ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Πέτυχε η προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λαϊκών αγορών εις βάρος της κοινωνίας

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Πέτυχε η προσπάθεια να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των λαϊκών αγορών εις βάρος της κοινωνίας


Προφανώς και ο Γιάννης Πούλος Αντιδήμαρχος Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού άλλαξε θέση αφού ως ΕΝΑΚ ήταν κατά της δράσης των αγορών χωρίς μεσάζοντες.



Βλέποντας τα πράγματα από θέση διοίκησης αντιλήφθηκε ορθώς κατά εμένα πως οι αγορές χωρίς μεσάζοντες ή αγορές καταναλωτών όπως έχουν ονομαστεί είναι ένα άνοιγμα της κοινωνίας μας προς τους παραγωγούς που δεν θέλουν να εξακολουθούν να είναι θύματα των μεσαζόντων.

Σε όλο τον δυτικό κόσμο οι κυβερνήσεις μετά από πίεση της κοινωνίας θέλησαν να μειώσουν τις τιμές και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να σπάσει το μονοπώλιο των λαϊκών αγορών αλλά και των super Market αφού στη χώρα μας μόλις δύο ξένες εταιρίες πέτυχαν να παρασύρουν και τους Έλληνες επιχειρηματίες λιανικής σε μειώσεις τιμών, αυτούς που εάν περνούσε από το χέρι τους θα ήθελαν να μην υπάρχουν καν ξένες αλυσίδες super market.

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου ήταν η μόνη που προσπάθησε να δει το θέμα αφού προφανώς και σε εποχές κρίσης οι αισχροκέρδεια των κάθε λογής μεσαζόντων δεν μπορούσε να συνεχιστεί.

Σκέφθηκε λοιπόν να καταργήσει τις μετακινούμενες υπαίθριες αγορές και να "μαντρώσει" τους λαϊκατζηδες σε συγκεκριμένους χώρους όπου οι έλεγχοι θα ήταν πιο εφικτοί από έναν κρατικό ελεγκτικό μηχανισμό που τραμπουκίζονταν ή τα έπαιρνε για να κάνει τα στραβά μάτια. 

Άλλωστε η Εργαλειοθήκη του ΟΑΣΑ ρητώς ανέφερε ως προαπαιτούμενο ανάπτυξης την κατάργηση τους και την ύπαρξη υπαίθριων αγορών σε σταθερά σημεία. 

Το εγχείρημα απέτυχε εξαιτίας των ισχυρών οικονομικών συμφερόντων αφού οι άδειες των λαϊκών αγορών έχουν δοθεί από την ΣΟΒΙΕΤΙΑ και μεταβιβάζονται από γενιά σε γενιά λες και είναι λάφυρο!

Προφανώς και οι αγορές χωρίς μεσάζοντες δεν είναι ΛΥΣΗ για το πρόβλημα αλλά είναι σίγουρα ένα βήμα για να μην υπάρχουν μονοπώλια που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση των τιμών.

Ο μύθος πως στις αγορές χωρίς μεσάζοντες τα προϊόντα είναι πιο ακριβά είναι ακόμα ένα κατασκεύασμα όσων επιθυμούν να παραμείνει η Σοβιετία. 

Με λύπη μου είδα χθες πως θέση αρνητική για νέες αγορές είχαν οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις του δήμου μας αγνοώντας προφανώς  πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις π.χ  μανάβικα έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από μια μετακινούμενη λαϊκή που έρχεται δίπλα τους παρά από μια σταθερή αγορά που φυσικά και δεν θα μετακινείται διαρκώς για να μην αφήνει καμία συνοικία να έχει το μικρομάγαζό της.

Εξάλλου μιλάμε για μια αγορά που θα γίνεται μία φορά το μήνα (κακώς για εμένα) και όχι τέσσερις φορές την εβδομάδα όπως συμβαίνει σήμερα με τις λαϊκές στην πόλη μας.

Παράλληλα σε εποχές οικονομικής κρίσης οι πολλοί ουδόλως ενδιαφέρονται για τοπικισμούς αλλά για καλές τιμές και αυτές προφανώς και δεν επιτυγχάνονται με λιγότερες αγορές και κλειστά επαγγέλματα αλλά με πολλές και ανοιχτά επαγγέλματα.

Παράλληλα οι αγορές χωρίς μεσάζοντες πρόσφεραν προϊόντα τους στο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ του δήμου ενώ οι λαϊκές αγορές όχι.

Όσοι δουν το βίντεο της χθεσινής συνεδρίασης θα διαπιστώσουν την κοινή γραμμή ΔΕΞΙΩΝ παρατάξεων με τους νοσταλγούς του Στάλιν που προφανώς και θα προτιμούσαν να κάνει το μοίρασμα το κράτος και να ελέγχει έτσι τις αγορές.

Το μοντέλο αυτό οδήγησε σε ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ όπου εφαρμόστηκε και συνεχίζει να εφαρμόζεται Βόρεια Κορέα και προφανώς θα δεχόμουν να μην θέλουν μια αγορά καταναλωτών από μέλη της παρούσας διοίκησης αλλά όχι να συνεχιστεί η ιδιότυπη ομηρία και Σοβιετία.

Κανένας θεσμός δεν είναι οι λαϊκές αγορές και προφανώς καθόλου μη κερδοσκοπικοί δεν είναι οι σύλλογοι που θα διαχειρίζονται την αγορά καταναλωτών της πόλης μας.

Για το κέρδος το κάνουν καμία αλληλεγγύη δεν έχουν και οι αηδίες πως επιτελούν λειτούργημα είναι για να είχαμε να λέγαμε.

Οι επιθέσεις που κάνουν κατά καιρούς σε όσους έχουν διαφορετική και προφανέστατα φιλελεύθερη άποψη είναι ενδεικτικές των συμφερόντων που εξυπηρετούν εις βάρος των πολλών.

Δεν ξέρω τι γνώμη έχουν οι δημότες μας για τις αγορές καταναλωτών και σας λέω ορθά κοφτά πως εγώ ψωνίζω από super Market για να μην θεωρηθεί πως έχω και καμία ιδιαίτερη πρεμούρα για αυτές.

Άλλωστε για μένα κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα δεν πρέπει να θέτει φραγμούς σε όποιον θέλει να ασχοληθεί και είμαι εναντίον της ύπαρξης όλων των κλειστών επαγγελμάτων.

Η Σοβιετία είτε το θέλουν οι κομμουνιστές είτε οι κεντροδεξιοί συνοδοιπόροι τους έχει ημερομηνία λήξεως αφού οι πολλοί έχουν πλέον αντιληφθεί πως περισσότερες αγορές είναι προς όφελος της κοινωνίας που απεχθάνεται μέρα με την μέρα τους φραγμούς που βάζει το κράτος στην επιχειρηματικότητα.

Όταν ο πολιτικός προστατεύει τους μεσάζοντες και όχι τους γεωργούς υπάρχει θέμα και προφανώς οι παραγωγοί άμα τους ρωτήσετε θα σας πουν πως όσο περισσότερα σημεία πώλησης υπάρχουν τόσο καλύτερα μπορούν να πετύχουν το καλύτερο για αυτούς.

Άρα μπράβο στον Πούλο που εάν και κεντροαριστερός ακούει την κοινωνία και προφανώς καμία επαφή δεν έχουν όσοι ισχυρίζονται πως η Πολιτεία πρέπει να εμποδίζει και να περιορίζει όσους έχουν κάθε δικαίωμα να επιχειρούν έστω έτσι διαστρεβλωμένα όπως και οι περισσότεροι λαϊκατζήδες.

Γιατί όσο και να βρίζουν στα super Market έχει POS, ενώ στις λαϊκές με το ζόρι παίρνεις και απόδειξη!

Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚ:
- ΚΑΤΑΡΓΩ ΕΝΑ ΘΕΣΜΟ , ΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ , ΜΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ.

- ΣΥΣΤΗΝΩ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ , ΚΟΜΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΟΥ , ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝΩ ΜΕ ΔΙΚΟΥΣ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ , ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥ "ΣΤΡΑΤΟΥ". ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ 16% , 35%;

- ΤΕΛΟΣ, ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΟΥ , ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΩ ΠΑΡΑΤΥΠΟ, ΠΑΡΑΝΟΜΟ , ΜΗ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΦΙΜΩΝΩ.


ΚΑΛΗ Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΛΛΑ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ. ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ;

Υ.Γ ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ME ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΦΕΡΘΟΥΝ ΕΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΞΟΥΝ "ΕΡΓΑΛΕΙΟ" ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΟΦΟ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ.