ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όσοι τιμούν κομμουνιστικές οργανώσεις προφανώς αγνοούν την Ιστορία μας

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Όσοι τιμούν κομμουνιστικές οργανώσεις προφανώς αγνοούν την Ιστορία μας



Το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ με αφορμή τις εκδηλώσεις για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου , και την άγνοια που επιδεικνύουν μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και της πόλης μας για την νεώτερη Ιστορία της Ελλάδας , θα παρουσιάσει μια σειρά ντοκιμαντέρ που έχουν επιμεληθεί αριστεροί δημοσιογράφοι και τα οποία καταδεικνύουν τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην χώρα μας και παγκοσμίως.



Το γεγονός πως η ΕΠΟΝ τέθηκε εκτός Νόμου το 1947 ΚΑΙ αυτό οφείλεται στις θέσεις της κομμουνιστικής αυτής οργάνωσης που πάλευε για να αντικαταστήσει τον ΜΑΥΡΟ φασισμό με κόκκινο και στην πατρίδα μας καθιστά ανιστόρητους όσους (ευτυχώς πολλοί λίγοι) απέδωσαν τιμές στην 17χρονη Επονίτισσα που δολοφόνησαν οι Ναζί στην χώρα μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα ντοκυμαντέρ για το ΚΚΕ μετά τον εμφύλιο που έχει επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου που προφανώς και δεν είναι δεξιός για τις διώξεις που έγιναν ακόμα και στα μέλη τους αμέσως μετά την ΗΤΤΑ τους στον εμφύλιο και την στήριξή τους σε απολυταρχικά καθεστώτα που καταδίκασε πρόσφατα και το Ευρωκοινοβούλιο με ΨΗΦΙΣΜΑ του.

Τα εγκλήματα του Ναζισμού και του Κομμουνισμού δεν είναι ΔΥΝΑΤΟΝ να δικαιώνονται από ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥΣ που αποδίδουν τιμές σε όσους ήθελαν να μας ΚΑΝΟΥΝ Σοβιετία χωρίς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ δικαιώματα και αφού απέτυχαν σε αυτό πέτυχαν να μας κάνουν την τελευταία οικονομική Σοβιετία της Ε.Ε !

Ιδρυτική Διακήρυξη της ΕΠΟΝ
1. Σήμερα 23 Φλεβάρη 1943 συνήλθε στην Αθήνα Πανελλαδική Σύσκεψη στην οποία πήραν μέρος:

α) Οι αντιπροσωπείες εθνικών οργανώσεων Νέων: “Αγροτικής Νεολαίας Ελλάδος”, “Ενιαίας Εθνικοαπελευθερωτικής Εργατοϋπαλληλικής Νεολαίας”, “Ενιαίας Μαθητικής Νεολαίας”, “Ένωσης Νέων Αγωνιστών Ρούμελης”, “Θεσσαλικού Ιερού Λόχου”, “Λαϊκής Επαναστατικής Νεολαίας”, “Λεύτερης Νέας”, “Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών Ελλάδος”, “Σοσιαλιστικής Επαναστατικής Πρωτοπορίας Ελλάδος”, “Φιλικής Εταιρείας Νέων”.

β) Αντιπροσωπεία του ΕΑΜΝ Μακεδονίας, Πελοποννήσου και τα μέλη της ΚΕ του ΕΑΜΝ.

γ) Αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου των Φίλων της Νέας Γενιάς.

2. Η σύσκεψη συνήλθε με την πρωτοβουλία της ΚΕ του ΕΑΜΝ και με σκοπό ίδρυσης Ενιαίας Πανελλαδικής οργάνωσης της νέας γενιάς. Η σύσκεψη ομόφωνα απεφάσισε την ίδρυση της ενιαίας οργάνωσης με τον τίτλο Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων (ΕΠΟΝ) και με έδρα την Αθήνα.

3. Η ίδρυση της ΕΠΟΝ πραγματοποιείται με την διάλυση και συγχώνευση όλων των οργανώσεων που υπογράφουν αυτό το ιδρυτικό. Με την υπογραφή αυτού του ιδρυτικού, όλες οι παραπάνω οργανώσεις παύουν να υφίστανται και αυτόματα οι δυνάμεις, τα τεχνικά, οικονομικά κλπ. μέσα περνούν στην ΕΠΟΝ. Αυτός ο όρος αφορά και την ΚΕ του ΕΑΜΝ και τις ιδιαίτερες δυνάμεις του που είναι συγκροτημένες σε ομάδες του.

4. Η Πανελλαδική σύσκεψη απεφάσισε ομόφωνα την εκλογή προσωρινού Κεντρικού Συμβουλίου και του έδωσε την εντολή να διευθύνει την ΕΠΟΝ ώσπου να συνέλθει Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ή Συνέδριο της ΕΠΟΝ που θα εκλέξει το νόμιμο συμβούλιο. Ως την σύγκληση συνδιάσκεψης ή συνεδρίου το προσωρινό Κεντρικό Συμβούλιο θα διευθύνει την ΕΠΟΝ.

5. Η Πανελλαδική σύσκεψη εκλέγει τριμελή επιτροπή επεξεργασίας καταστατικού της ΕΠΟΝ. Το καταστατικό αμέσως μετά την έγκρισή του απ’ το Προεδρείο του Προσωρινού Κεντρικού Συμβουλίου μπαίνει σε εφαρμογή. Η τελική έγκριση του καταστατικού θα γίνει από την πρώτη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη ή Συνέδριο της ΕΠΟΝ.

6. Οι βασικοί σκοποί που πρέπει να περιέχονται στο καταστατικό της ΕΠΟΝ είναι:

α) Η εθνική απελευθέρωση με βάση την ακεραιότητα της Ελλάδας.

β) Η εξόντωση του φασισμού τώρα και στο μέλλον, και με οποιανδήποτε μορφή και αν παρουσιαστεί. αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας έτσι που όλες οι εξουσίες να απορρέουν από την κυρίαρχη θέληση του λαού και της νέας γενιάς.

γ) Η καταπολέμηση των ιμπεριαλιστικών πολέμων και η υπεράσπιση της ειρήνης με βάση την αρχή της αυτοδιάθεσης των λαών και της αδερφικής συνεργασίας όλων των λαών και των νεολαιών και ειδικά της Βαλκανικής.

δ) Η υπεράσπιση των οικονομικών, πολιτικών, εκπολιτιστικών και μορφωτικών δικαιωμάτων και επιδιώξεων της νέας γενιάς. Γενικά πρέπει να καθορίζεται στο καταστατικό ότι η ΕΠΟΝ είναι οργάνωση εθνικοαπελευθερωτική, αντιφασιστική-προοδευτική, αντιπολεμική-φιλειρηνική.

ε) Αποφασίζεται η έκδοση δημοσιογραφικού κεντρικού οργάνου με τίτλο “Νέα Γενιά”.

στ) Η Πανελλαδική σύσκεψη αποφασίζει και αναθέτει στο Προσωρινό Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΠΟΝ να κάνει διαπραγματεύσεις με κάθε εθνική οργάνωση νέων που δεν θάχει προσχωρήσει στην ΕΠΟΝ με σκοπό να προσχωρήσει. Βάση για διαπραγματεύσεις και για προσχώρηση στην ΕΠΟΝ, είναι οι αρχές που περιέχει το καταστατικό της.

ζ) Η Πανελλαδική σύσκεψη αποφασίζει την προσχώρηση της ΕΠΟΝ στο ΕΑΜ σαν εκπρόσωπο της νέας γενιάς, με συμμετοχή αντιπροσώπου της στην ΚΕ του ΕΑΜ.

ΕΑΜ -ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και οι τρεις οργανώσεις είχαν ΞΕΚΑΘΑΡΟ στόχο να εγκαθιδρύουν λαϊκή "Δημοκρατία" (Κομμουνισμό δηλαδή) στην χώρα μας ευτυχώς για την πατρίδα και εξαιτίας όσων έχυσαν το ΑΙΜΑ τους μπαίνοντας εμπόδιο στα σχέδιά τους ηττήθηκαν και απέτυχαν να μας κάνουν Σοβιετία. 
Είναι λοιπόν φανερό πως οι προθέσεις τους δεν ήταν αγαθές και σφαγιάστηκαν όχι μόνο από τους ΝΑΖΙ κατακτητές αλλά και από Έλληνες δημοκράτες που δεν ανέχθηκαν να μετατραπεί η χώρα μας σε Σοβιέτ. 
Αντί λοιπόν να τιμάμε αυτούς , ελάχιστοι με την παρότρυνση και καθοδήγηση του ΚΚΕ τιμούν όσους ήθελαν να στερήσουν από όλους εμάς κάθε δημοκρατικό μας δικαίωμα. 

Οι άδειες καρέκλες στην εκδήλωση για την Ηρώ Κωνσταντοπούλου είναι η σκληρή απάντηση που δίνουν οι νέες και οι νέοι της πόλης μας σε όσους ΤΙΜΟΥΝ τον κόκκινο φασισμό. 
Με λύπη μάθαμε πως ήταν εκεί για να τιμήσουν την "ηρωίδα" δημότες που τάχα αυτοπροσδιορίζονται ως δημοκρατικοί , δηλώνουν προεκλογικά κεντροδεξιοί και πράττουν κομμουνιστικά λίγους μήνες μετά τις εκλογές. 
Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: