ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στις Αστικές Δημοκρατίες δεν ευδοκιμούν τα λαϊκά δικαστήρια ούτε μαζεύονται υπογραφές για κατεδάφιση ναών

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

Στις Αστικές Δημοκρατίες δεν ευδοκιμούν τα λαϊκά δικαστήρια ούτε μαζεύονται υπογραφές για κατεδάφιση ναών


Έκπληκτοι διαβάσαμε ως "είδηση" στο ιστολόγιο του Άγγελου Κάνδηλα πως μια κίνηση Πολιτών του δήμου μας μαζεύει υπογραφές για να κατεδαφίσει την νέα Εκκλησία στον Προφήτη Ηλία που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών της πόλης μας.



Αφού κατέφυγαν ήδη σε όλες τις Αρμόδιες και Αναρμόδιες αρχές για να κατεδαφίσουν τον ναό και βλέποντας πως ούτε ο ΣΠΑΥ δεν καταδίκασε τις δήθεν αυθαίρετες εργασίες στον Προφήτη Ηλία έρχονται τώρα να "μπλέξουν" εκ νέου δημοτικές παρατάξεις και φορείς της πόλης που ουδεμία αρμοδιότητα δεν έχουν για να αποφασίσουν για την τύχη του κτίσματος στον Υμηττό.

Ήδη εκτός από τον δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Καλαρρύτη υπάρχουν πολλοί άλλοι με δεύτερες σκέψεις για την ανέγερση ενός ναού για την πόλη μας και όχι απαραίτητα θεολόγοι ή ιερείς αλλά πιστοί που βλέπουν πως οι κινήσεις αντιδρούν για τα τσιμέντα της Εκκλησίας και όχι για αυτά της δημοτικής αρχής μέσα στη Β' ΖΩΝΗ Υμηττού ή άλλων ιδιωτών.

Η υποκρισία των κινήσεων αυτών ΗΤΤΗΘΗΚΑΝ και στην περίπτωση της Ενορίας πλέον Αγίου Τιμοθέου και Αγίας Μαύρας όπου ο κομμουνιστής δήμαρχος Δημήτρης Κιντής είχε προφανώς περισσότερους Σταλινοφασίστες να κινητοποιήσει όχι κατά των συμφερόντων της Εκκλησίας αλλά των πιστών της πόλης μας που με τις δικές τους προσπάθειες ολοκληρώθηκε τελικά ο ναός.

Ένας ναός κόσμημα για την πόλη μας που θα ήταν πιο μεγαλοπρεπής και θα φιλοξενούσε και στέγη για γερόντους εάν οι Κινήσεις δεν έβγαζαν και τότε το μένος τους κατά της Εκκλησίας. 

Απορούμε πως δεν έχουν αντιληφθεί πως όσες υπογραφές και εάν μαζέψουν οι πιστοί με την βοήθεια του ΘΕΟΥ θα καταφέρουν να αποκτήσουν έναν λειτουργικό ναό και όχι ένα μικρό ξωκλήσι για να καλύπτει τις λατρευτικές τους ανάγκες. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: