ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Αποχώρηση Θέμη Γιαννόπουλου από την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" - Το δικό μας σχόλιο

Τρίτη 7 Ιουλίου 2020

Αποχώρηση Θέμη Γιαννόπουλου από την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" - Το δικό μας σχόλιο


Ο Θέμης Γιαννόπουλος ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" και μας εξηγεί τους λόγους . Διαβάστε τι γράφει:

Από την ίδρυση και την άμεση ένταξή μου στην Παράταξη, ως και σήμερα, άσκησα τα καθήκοντά μου , τόσο από την θέση Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, του Προέδρου και Αντιπροέδρου Νομικών Προσώπων, με συνέπεια και υπευθυνότητα. Εργαζόμουν σκληρά κρατώντας πάντα χαμηλούς τόνους, δίχως να με διακατέχουν αισθήματα αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του Συλλογικού συμφέροντος. Είχα πάντα άριστη συνεργασία με όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των Παρατάξεων, τα Μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων, και όλους τους Εργαζόμενους.

Αισθάνομαι δικαιωμένος από την πορεία μου. Ταυτόχρονα και πολύ στενοχωρημένος από την πορεία της Παράταξης σήμερα. Μετά την απόφασή του ιδρυτή της Βασίλη Βαλασόπουλου να παραιτηθεί και να αποσυρθεί από επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας, χάσαμε τους στόχους και τον προσανατολισμό μας. Με την αποχώρησή του χάσαμε την δυναμική που είχαμε κερδίσει από τις εκλογές (32%). Αυτό δημιούργησε εσωστρέφεια και επαναλαμβανόμενες λάθος στρατηγικές κινήσεις. Μία κατάσταση που μας αποδόμησε σαν ομάδα.

Η ζωή όμως συνεχίζεται. Με γνώμονα την αφοσίωσή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον σεβασμό μου στους θεσμούς, την στενή επαφή μου με τον κόσμο και την διάθεσή μου για προσφορά στο δημότη, θα συνεχίσω να προσπαθώ για το καλό της Πόλης μας. Κάνω σαφές ότι από τη θέση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συμβούλου θα συνεχίσω να εκφράζω δημόσια τις θέσεις μου, να στηρίζω ιδέες, να καταθέτω προτάσεις και να προσπαθώ για το καλύτερο και ουσιαστικότερο αύριο της Πόλη μας.

Θέμης Γιαννόπουλος - Ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος 



ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Εδώ και πολύ καιρό είχαμε επισημάνει μέσα από το ιστολόγιό μας τον στραβό κατά εμάς δρόμο που βαδίζει η δημοτική παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" μετά την αποχώρηση του Βασίλη Βαλασόπουλου από επικεφαλής της δημοτικής της ομάδας. Τον διαδέχθηκε στη δημοτική ομάδα εννοώ ο κ. Πανταζόπουλος και τώρα ο κ. Ψυρρόπουλος. 

Παρά τις προσπάθειες του πρώτου η ομάδα εμφάνιζε στα δημοτικά συμβούλια εικόνα "ξένοι στην ίδια πόλη" , ενώ η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και με τον κ. Ψυρρόπουλο ο οποίος της προσέθεσε και ένα ακόμα "ελάττωμα" να αποδομεί βασικές επιλογές του ιδρυτή της και τέως Δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου ( π.χ Νεκροταφείο στο ΚΥΤ Υμηττού). Η αποχώρηση του κ. Γιαννόπουλου ευελπιστούμε να αφυπνίσει όσους δεν αντέχουν την κριτική γιατί είναι εμφανές στους περισσότερους πως όποιος διαφωνεί και φεύγει δεν είναι προδότης. 

Η λογική του κάθομαι σε μια παράταξη εάν διαφωνώ με την αντιπολίτευση που ασκεί, εμάς δεν μας έβρισκε ποτέ σύμφωνους. Επειδή η πορεία του κ. Γιαννόπουλου στα δημοτικά πράγματα ήταν ΘΕΤΙΚΗ κάτι που αναγνωρίζεται και από τους πολιτικούς του αντιπάλους ας μην αρχίσουν πάλι τις αόριστες κατηγορίες που υιοθετούν όσοι μάλλον θέλουν να απαξιώσουν πλήρως έναν καλό δήμαρχο όπως ήταν ο Βασίλης Βαλασόπουλος.

Ευχόμαστε καλή τύχη στον κ. Γιαννόπουλο και προφανώς αναμένουμε από μια παράταξη που πήρε το 32% στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2019 να καταλάβει πως δεν μπορεί να φεύγουν ΟΛΟΙ  για μια "καρέκλα" ,να αλλάξει τροπάρι γιατί προφανώς και αυτός ο "σανός" δεν περνάει στους πολλούς. 

Άλλωστε δεν μπορείς να απαξιώνεις μια ομάδα που είχε επιλεχθεί από τον Βασίλη Βαλασόπουλο και επί χρόνια είχες μαζί τους κοινή πορεία χωρίς στο τέλος να απαξιωθείς και εσύ. Μπαίνω στον κόπο να το σχολιάσω γιατί και το 2014 και το 2019 είχαμε επιλέξει στον δεύτερο γύρο τον Βασίλη Βαλασόπουλο που ήταν ικανότερος και πιο έντιμος ( κατά την προσωπική μου άποψη) από τους κυρίους Κοκοτίνη και Χατζηδάκη. 

Ο δεύτερος ήδη δοκιμάζεται και έχει τρία χρόνια ακόμα να δείξει ( 7 κατά εμένα) εάν τον αδικώ. Ο κ. Κοκοτίνης δεν δοκιμάστηκε αλλά προφανώς και οι ιδεολογικές μας διαφορές είναι τόσο μεγάλες που δεν θα ήθελα να ζήσει ποτέ η πόλη μας άλλη μια 12ετία χαμένη.  Και όλοι καταλαβαίνουν πως μιλάω για την δημαρχία Κιντή την οποία βέβαια έχουν ως πρότυπο πολλοί και όχι μόνο ο κ. Κοκοτίνης.

Και φυσικά όσο έχεις τέτοια πρότυπα η πόλη δεν πρόκειται ποτέ να προχωρήσει ...


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: