ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αλλού τα βγάζουν πέρα και έχουν και προσωπικό

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Αλλού τα βγάζουν πέρα και έχουν και προσωπικό


Μιλώντας με ιδιοκτήτη site γειτονικού μας δήμου μου εκμυστηρεύθηκε πως πολλοί αναγνώστες του στέλνουν μηνύματα στο μέσο του για να ακολουθήσει το δικό μας παράδειγμα αναζητώντας θέματα μέσω ΔΙΑΥΓΕΙΑ που έχουν την οσμή σκανδάλου.



Το site που παλεύει καμία δεκαετία τώρα και έχει καμία 40αρια ιδιωτικές διαφημίσεις επιχειρήσεων στα δικά μου μάτια φάνταζε ως να είναι φιλικό της διοίκησης αφού μέσα σε αυτό θα βρεις κυρίως δελτία τύπου του δήμου.

Ο ιδιοκτήτης μου εκμυστηρεύτηκε πως δεν έχει πάρει ούτε ένα ΕΥΡΩ από την διοίκηση και πως απλώς το προσωπικό που απασχολεί (δύο νέα παιδιά) βρίσκει στα δελτία τύπου την εύκολη λύση για να γεμίσει το site. 

Πριν την κρίση ο ίδιος είχε και εξακολουθεί και έχει καφετέρια στην πόλη αλλά από ένα "στράβωμα" βρέθηκε να παλεύει για τα κοινά μέσω αυτού του site. 


Πληρώνει 1600 ευρώ το μήνα μαζί με το ένσημο στους δύο ρεπόρτερ που απασχολεί και τα έσοδα του καλύπτουν για να μένει και σε αυτόν κάνα 500αρικο. 

Το οποίο σκέφτεται να ρίξει στη δουλειά για να κάνει το site του ακόμα πιο γνωστό στην πόλη.

Ως επιχειρηματίας και ο ίδιος γλιτώνει την διαφήμιση του δικού του μαγαζιού και παράλληλα του αρέσει να μαθαίνει πράγματα για την πολιτική σε τοπικό επίπεδο ενώ είναι και οργανωμένο ενός από τα δύο μεγάλα κόμματα σύμφωνα με τις τελευταίες εκλογές. 

Πραγματικά μου έκανε εντύπωση πως ένα τέτοιο μέσο καταφέρνει και έχει έσοδα ώστε να απασχολεί δύο υπαλλήλους και σκέφτομαι πως σε έναν μεγαλύτερο δήμο όπως είναι ο δικός μας τα ΜΜΕ δεν έχουν παρά μόνο ΕΞΟΔΑ και καθόλου προσωπικό.

Η συνάντησή μας έγινε επειδή είμαστε ψηφοφόροι του ιδίου κόμματος μέσω κοινού φίλου μας και βασικά επειδή θεωρούσε πως ήμουν κάτι σαν "εξωγήϊνος" που ξαφνικά είπα δεν κάνω και ένα blog!

Μου πρότεινε μάλιστα να συνεργαστούμε αλλά ευγενικά αρνήθηκα επειδή όπως του εξήγησα ο δικός του δρόμος είναι σαφέστατα πιο κοντά στην επιχειρηματικότητα και πως δεν χρειάζονταν τίποτα παραπάνω εκτός από το να αφήσει τα δύο νέα παιδιά να κάνουν κριτική στη διοίκηση του δήμου!

Από άποψης θεμάτων το site έχει αρκετές αναρτήσεις την ημέρα δεν είναι βέβαια για να λες πόσα βάζουν αλλά δεν είναι και ποτέ με χθεσινές ειδήσεις. Δεν έχει άποψη βέβαια και για τον λόγο αυτό δεν έχει ακόμα και σήμερα περίπου 10 χρόνια μετά την "ζωντάνια" ενός ΜΜΕ που σε κάνει να το αγαπήσεις.

Βέβαια φεύγοντας αναρωτήθηκα εάν και το πρώτο site των Νοτίων Προαστίων έχει αυτή την "ζωντάνια' και κατέληξα πως δυστυχώς με τον καιρό τα ΜΜΕ χάνουν από την αίγλη τους.

Άλλωστε ακόμα και το σημερινό zougla.gr δεν είναι το ίδιο με αυτό που ξεκίνησε. Άλλαξαν οι άνθρωποι , άλλαξε και αυτό . Άλλωστε μετά την χρεοκοπία της χώρας τίποτα δεν παρέμεινε ίδιο.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: