ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τρόμος στους δήθεν ηθικολόγους από τις φωτογραφίες που είχε η 14χρονη στο κινητό της με τον παιδεραστή - καθηγητή

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Τρόμος στους δήθεν ηθικολόγους από τις φωτογραφίες που είχε η 14χρονη στο κινητό της με τον παιδεραστή - καθηγητή



Όταν η υποκρισία κατηγορεί τον δημοσιογράφο που ασκεί το λειτούργημά του για να μην φανούν οι δικές του ευθύνες το πράγμα για εμάς γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον.

Φυσικά και δεν ασπαζόμαστε τις άθλιες θεωρίες τους περί προσωπικών δεδομένων και όπως θα κάνει και η πλειοψηφία των συναδέλφων μας δεν θα εξισώσουμε το θύμα με τους θύτες. 

Αφού συγχαρούμε για ακόμα μια φορά τον δήμαρχο της πόλης μας Γιώργο Χατζηδάκη που βγήκε και μίλησε για το τραγικό περιστατικό καλούμε και τους υπόλοιπους να κάνουν το ίδιο και να μην "ποντάρουν" σε μηχανισμούς που θα αφήσουν το ΚΤΗΝΟΣ ατιμώρητο, γιατί απλώς δεν υπάρχουν στην παρούσα συγκυρία. 

Γιατί ουδείς διανοείται πως σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα αναζητηθούν ευθύνες σε όσους ανέχονταν άσχημες εικόνες μέσα σε ΔΗΜΟΣΙΟ σχολείο . Πως θα μείνουν απλοί θεατές όσοι  είχαν θέση ευθύνης σε σχολεία  και που μάλιστα  διεκδίκησαν και την ψήφο μας στις δημοτικές εκλογές του 2019 , σε όσους εκπαιδευτικούς βγαίνουν να μιλήσουν μόνο για τα οικονομικά τους αιτήματα και όχι για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο της Παιδείας. 

Γιατί για τις κάμερες είχαν βγάλει πολλά δελτία τύπου αλλά για να καταδικάσουν τον απαράδεκτο συνάδελφό τους ούτε ένα. Κάποιοι "κράζουν" ήδη τα ΜΜΕ επειδή λέει "τσουβαλιάζουν" λες και όταν θα παίξουμε το όνομα και το επώνυμο του παιδεραστή δεν θα βγουν πάλι κάτι να μας καταμαρτυρήσουν. Για τους πιο "ενοχλητικούς" που θα ερευνήσουν το πόσοι ακόμα καθηγητές γνώριζαν την καταδικαστέα συμπεριφορά θα αρχίσουν πάλι τα δικά τους. 


ΥΓ: Δεν δημοσιεύουμε υλικό (προς το παρόν) που έχουν όλοι οι αστυνομικοί συντάκτες στην κατοχή τους από το κινητό της μαθήτριας έως ότου προφυλακιστεί ο παιδεραστής - καθηγητής (όπως θα κάνουν και τα περισσότερα ΜΜΕ) αλλά προφανώς και δεν καταδικάζουμε όσους όχι για λίγα κλικ αλλά για να αποκαλυφθεί η ΑΛΗΘΕΙΑ και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν  το πράττουν. 

Γιατί φυσικά και είναι πολλές οι περιπτώσεις  που υποθέσεις δεν "φωτίστηκαν" όσο έπρεπε από τον τύπο και οι εγκληματίες απέφυγαν βαριές ποινές . 

Γιατί προφανώς και ο τύπος όταν επιτελεί σωστά τον ρόλο του είναι τέταρτη εξουσία κάτι που χάνεται όταν ευελπιστεί πως "χαϊδεύοντας" την εγκληματικότητα και την υποκρισία κερδίζει "κύρος". 

Ξεκάθαρα λοιπόν απαιτούμε από τις αρμόδιες αρχές να λάβουν σοβαρά υπόψιν τις δεκάδες ήδη καταγγελίες που έχουν κάνει σε μεγάλα ΜΜΕ άνθρωποι που είδαν , άκουσαν , ενδιαφέρθηκαν αλλά έπεσαν σε "τοίχο". 

Έναν "τοίχο" που προφανώς κάθε δημοσιογράφος καλείται υπηρετώντας το λειτούργημά του να γκρεμίσει. 

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι του γνωστού Έλληνα φωτογράφου William Faithful από το site  της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ . Η μάσκα του καθηγητή τον προστατεύει από τον covid-19 και ήδη σε ομάδες του facebook έχει βρει και "υποστηρικτές" στην απέλπιδα προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το έχουμε δει πολλές φορές δεν μας κάνει καμία εντύπωση . Άλλωστε ούτε ο πρώτος παιδεραστής είναι ούτε ο τελευταίος. Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς ως κοινωνία και πως πιέζουμε την Πολιτεία για να προστατευθούν τα παιδιά μας από τον οποιοδήποτε ανώμαλο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: 
Προφυλακίστηκε ο 44χρονος παιδεραστής - καθηγητής Γυμνασίου της πόλης μας

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: