ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η αναπηρία μπορεί να είναι πάνω από κόμματα και χρώματα αλλά οι πολιτικές επίλυσης των προβλημάτων τους έχουν

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Η αναπηρία μπορεί να είναι πάνω από κόμματα και χρώματα αλλά οι πολιτικές επίλυσης των προβλημάτων τους έχουν

Σε εκδήλωση που διοργάνωναν οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη για την αναπηρία είδαμε και σχολιάσαμε πριν μία εβδομάδα πως ομιλητής θα ήταν και ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου μας κ.  Παναγιώτης Κόκλας. 


Μάλιστα γράφαμε πως θα ήταν και ο μόνος που θα μπορούσε να πει δύο σωστά πράγματα αφού η κεντρική ομιλήτρια πρώην αναπληρώτρια  υφυπουργός Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου όσο και ο Αντιδήμαρχος κ. Στασινόπουλος κατά την ταπεινή μας άποψη μάλλον δεν το έχουν καν το θέμα.

Και όχι μόνο επειδή δεν το ζουν αλλά και επειδή ως αριστεροί ήταν και είναι θιασώτες καθεστώτων όπου οι ανάπηροι ήταν αποκλεισμένοι από παντού. 

Να μιλήσουμε για την πάλαι ποτέ ΕΣΣΔ , για την Αλβανία του Χότζα, για την Ρουμανία του Τσαουσέσκου ή μήπως για την σημερινή Βενεζουέλα;

Όπου η Αστική Δημοκρατία δεν υπάρχει τα άτομα με αναπηρία δεν έχουν κανένα απολύτως δικαίωμα. Μια βόλτα σε Βόρεια Κορέα, Βενεζουέλα, αλλά ακόμα και σε πιο light εκδοχές όπως Κίνα και Ρωσία θα πείσει και τους πλέον δύσπιστους.

Δεν γράψαμε τίποτα προφανώς γιατί ο κ. Παναγιώτης Κόκλας με οπαδό τον κ. Παπαθανασίου θα έβρισκε αφορμή να μας κατηγορήσει και πάλι. Περιμέναμε να γίνει η εκδήλωση να παραστεί στο πάνελ ως ομιλητής και έπειτα να ζητούσαμε την διαγραφή του από μία δημοτική παράταξη που θεωρούν οι περισσότεροι κεντροδεξιά.

Γιατί προφανώς και μπορεί οι ανάπηροι να είναι πάνω από κόμματα και χρώματα αλλά οι λύσεις για τα θέματά τους περνάνε μέσα από πολιτικές αποφάσεις που έχουν και χρώμα και κυρίως κομματική άποψη.

Ξεκάθαρα λοιπόν οι αρνητές της Ε.Ε θα πρέπει να μας πουν ποιος άλλος δίνει τόσα χρήματα για Αμεα και κυρίως ποια είναι τα αντίστοιχα σε κράτη όπως η Βόρεια Κορέα, η Κίνα , η Ρωσία , και η Βενεζουέλα.

Η χώρα μας εάν και μέλος της Ε.Ε παραμένει ουραγός στις παροχές και τις διευκολύνσεις προς τα άτομα αυτά και στην ουσία πιέζεται για να κάνει το αυτονόητο. 

Κάνοντας κλικ εδώ βλέπετε τι πρεσβεύει η Ε.Ε για τα κράτη -μέλη της Επομένως η διοργάνωση της εκδήλωσης σε έναν χώρο που φέρει τον όνομα ενός δημάρχου που μας ήθελε εκτός Ε.Ε είναι το πρώτο τους λάθος.

Το δεύτερο είναι πως τα μέλη των Συνεργών ουδεμία κατηγορία δεν μπορούν να κάνουν για τα ελλειπή είναι αλήθεια μέτρα που έχουν πάρει οι Ελληνικές κυβερνήσεις για τα άτομα αυτά αφού ως οπαδοί της αριστεράς δεν έχουν να επιδείξουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στα θέματα αυτά

Επομένως θα ήταν λάθος η συμμετοχή του Παναγιώτη Κόκλα στο πάνελ μιας τέτοιας εκδήλωσης όπως φυσικά είναι και των τριών Αντιδημάρχων που τελικά θα παραστούν για να κοροϊδέψουν όσους τους θυμούνται ως Πασόκους να φωνάζουν ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο το  1981!

Το ΣΒΑΚ  που επικαλούνται είναι άλλη μια δραστηριότητα που ξεκινάει από την Ε.Ε και φυσικά οι αρνητές της δεν έχουν δικαίωμα μία να βρίζουν τους κακούς δανειστές και συμμάχους μας και από την άλλη να υλοποιούν με τα δικά τους χρήματα δράσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή ικανότητες όπως μου αρέσει να τα αποκαλώ εγώ.

Κλείνοντας η παρουσία του Παναγιώτη Κόκλα σε ένα τέτοιο πάνελ θα τον καθιστούσε ως μη όφειλε συνεργό στο δούλεμα κάποιων που θεωρούν πως έχουμε ασθενή μνήμη.

Ας γνωρίζουν καλά λοιπόν τα άτομα με αναπηρία πως ούτε αυτά τα ευτελή προνοιακά επιδόματα δεν θα έπαιρναν εάν η χώρα μας δεν ήταν μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής Οικογένειας , γιατί ουδείς Έλληνας πολιτικός ακόμα και από την άλλη πλευρά τους κεντροδεξιούς δεν είχε παλέψει για τα αιτήματά τους ποτέ θεωρώντας πολυτέλεια να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους!!

Η σκληρή πραγματικότητα είναι αυτή. Ευτυχώς ο κ. Κόκλας δεν θα παραστεί στο πάνελ των "αριστερών" αλληλέγγυων και έτσι η παράταξη "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" δεν θα χρειαστεί να μπει στο δίλημμα εάν θα πρέπει να διαγράψει έναν δημοτικό της σύμβουλο.

Θεωρούμε πως ο ίδιος ο Παναγιώτης Κόκλας κατάλαβε το λάθος του και έτσι δεν θα είναι στο πάνελ. Αλλά και διαφορετικά να έγινε σε καλό θα του βγει γιατί ο συγχρωτισμός του με όσους πάλευαν να μας κρατήσουν εκτός Ε.Ε και τώρα ξαφνικά υπηρετούν τις αποφάσεις της θα ήταν για αυτόν επιζήμιος.

Βέβαια το ΠΑ.ΣΟ.Κ άλλαξε από το 1981 και ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 όμως εδώ στην πόλη μας έχουμε τους δραχμιστές και τους αριστερούς με δεξιές τσέπες να μιλάνε για κομμουνιστικούς παραδείσους αλλά να θέλουν και τα λεφτά των "κακών" καπιταλιστών της δύσης.

Γιατί καπιταλισμός υπάρχει μόνο στα δυτικά κράτη εάν και στη χώρα μας έχουμε ανακαλύψει πολλούς τρόπους ώστε να διατηρήσουμε τη Σοβιετία!

Η Σοβιετία κατέρρευσε , χρεοκόπησε ηττήθηκε στην καθημερινότητα άρα ουδείς πολίτης που πιστεύει στον δυτικό πολιτισμό πρέπει να παραστεί σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν όσοι δεν επιθυμούν την χώρα μας μέλος της Ε.Ε και του ΝΑΤΟ.

Άλλωστε ψεκασμένοι να μας θέλουν εκτός υπάρχουν πολλοί τα άτομα με ειδικές ανάγκες ή ικανότητες να μην τους ακολουθήσουν γιατί προφανώς και διαβάσεις τυφλών δεν είχε διανοηθεί να κατασκευάσει ο κομμουνιστής δήμαρχος Δημήτρης Κιντής αφού για την δική του ιδεολογία αυτά τα άτομα δεν υπήρχαν .

Και δεν υπήρχαν και άλλα ....

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ "ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΥΤΙ".ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ "ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ"
ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛ , ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ.

ΠΑΝΤΩΣ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.
Ο Κος ΚΟΚΛΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ . ΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥ.