ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για σχέση με την υπόθεση του δολοφονημένου Γκιόλια παραπέμπεται ο Μανώλης Σφακιανάκης

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Για σχέση με την υπόθεση του δολοφονημένου Γκιόλια παραπέμπεται ο Μανώλης Σφακιανάκης


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του δημοσιογράφου και φίλου  Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010, καθώς ο Άρειος Πάγος με αμετάκλητη απόφασή του παραπέμπει σε δίκη με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας τον πρώην επικεφαλής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.
Ο Σφακιανάκης εμφανίζεται σύμφωνα με το Ανώτατο δικαστήριο το οποίο απέρριψε αίτηση αναίρεσης προηγούμενου παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, να είχε σχέσεις με τον Σωκράτη Γκιόλια και μάλιστα να τον προειδοποιούσε για επικείμενους ελέγχους της υπηρεσίας στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ο Άρειος Πάγος, ότι ο Σφακιανάκης ως επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημέρωνε τον Γκιόλια ότι επίκειται έρευνα της υπηρεσίας της οποία ηγείτο στο σπίτι του, προκειμένου εκείνος να απομακρύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του και κάθε άλλο στοιχείο που θα μπορούσε να τον συνδέσει με την ιδιότητα του διαχειριστή του blog «troktiko». 

Με άλλα λόγια, ο Σφακιανάκης εμφανιζόταν να ενημερώνει τον Γκιόλια για τις κινήσεις των διωκτικών αρχών και να του υποδεικνύει μεθόδους προκειμένου να αποφεύγει τους ελέγχους. Παράλληλα τον ενημέρωνε για τους κινδύνους που πιθανώς διέτρεχε.

Υπάρχουν και άλλες πληροφορίες και μετά από 10 χρόνια αμυδρές ελπίδες πως θα ξετυλιχθεί το κουβάρι του παρακράτους που έκοψε το νήμα της ζωής στον μαχητικό δημοσιογράφο και φίλο. 

Η εμπιστοσύνη του Σωκράτη Γκιόλια στους κρατικούς λειτουργούς ήταν και το μοιραίο του λάθος αφού η ΔΙΑΦΘΟΡΑ κομμάτι της οποίας παρακολουθείτε και από ΕΔΩ στην ΕΛ.ΑΣ ήταν και είναι τεράστια. 

Η απλή παρακολούθηση 10 - 20 τηλεφωνικών γραμμών ακόμα και μετά την στυγνή δολοφονία θα είχε οδηγήσει σε πολλά συμπεράσματα αλλά ούτε αυτό δεν υπήρξε πολιτική βούληση να γίνει. 

Όσοι δώσαμε καταθέσεις στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ( γιατί εκεί διαβιβάστηκαν όλες οι καταθέσεις) αναμένουμε έστω και από "λάθος" να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση . 

Γιατί 10 χρόνια είναι πάρα πολλά για ένα κράτος που παλεύει για να παραμείνει στη Δύση έχοντας κρατικό μηχανισμό που παραπέμπει σε "βαθιά" Ανατολή. 

Τουλάχιστον να συλληφθούν όσοι φυσικοί αυτουργοί είναι εν ζωή γιατί για τους ηθικούς έτσι όπως εγώ το βλέπω δεν θα έχουμε ποτέ ξεκάθαρη εικόνα. 

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: