ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης για την αγορά χωρίς Μεσάζοντες ή καταναλωτών όπως έχει μετονομαστεί

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Ηλιούπολης για την αγορά χωρίς Μεσάζοντες ή καταναλωτών όπως έχει μετονομαστεί


Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Ηλιούπολης δεν τοποθετήθηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της «Αγοράς χωρίς Μεσάζοντες», θα πρέπει να επισημάνουμε τα ακόλουθα:

* Το θέμα έχει τεθεί στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Χατζηδάκη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Πούλο.
* Επίσης τέθηκε στις συναντήσεις με τους κ. κ. Τάσο Ευσταθίου, Γαβριήλ Αραμπατζή, Ηλία Πανταζόπουλο, Αποστόλη Στασινόπουλο.
Ο Ε.Σ.Η έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την πάγια αντίθεσή του σε όποια δράση πλήττει τις επιχειρήσεις της πόλης μας και έχει προτείνει η δράση αυτή να γίνει μέσω των αντίστοιχων επιχειρήσεων της Ηλιούπολης.
Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος, εκ παραδρομής, δεν ενημερώθηκε για την σύγκληση της τελευταίας συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που έχει αρμοδιότητα στο συγκεκριμένο θέμα, με αποτέλεσμα να μην παραστεί εκπρόσωπος του.

Δελτίο τύπου 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης είναι πως ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει μια δράση αντίστοιχη με αυτή της "Αγοράς Καταναλωτών" μια φορά το μήνα. Άρα ας το φέρει κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο για να έχουμε ακόμα μία αγορά. Για τα υπόλοιπα είναι αυτονόητο πως οι επαγγελματίες της πόλης θα προασπίσουν τα συμφέροντά τους και η διοίκηση των πολλών. Προφανώς σε συνθήκες καπιταλισμού ουδείς μπορεί να αποτρέψει επιχειρηματικές δράσεις επικαλούμενος τοπικό πατριωτισμό. Για το μονοπώλιο των λαϊκών αγορών προφανώς και δεν έχει ανάλογη θέση ο Εμπορικός Σύλλογος αφού μάλλον  το θεωρεί αναγκαίο κακό. Και φυσικά οι λαϊκές αγορές εμποδίζουν την πρόσβαση των πελατών σε μαγαζιά της πόλης  με αυτοκίνητο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα! Δεν είδαμε όμως καμία λαϊκή κοντά στην κεντρική πλατεία της πόλης σε εμάς στην Αγία Μαρίνα την έστειλαν το Σάββατο για να δημιουργεί ένα κυκλοφοριακό χάος. Αφού κλείνει δρόμους και προσφέρει ελάχιστα φανερά τουλάχιστον έσοδα για τον δήμο μας. Τονίζουμε το φανερά γιατί προφανώς και ουδείς μπορεί να πιστέψει πως ένας δήμαρχος θα συνέχιζε να ανέχεται αυτή την τριτοκοσμική εικόνα για ψίχουλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: