ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ξεκάθαρος ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου στο να μη γκρεμιστεί ο ναός στον Προφήτη Ηλία

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Ξεκάθαρος ο πατέρας Σεραφείμ Δημητρίου στο να μη γκρεμιστεί ο ναός στον Προφήτη Ηλία



Ένα βήμα μπροστά σε όσα ζητούν οι πιστοί της πόλης, πιο κοντά στις αγωνίες των συντηρητικών ψηφοφόρων της πόλης, των νοικοκυραίων, των ανθρώπων που θεωρούν την Ορθοδοξία μας υπεράνω νομοθετημάτων που μειώνουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της και φυσικά πάντα επικριτικός με όσα συμβαίνουν σε αυτή την πόλη και δεν ωφελούν τους πολλούς, εμφανίστηκε διαδικτυακά ο Αρχιμανδρίτης της Αγίας Μαρίνας Σεραφείμ Δημητρίου. 

Όσοι λοιπόν θεωρούσαν πως ο Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου έχει ενδοιασμούς να ασκήσει κριτική στη "νέα" διοίκηση επειδή την στήριξε για να εκλεγεί έκαναν λάθος. Θα λέει αυτά που πιστεύει διατηρώντας το δικό του κοινό , σεβόμενος όσα υπηρετεί με το ράσο του και κυρίως φέρνοντας σε δύσκολη θέση τους επικριτές του.

Εάν και είδαμε από χθες την ανάρτησή του δεν προλάβαμε να το κάνουμε θέμα χθες λόγω άλλων υποχρεώσεων που είχαμε. Μας άρεσε το ποστάρισμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook , και προφανώς συμφωνούμε μαζί του στο ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ. Δηλαδή πως ουδείς πρέπει να θέλει να εξαντλήσει την "νομιμότητα" σε έναν ναό.

Οι ναοί στις Αστικές Δημοκρατίες προφανώς και δεν γκρεμίζονται και φυσικά οι πιστοί έχουν υπακοή στους νόμους του Θεού και μετά σε αυτούς της Πολιτείας. Δεν θα μας κάνουν αχταρμά , δεν θα αλλοιώσουν τις παραδόσεις μας. Μπράβο λοιπόν στον ιερέα που παρέστη στο μνημόσυνο για τα 12 χρόνια που έχουν ήδη περάσει από όταν εκοιμήθη ο Μακαριστός Χριστόδουλος αλλά και για το εν γένει φιλανθρωπικό του έργο που ατυχώς δεν προβάλλεται όσο πρέπει ακόμα και από εμάς που σίγουρα είμαστε στο πλευρό της Εκκλησίας και όχι απέναντί της. 

Στην αρχή του άρθρου μας μπορείτε να δείτε την ανάρτησή του και βεβαίως ακολουθώντας τον στο facebook μπορείτε να μαθαίνετε ένα σωρό σημαντικές δράσεις για την πόλη μας. Γιατί η Ενορία της Αγίας Μαρίνας είναι από τις πιο δραστήριες και εξακολουθεί να είναι για εμάς ένα αποκούμπι στις δύσκολες μέρες που περνάει η πατρίδα μας. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: