ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται έχει φροντίσει για αυτό η Αστική μας Δημοκρατία

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

Η δημοσιογραφία δεν φιμώνεται έχει φροντίσει για αυτό η Αστική μας Δημοκρατία

Το δήθεν μίσος που εκπέμπει αυτό εδώ το ιστολόγιο για κάθε είδους φασισμό ΚΟΚΚΙΝΟ ή ΜΑΥΡΟ απορρέει κυρίως από την πάγια αντίληψή μου πως ουδείς δικαιείται να ΦΙΜΩΣΕΙ την αντίθετη ΑΠΟΨΗ στο δημόσιο διάλογο.


Ο δημοσιογράφος που ασκεί το λειτούργημά του εύκολα γίνεται στόχος κακόβουλων σχολίων και πολλές φορές όπως στην περίπτωση του φίλου και συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια πληρώνει με την ίδια του τη ζωή το πάθος του για ενημέρωση.

Γιατί προφανώς και ο δημοσιογράφος εκτός από το ΚΑΘΗΚΟΝ που έχει να ελέγχει κάθε μορφή Εξουσίας , έχει παράλληλα και την υποχρέωση να κάνει ΡΗΞΕΙΣ με όσους θεωρούν πως ο μέσος πολίτης δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες που αφορούν την ίδια του τη ζωή.

Η Αστική Δημοκρατία παρέχει στο δημοσιογράφο την δυνατότητα να ασκεί κριτική και κυρίως να δρα ελεύθερος καθορίζοντάς του το πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορεί να λειτουργήσει. Βέβαια στη χώρα μας ο νόμος Ευάγγελου Βενιζέλου πέτυχε εν μέρει τη φίμωση αφού απαγόρεψε τη χρήση μαγνητοφωνημένων συνομιλιών (χωρίς την συγκατάθεση του απατεώνα που καταγράφεις) τάχα για προστασία των προσωπικών δεδομένων! 

Ο νόμος που στην ουσία οδήγησε τις πιο επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές "ΖΟΥΓΚΛΑ" και "ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ" αρχικώς σε παρακμή και εν συνεχεία σε πλήρη κατάργηση αποτελεί ΚΗΛΙΔΑ για την κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία και δεν συμβαίνει σε κανένα ΔΥΤΙΚΟ κράτος.

Στις ΗΠΑ που έχουν την καλύτερη Αστική Δημοκρατία που υπήρξε ποτέ σε αυτό τον κόσμο κάτι τέτοιο προφανώς και δεν ΙΣΧΥΕΙ. Ακόμα και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αλλά και προηγούμενοι πρόεδροι έχουν καταγραφεί χωρίς την συγκατάθεσή τους και έχουν γίνει ΘΕΜΑ στα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Στη δική μας Σοβιετία ένας πολιτικός που ήθελε να καταλάβει και το Ύπατο Πολιτειακό Αξίωμα με τη συγκατάθεση σύσσωμου του πολιτικού κόσμου στέρησε από εμάς αρχικώς και κατά συνέπεια από εσάς το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να μαθαίνετε σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τις ζωές σας.

Στο νέο πλαίσιο προσαρμοζόμαστε και εμείς και έτσι δημοσιοποιούμε όπως πολλάκις έχουμε γράψει μόλις το 10% των πληροφοριών που έχουμε. Δεν μαθαίνετε πλέον για μίζες και μαύρο πολιτικό χρήμα γιατί τα Ελληνικά Δικαστήρια δεν θεωρούν αποδεικτικό υλικό τις παράνομες μαγνητοσκοπήσεις κοινών απατεώνων του κοινού ποινικού δικαίου που πολύ σωστά χαρακτηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εγκληματίες με λευκά κολάρα!

Πρόσφατα είδαμε στη Βουλή την απαλλαγή των ποινικών ευθυνών όσων βγάζουν τα σπίτια μας σε πλειστηριασμό και τα μεταπουλούν ΤΖΑΜΠΑ σχεδόν στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύεται για να αντιληφθούν οι πολλοί πως είμαστε άλλης δημοσιογραφικής σχολής και δεν πτοούμαστε από εξώδικες διαμαρτυρίες, μηνύσεις , αγωγές ή ακόμα και απειλές κατά της ζωής μας.

Έχουμε επιλέξει πάνω από 20 χρόνια αυτή την πορεία. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνέπειες της δημοσιογραφίας που ασκούμαι, μαχόμαστε μέσα και από το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκουμε να προστατέψει το λειτούργημά μας και προφανώς πολύ σύντομα και η δική μας χώρα θα απαλλαγεί από πολιτικούς που βάζουν φράγμα και εμπόδια στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και θα πάμε είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι σε σωστότερη πληροφόρηση των πολλών.

Στη χώρα μας υπάρχει έλλειμμα αφού δεν αρκεί να λες πως υπάρχει ένα σκάνδαλο αλλά και να το αποδεικνύεις και για να γίνει αυτό χρειάζεται προφανώς και η χρησιμοποίηση μέσων καταγραφής που ατυχώς κάποιοι πολιτικοί με την ΑΝΟΧΗ σας νομοθέτησαν να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ. 

Η Αμερικανική Πρεσβεία έχει στην κατοχή της υλικό, αντίγραφο του οποίου  παρέδωσε σε ΜΜΕ και στην Ελληνική Δικαιοσύνη από τον Μάρτιο του 2019 . Αφορά σκάνδαλο που έχει απασχολήσει κατά κόρον τα ΜΜΕ της χώρας μας αλλά το υλικό αυτό ούτε αξιοποιήθηκε , ούτε δημοσιοποιήθηκε γιατί το ΜΜΕ που θα το πρόβαλλε θα αντιμετώπιζε κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα! 

Όταν λοιπόν στη χώρα μας συμβαίνουν αυτά είναι λογικό να υπάρχουν θιασώτες του Πούτιν, του Μαδούρο και άλλων δικτατόρων αφού η Αστική μας Δημοκρατία νοσεί βαρύτατα με ευθύνη του πολιτικού κόσμου.

Δεν ξέρω πόσο είσαστε ευχαριστημένοι από τις διώξεις που κατά καιρούς γίνονται σε συναδέλφους μου αλλά εγώ προφανώς και δεν θα πανηγυρίσω επειδή τιμωρήθηκε με κάποιους μήνες φυλάκισης (με αναστολή  προφανώς για να μη γίνουμε θέμα στα διεθνή ΜΜΕ) σε δημοσιογράφο που απλά πρόβαλε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δεν ήταν αληθινό.

Η "καθαρότητα" του πολιτικού κόσμου προφανώς και δεν κατοχυρώνεται με δικαστικές αποφάσεις και ουδείς δικαιούται να πανηγυρίζει για μια ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ απόφαση που κράτησε τα προσχήματα μετατρέποντας την κατηγορία από συκοφαντική δυσφήμιση σε απλή εξύβριση.

Η χώρα μας είτε το θέλει είτε όχι θα προσαρμοστεί σε ό,τι συμβαίνει στις ΗΠΑ αφού "ζει" και "αναπνεύει" ακόμα μετά από δέκα χρόνια μνημονίων επειδή οι σύμμαχοί μας κράτησαν το "κεφάλι" της πάνω από το νερό σεβόμενοι πως εμείς γεννήσαμε τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Στην πορεία βέβαια άλλα δυτικά κράτη μας πήραν τα πρωτεία και παραμείναμε ένα κράτος παρίας που μέρα με την μέρα βουλιάζει όλο και περισσότερο αφού το πολιτικό μας σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να απαξιώσει τους θεσμούς που είναι βασικοί πυλώνες για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας.

Και φυσικά η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ του τύπου και η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν μπορούν να λειτουργήσουν όταν κάποιοι θεωρούν πως καλός δημοσιογράφος είναι αυτός που ικανοποιεί την ματαιοδοξία τους γράφοντας για αυτούς μόνο θετικά και ερχόμενος σε αντίθεση με μια κοινή γνώμη που θεωρεί διεφθαρμένους όσους προσπαθούν μέσω της δικαστικής οδού να προασπίσουν όχι το αναφαίρετο δικαίωμα τους να προστατέψουν την τιμή και την υπόληψή τους αλλά να ποδηγετήσουν την τέταρτη Εξουσία και τους λειτουργούς της. 

Αυτά προς το παρόν αφού και περισσότερα δεν μπορούμε να γράψουμε έτσι που μας κατάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ένα πολιτικό κατεστημένο που νιώθει πως πλέον βάλλεται από τις ΗΠΑ για αυτό και θα δείτε το προσεχές διάστημα περίεργες δηλώσεις ακόμα και από πολιτικούς που διάκεινται φιλικά προς την Αμερικανική Δημοκρατία. 

Οι εχθροί της Αστικής Δημοκρατίας ήδη συσπειρώνονται πίσω από Ρωσία και Γερμανία και οδηγούν την χώρα μας σε νέες περιπέτειες σε όλους τους τομείς.

Σ.Μ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: