ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Υπόψιν δημοτικών παρατάξεων αντιπολίτευσης

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Υπόψιν δημοτικών παρατάξεων αντιπολίτευσης

Η πολιτική είναι η εξυπηρέτηση συμφερόντων. Ήδη μετά τις εκλογές δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις στήριξης της "νέας" διοίκησης από σωματεία και συλλόγους της πόλης που προφανώς και στο πνεύμα του πάνω από κόμματα και χρώματα αναζητούν λύσεις στα αιτήματά τους που έχουν να κάνουν προφανώς και με τα δικά τους συμφέροντα.


Το "κοινό καλό" , το "καλό της πόλης" και άλλες γενικότητες που ακούμε είναι προφανώς για όσους θέλουν να πιστεύουν πως κάποιος είναι τόσο Ιδεαλιστής που να παλεύει για τους άλλους. Η ίδια η ζωή έχει αποδείξει με τραγικό για την χώρα μας τρόπο πως ουδείς θέλει και μπορεί να κάνει τις ΡΗΞΕΙΣ που χρειάζεται η πόλη για να αλλάξει.

Και εάν την δεκαετία του 1980 υπήρχαν και κάποιοι έντιμοι και ικανοί περνώντας τα χρόνια έχουμε να κάνουμε με πολιτικά πρόσωπα χωρίς ιδεολογικό στίγμα και μοναδικό τους κριτήριο ενασχόλησης με τα κοινά το προσωπικό όφελος.

Το βλέπουμε με τις μετακινήσεις από δημοτική παράταξη σε άλλη παράταξη που ασκεί διοίκηση το βλέπουμε σε συλλόγους και σωματεία που προσπαθούν να τα έχουν καλά με την εκάστοτε διοίκηση.

Έτσι στα βασικά ερωτήματα βλέπουμε να απαντούν όλοι με τον ίδιο τρόπο και οι παρατάξεις να γεμίζουν με υποτακτικούς του εκάστοτε επικεφαλή που προφανώς τον συμφέρει να μην έχει ΚΑΘΑΡΗ Ιδεολογική ή κομματική γραμμή.

Έτσι το συμφέρον μιας επαγγελματικής ομάδας προφανώς και δεν ταυτίζεται με μιας άλλης και δεν μπορεί πέρα από την ειρηνική μας συνύπαρξη να έχουμε όλοι τους ίδιους σκοπούς.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ όταν γράφεται για να αφυπνίσει συνειδήσεις γίνεται συνήθως αιτία στοχοποίησης όσων και στον δικό μας δήμο μετά την καραμέλα του αντιμνημονίου βρήκαν αυτή του τάχα "κοινού καλού" της προάσπισης των "δικαίων" των δημοτών και άλλα τόσα φαιδρά που φυσικά εμάς δεν μας προκαλούν μόνο ΑΗΔΙΑ.

Δεν ξέρω πόσο ικανοποιημένοι μπορεί να είναι οι δημότες μας με αυτή την ΟΜΕΡΤΑ που παίζεται στα δημοτικά συμβούλια , δεν ξέρω καν εάν τα παρακολουθούν , δεν ξέρω καν εάν έχουν χρόνο να αφιερώσουν σε μια καθημερινότητα που δεν τους αφήνει και πολύ χρόνο να ασχοληθούν με τα προβλήματα της πόλης.

Με ενδιαφέρον παρακολουθώ την υποκρισία όσων επί μήνες παραπονιόταν για την βρώμικη και σκοτεινή πόλη, που εάν και παραμένει η ίδια κάποιοι πλέον δεν την βλέπουν.

Και καλά κάνουν γιατί η πόλη με τις υπάρχουσες δημοτικές παρατάξεις θα παραμείνει και σκοτεινή και βρώμικη! Γιατί προφανώς και ουδείς θα ασχοληθεί να σπάσει τις συντεχνίες που την κρατάνε σε αυτή την κατάσταση.

Για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης κάποιοι θεωρούσαν υπερβολή να δοθούν 3 εκ. ευρώ όταν τελικά θα δοθούν 10 θα είναι πολύ ευχαριστημένοι αλλά το θέμα είναι πως μέχρι να γίνει αυτό θα έχει περάσει άλλη μία τετραετία.

Η νέα διοίκηση με τα 40 εκ ευρώ κρατική επιχορήγηση προφανώς και περιμένει να μας πέσει το ΤΖΟΚΕΡ για να ξεκινήσει την διαδικασία ενός νέου διαγωνισμού , για την καθαριότητα και αφού φυσικά όλες οι δημοτικές παρατάξεις ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ τον ΔΗΜΟΣΙΟ χαρακτήρα της περιμένουν πότε οι υπάλληλοι της θα φτάσουν τους 300 για να έχουμε έστω υποφερτή εικόνα όμως αυτό δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για να γίνει στα επόμενα 4 ή και 20 χρόνια!

Έτσι όσο θα στήνεται το καθεστώς Χατζηδάκη όσοι μας κατηγόρησαν για άδικη κριτική στη νέα διοίκηση θα απολαμβάνουν τις αργομισθίες τους. Δυστυχώς και οι περισσότεροι φίλοι είναι σε ευθεία επικοινωνία με την "νέα" διοίκηση που διευρύνει την απήχησή της προς τα δεξιά και τα αριστερά αφού είπαμε πως δεν υπάρχουν ιδεολογίες μπροστά στο "καλό" της πόλης.

Πριν λοιπόν αρχίσετε και μας κατηγορήσετε ακόμα και τώρα που στην ουσία σας αφήσαμε και το χώρο της ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ να τον διαχειριστείτε χωρίς την "ενοχλητική" παρουσία μας αναρωτηθείτε εάν σας λείπει ήδη ο "αυταρχικός" Βαλασόπουλος που έτρεχε και έφερνε επιχορηγήσεις για έργα στην πόλη μέσα στην πιο δύσκολη οικονομική περίοδο για την χώρα μας.

Και πλεονάσματα άφησε και φυσικά μπορεί να μην γκρέμισε την Σοβιετία όπως εμείς θέλουμε αλλά δεν την αύξησε σε βαθμό τέτοιο που να μας απειλεί με νέα ελλείμματα!

Δυστυχώς βλέπω πως η εικόνα της παράταξής του δεν είναι καλή. Κάποιος δεν πατάει στο δημοτικό συμβούλιο, άλλη φεύγει γιατί αναζητεί "υπεύθυνη" αντιπολίτευση, και οι δελφίνοι δεν έχουν την δική του απήχηση και τον δυναμισμό ή ακόμα δεν την δείχνουν.

Λέω στις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης πως χάνουν σωματεία, εκκλησιαστικές κοινότητες, δημοτικούς υπαλλήλους και όσους ευνοούνται και θα είναι πολλοί με δεδομένο πως και άδεια ταμεία να αφήσουν δεν δείχνει να τους ενδιαφέρει. 

Ποιος θα τους συγκρατήσει; Μα κανείς αφού προφανώς και όποιος δίνει γίνεται αρεστός και όποιος δημοσιεύει ότι ενοχλεί είναι Καλικάντζαρος και διαδίδει fake news! 

Οι μέρες της Σοβιετίας είναι καλές μόνο για τους υπάκουους και τους βολεμένους και έτσι θα είναι πάντα όσο οι πολλοί τρώμε το παραμύθια του "κοινού καλού" , της πάνω από κόμματα και χρώματα ένωσης ετερόκλητων ομάδων και κυρίως της αδιαφορίας για περιττά έξοδα που αδειάζουν το πορτοφόλι όλων μας!

Η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζουν και δήμοι που έχουν "φιλελεύθερο" στο τιμόνι τους είναι η δική μου δικαίωση πως δεν μετράει το χρώμα της Σοβιετίας αφού δεξιοί και αριστεροί όλοι ίδιοι στο φαΐ.

Η εικόνα της κρατικοδίαιτης επιχειρηματικότητας είναι μια πληγή που στο τέλος οδηγεί όλους μας στο να γίνουμε όχι μέρος της λύσης αλλά του προβλήματος. Γιατί άμα ο δίπλα σου επιχειρεί με τα χρήματα του κράτους εσύ πως θα επιβιώσεις.

Σ.Μ 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: