναν την μ@λ@κί@ να συνυπογράψουν μαζί με τις άλλες το ψήφισμα κατά της Εκκλησίας να αλλάξουν ρότα γιατί προφανώς και αριστερό ψήφο δεν θα πάρουν αλλά παράλληλα θα χάσουν πολλούς δεξιούς και θρησκευόμενους αφού το να τα έχεις καλά με όλους μετά την δική μας διαδικτυακή παρουσία έχει τελειώσει. Και εάν λένε πως δεν υπέγραψαν αλλά απλώς να τηρηθεί η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ προφανώς και αυτή είναι να κατεδαφιστεί ένα κτίριο που δεν έχει άδεια αφού αυτή δεν μπορεί να βγει εκτός και πρόκειται για κρατικό κτήριο. Και η Εκκλησία προφανώς παρόλο που κάποιοι την θεωρούν κράτος εν κράτη διαρκώς απαξιώνεται και διαχρονικά συντηρεί την ΕΛΠΙΔΑ ζωντανή αυτοί που χάσαμε όλοι όσοι πιστέψαμε σε κόμματα που υψώνουν ακόμα και την σημαία με το σφυροδρέπανο αρκεί να πάρουν ψήφους. Τα ψέματα τελειώνουν για όλους ο θανατηφόρος ιός είναι η μεγάλη μας και ίσως τελευταία μας ευκαιρία για να αποφασίσουμε σε τι κόσμο θέλουμε τελικά να ζήσουμε.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: