ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Γιατί αποχώρησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου από εκπομπή στον ΣΚΑΪ - Τι λέει ο ίδιος για συνέντευξή του σε εκκλησιαστικό έντυπο

Κυριακή 3 Μαΐου 2020

Γιατί αποχώρησε ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου από εκπομπή στον ΣΚΑΪ - Τι λέει ο ίδιος για συνέντευξή του σε εκκλησιαστικό έντυπο



Με το θάρρος της γνώμης που πάντα τον διακρίνει ο πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου εξηγεί πρώτον γιατί αποχώρησε από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου και δεύτερον πως παρερμηνεύτηκαν δηλώσεις του σε εκκλησιαστικό έντυπο.



Δημοσιεύουμε φυσικά το βίντεο όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε και τον συγχαίρουμε δημοσίως για την ΞΕΚΑΘΑΡΗ στάση που τηρεί στο θέμα που έχει ανακύψει για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Βάλλουν πάλι κατά του Χριστιανισμού οι "συνήθεις ύποπτοι" και για ακόμη μια φορά ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου δεν ΣΙΩΠΑ υπηρετώντας και τιμώντας το ράσο που φοράει.

Δεν συμφωνούμε πάντα και σε όλα μαζί του αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία αφού όλοι του αναγνωρίζουν την μαχητικότητα του , τις ξεκάθαρες κουβέντες του και το κυριότερο για μένα πως δεν κρύβει τις απόψεις του για να γίνει αρεστός σε κανέναν.

Όσο για αυτούς που τον κατηγορούν πως προβάλλεται , να τονίσουμε πως ο Λόγος του Θεού και οι αλήθειες του δόγματος προφανώς και πρέπει να ταξιδεύουν σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης όπως έκαναν και οι απόστολοι του Κυρίου.

Δεν είναι δυνατόν ένας ιερέας να σιωπά και να περιμένει όπως θέλουν κάποιοι να ασκεί μόνο τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα και τις τελετές. Ο ιερωμένος έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να έχει άποψη για θέματα που αφορούν την πατρίδα του και το δόγμα του και δεν είναι δυνατόν να σιωπά όταν κάποιοι διαδίδουν πως κινδυνεύετε να κολλήσετε κορονοϊό από την Θεία Κοινωνία.

Δυστυχώς τα ΜΜΕ και κυρίως τα τηλεοπτικά που υπηρέτησα για δύο σχεδόν δεκαετίες συνηθίζουν να "εξαπατούν" τους καλεσμένους τους στο βωμό της τηλεθέασης.Το κάναμε δυστυχώς και εμείς στις εκπομπές που εργαζόμουν μη αποκαλύπτοντας όλους τους καλεσμένους έτσι ώστε η αντίθεση των απόψεων να δημιουργήσει κόντρα και υψηλή τηλεθέαση.

Ιδίως όταν μας κατήργησαν τις κρυφές κάμερες και οι αποκαλύψεις πλέον δεν ήταν εν αφθονία , πέσαμε και εμείς στην παγίδα των ανούσιων αντιπαραθέσεων ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν είχαν να συνομιλήσουν για τίποτα αφού δεν υπήρχε άλλωστε μια κοινή βάση για συζήτηση.

Τασσόμαστε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ως μέσο υπέρ της συνεχίσεως του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Τόπου να μην συνεχίσει μια να υποτιμά τους πιστούς , υβρίζοντας με τις αποφάσεις της στην ουσία την Ελλαδική Εκκλησία.

Καλούμε τους πιστούς αλλά και όσους δεν πιστεύουν , οι πρώτοι να δυναμώσουν την πίστη τους και οι δεύτεροι να ανακαλύψουν τον μοναδικό δρόμο σωτηρίας που είναι φυσικά αυτός που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός.

Γιατί η ΠΙΣΤΗ να υπενθυμίσουμε σε όσους το έχουν ξεχάσει ή δεν το γνωρίζουν είναι πιο ΔΥΝΑΤΗ από την ΦΩΤΙΑ. 

Θεωρούσαμε πως δεν θα υπήρχαν άνθρωποι να υβρίζουν έναν ιερωμένο με τόσο απαξιωτικό τρόπο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά προφανώς και κάναμε λάθος αφού κάποιοι δεν σέβονται τίποτα.

Από εμάς λοιπόν μην ζητάνε κανένα σεβασμό όταν χτυπούν με λύσσα έναν ιερέα που και κοινωνικό έργο προσφέρει και που τιμάει την Ενορία μας και την περιοχή μας γενικότερα αλλά και την πόλη.

"Τυφλούς" και "μουγκούς" ιερείς εμείς δεν θέλουμε ακόμα και όταν βάλλουν εναντίον μας. 


Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: