ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Δημοτικό Συμβούλιο: Ανούσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε παρατάξεις χωρίς καμία Ιδεολογική συνοχή

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Δημοτικό Συμβούλιο: Ανούσιες αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε παρατάξεις χωρίς καμία Ιδεολογική συνοχή


Σε δύο μέρες θα έχει ανέβει και σε εμάς το βίντεο της χθεσινής συνεδρίασης. Για ακόμη μια φορά η εικόνα θυμίζει "παιδική χαρά" μόνο που τα παιδιά είναι μεγάλα και τσακώνονται για πράγματα που θέλουν να κάνουν αλλά δεν μπορούν.


Τα ίδια και τα ίδια θέματα , έρχονται και ξανάρχονται για δεκαετίες. Η εικόνα έχει αλλάξει μόνο στο γεγονός πως στα έδρανα της διοίκησης έχουν ανέβει κάποιοι που ακούνε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης και την ρωτάνε τι θέλει να γίνει. Προφανώς και εάν συνεχίσουν να την ρωτάνε δεν θα γίνει απολύτως ΤΙΠΟΤΑ! 

Η Λαϊκή Συσπείρωση συνεχίζει να πολεμάει τον "κακό" καπιταλισμό και η διοίκηση προσπαθεί να μας πείσει πως είναι σκάνδαλο η κομποστοποίηση που δεν ΟΛΟΚΛΗΡΏΘΗΚΕ ΕΠΕΙΔΗ σαφέστατα προκύπτει πως όταν ενώνονται δύο κρατικοί φορείς Πανεπιστήμιο Κρήτης και Δήμος Ηλιούπολης δεν μπορούν να παράξουν κανένα αποτέλεσμα γιατί απλούστατα οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν αλλά κυρίως δεν θέλουν να  παράξουν ΚΑΝΕΝΑ αποτέλεσμα εάν πρώτα δεν εξασφαλίσουν πως αυτό θα γίνει χωρίς να κουραστούν και το κυριότερο με τριπλάσια χρήματα από ότι αυτό το έργο θα το έκανε μια ιδιωτική εταιρία.

Μεγαλύτερη απόδειξη της ανικανότητάς τους είναι το γεγονός πως η πόλη μας σήμερα είναι γεμάτη με κομμένα κλαδιά που σε μερικούς μήνες θα πληρώνουμε για να τα πετάμε στην χωματερή επειδή προφανώς και αφήνοντας σε δημάρχους να λύσουν το θέμα ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και διαχείρισης ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ δεν θα υπάρξει ποτέ συμφωνία για το που θα γίνει αφού ουδείς θέλει να "βρωμίσει" την πόλη του και όλοι δείχνουν διπλανούς δήμους για να πάνε τα σκουπίδια! 

Όσο λοιπόν παρακολουθήσαμε καταλάβαμε δυστυχώς πως καμία παράταξη δεν θέλει παρά να τηρηθεί η "νομιμότητα" , και αυτή δεν παράγει προφανώς έργο αλλά καθυστερεί την ανάπτυξη στη χώρα μας .

Μάταια προκαλούσε ( σε άλλο θέμα σας πάω) ο δήμαρχος Γιώργος Χατζηδάκης εάν υπάρχει άλλη πρόταση στο θέμα με τις αυθαίρετες κατασκευές στον Προφήτη Ηλία. Εάν δηλαδή εκτός από τον κ. Καλαρρύτη έχει αλλάξει η στάση και της παράταξης του κ. Αραμπατζή αφού ένας δημοτικός της σύμβουλος ο κ. Αμουργιανός άλλα ψηφίζει και άλλα λέει ΔΗΜΟΣΙΑ.

Τελικά για άλλη  μια φορά αποδείχθηκε πως λένε για να πουν και πως έχουν την ΙΔΙΑ ακριβώς άποψη με την δημοτική αρχή και αυτή προφανώς είναι να γκρεμιστεί η αυθαίρετη επέκταση του ναού αφού όλοι πλέον γνωρίζουν πως καμία σχετική άδεια από την ναοδομία δεν υπάρχει για επέκταση αλλά μόνο για συντήρηση. Άρα υπέρ νέου ναού στη θέση αυτή είναι μόνο ο Χρήστος Καλαρρύτης και ουδείς άλλος.

Ο κ. Αμουργιανός δεν έβγαλε λέξη ενώ ήταν παρών στην συνεδρίαση για να υπερασπίσει την θέση που πριν λίγες μέρες είπε ΔΗΜΟΣΙΑ σε εκδήλωση και που τότε τον είχαμε κατηγορήσει για λαϊκισμό και χθες με την ΣΙΩΠΗ του μας δικαίωσε.

Πάμε τώρα στο θέμα με τις ΑΓΟΡΕΣ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ ή όπως τις λένε όσοι θέλουν να δώσουν βαρύγδουπο τίτλο σε εμπορικές δραστηριότητες. Άλλωστε "θεσμός" είναι και οι λαϊκές αγορές για να πλουτίζουν οι επιτήδειοι και  να φοροδιαφεύγουν εις βάρος όλων μας. Εκεί είχαμε την απογύμνωση όσων θεωρούν πως μπορούν να κοροϊδεύουν εμάς πως έχουν τάχα συγκεκριμένες απόψεις και πως δεν πάνε ανάλογα με τα συμφέροντά τους που καμία σχέση δεν έχουν με τα δικά μας.

Καταλάβαμε λοιπόν θα δείτε υπομονή δύο μέρες και το σχετικό βίντεο πως το πρόβλημά μας είναι μια αγορά που γίνεται μια φορά τον μήνα σε χώρο που δεν ενοχλεί αλλά όχι οι υπαίθριες λαϊκές αγορές που κλείνουν τους δρόμους της πόλης τέσσερις φορές την εβδομάδα και που οι πέτρες πλέον γνωρίζουν για τις μαφίες που δρουν σε αυτές και που καθορίζουν ακόμα και την θέση που θα βάλουν οι μεσάζοντες ή οι ελάχιστοι παραγωγοί τους πάγκους τους.

Δεν τους ενοχλούν λοιπόν  η φοροδιαφυγή που γίνεται σε αυτές , δεν τους ενοχλεί η έλλειψη POS στους περισσότερους πάγκους , αδιαφορούν για την ασφάλεια των πολιτών (είχαμε πρόσφατα ατύχημα σε λαϊκή αγορά) αλλά τους νοιάζει εάν η αγορά χωρίς μεσάζοντες ή καταναλωτών όπως μετονομάζεται θα έχει δράση μια φορά τον μήνα στην πόλη μας. Ο Σύλλογος βέβαια που τελικά θα επικρατούσε ήταν της διοίκησης και προφανώς η ΑΜΚΕ που δημιουργήθηκε δεν θα έφερνε ψήφους στην αντιπολίτευση αλλά στη διοίκηση.

Έτσι και ενώ λογικά για μένα οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις είπαν ΟΧΙ για ψηφοθηρικούς λόγους εάν η ΑΜΚΕ ήταν και γαλάζια θα ψήφιζαν αλλιώς η παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" και ό,τι απέμεινε από την παράταξη του κ. Κοκοτίνη θέλουν να μας τρελάνουν λέγοντας ΝΑΙ στις αγορές ΑΥΤΕΣ αλλά όχι στην συγκεκριμένη επειδή μέσα στα μέλη της ήταν υποψήφιοι της διοικούσας παράταξης και επειδή η "αλληλεγγύη" της δεν είχε αριστερό πρόσημο. Λες και όλες οι ΑΜΚΕ δεν είναι ένας τρόπος για να φοροδιαφεύγεις λες και εμείς δεν γνωρίζουμε πως όλα τα ΜΜΕ τοπικού και όχι μόνο χαρακτήρα έχουν κάνει έναρξη ως ΑΜΚΕ και τάχα προβάλλουν τον Πολιτισμό τα ΜΜΕ αυτά λιβανίζοντας τις διοικήσεις που τους παρέχουν κρατική - δημοτική διαφήμιση!

Έτσι λοιπόν το θέμα με την αγορά καταναλωτών θα επανέλθει και πάλι αφού ο νομικός σύμβουλος κ. Μανταδάκης εξήγησε πως πρέπει να αιτιολογηθεί επαρκώς η απόρριψη των προτάσεων και φυσικά άμα θες να κάνεις αγορά τέτοια όπως αποφάσισαν οι περισσότεροι χθες δημοτικοί σύμβουλοι κάποιος πρέπει και να την κάνει. Έτσι χθες στο δημοτικό συμβούλιο ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΗΚΑΝ τα συμφέροντα των λαϊκών αγορών για ακόμη μια φορά εις βάρος όλων μας.

Συμφέροντα τα οποία όταν η κυβέρνηση Σαμαρά προσπάθησε να σπάσει το απόστημα δεν τα κατάφερε γιατί κάποιοι πολιτικοί εδώ και χρόνια έχουν άρρηκτες σχέσεις με τον "θεσμό" και όποιος κατάλαβε κατάλαβε γιατί άμα οι λαϊκές πληρώνουν ως νομικό τους σύμβουλο έναν Καπερνάρο και έχουν γραφεία καλύτερα από των Εφοπλιστών τότε προφανώς και ένα μικρό ΜΜΕ σαν και εμάς δεν δύναται να σας πει όλη την ΑΛΗΘΕΙΑ. 

Η πλάκα είναι πως αυτοί που ψήφισαν χθες υπέρ τους δεν έχουν κανένα όφελος γιατί άμα είχαν δεν θα ήταν στις καρέκλες της αντιπολίτευσης αλλά της διοίκησης. Επειδή βέβαια η κατάργηση των υπαίθριων αγορών είναι προαπαιτούμενο αυτές θα εκλείψουν κάποια στιγμή όταν κάποιοι αποκτήσουν από τις μονοπωλιακές άδειες που κατέχουν ακίνητη περιουσία που θα την ζήλευε και υπουργός!!!

Η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει σε δημοσιοποίηση στοιχείων (είχαν βγει και επί κυβέρνησης Σαμαρά) γιατί γνωρίζει πως πρώτος από όλους ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Πατούλης θα βγει στο "αντάρτικο" αφού ως γνωστόν άμα είσαι υπεράνω κομματικής γραμμής έχεις εξασφαλίσει τους δικούς σου "χορηγούς"αφού η πολιτική είναι πρωτίστως εξυπηρέτηση συμφερόντων ομάδων και προφανώς ουδείς θέλει τον ανταγωνισμό σε μια Σοβιετία που υπάρχουν μετά από 10 χρόνια μνημονίων κλειστά επαγγέλματα! 

Γιατί προφανώς και το επιχείρημα πως απειλούνται τα συμφέροντα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της πόλης είναι ένα κομμουνιστικό επιχείρημα που θεωρεί πως η ΣΟΒΙΕΤΙΑ πρέπει να καθορίζει την επιχειρηματικότητα και όχι οι αγορές.

Αυτά τα επιχειρήματα που ακούς πλέον μόνο από πολιτικούς στην Ελλάδα ( σε κανένα δυτικό κράτος δεν υπάρχουν μετακινούμενες μέσα στους δρόμους υπαίθριες αγορές) ερχόμαστε έξω από το σπίτι σας για να σας τα πάρουμε! και να δημιουργήσουμε κυκλοφοριακό χάος τα έχουν λύσει Αστικές Δημοκρατίες όπως οι ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες.

Το μανάβικο της γειτονιάς προφανώς και θίγεται και από τις λαϊκές αγορές και η επιβάρυνση της μία το μήνα ακόμα δεν θα το σώσει.

Οι δημότες λοιπόν που θα μάθουν πως δεν θα υπάρχει αγορά καταναλωτών για το δικό τους τάχα καλό, στερούνται  το δικαίωμα της επιλογής όπως τους το στέρησαν και όσοι πάτησαν στην "νομιμότητα" για να μην έχει η πόλη έναν ναό ακόμα.

Και εκεί ήταν οι 40 από τους 41 δημοτικούς συμβούλους του δήμου μας κάτι το οποίο θα το βρούμε μπροστά μας στο δρόμο προς τις εκλογές αφού ό,τι χτίστηκε δεν θα γκρεμιστεί άμεσα και στο μεσοδιάστημα μπορεί το ΠΔ προστασίας του Υμηττού να αφήσει παράθυρο νομιμοποίησης για ό,τι έχει χτιστεί στον Προφήτη Ηλία.


Συνεχίζεται.....

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ.
ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΡΕΥΝΑ.ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΣΤΟ Α ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΜΙΔΗ 2000 ΤΟΝΟΥΣ ΚΛΑΔΙΩΝ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΜΟΝΟ!!! 130000 ΕΥΡΩ, ΕΝΩ ΤΑ ΜΑΖΕΥΑΝΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝΕ ΟΧΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΛΗ. ΧΘΕΣ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΟΙΧΙΖΕ 200000.
ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ. Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ. ΑΣ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ.

ΤΡΟΦΙΜΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ.
ΑΜΚΕ = ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟΥΣ ΠΡΟΦΑΝΕΙΣ. ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ. ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ..... ΚΕΡΔΟΣ.

ΓΙΑ ΤΑ LED. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2020 ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΥΡΑΓΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥΣ.ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ , ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8-2-2020 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΝΑΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ. ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.