ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αφόρητη η κατάσταση με την Κατεχάκη στην πόλη μας

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Αφόρητη η κατάσταση με την Κατεχάκη στην πόλη μας

Μετά από παράπονα αναγνωστών μας για το χάλι που συμβαίνει κάθε μέρα με το έντονο κυκλοφοριακό μέσα στην πόλη πήραμε τους δρόμους.



Όλη η Αρχιμήδους μποτιλιαρισμένη αφού αυτοκίνητα από άλλες περιοχές για να αποφύγουν το έντονο μποτιλιάρισμα της Κατεχάκη στρίβουν δεξιά από το δημαρχείο και ανεβαίνουν προς το τέρμα του 206 (εκεί τράβηξα την φωτογραφία μέσα από το αυτοκίνητό μου) προσδοκώντας πως θα κερδίσουν κάποια μέτρα για να βγουν από Καρέα στη Λεωφόρο Κατεχάκη αποφεύγοντας την μεγάλη ανηφόρα όπου μένεις καθηλωμένος για πάνω από 30 λεπτά άμα κάνεις το λάθος να πας να περάσεις μετά τις 8 το πρωί. 

Γύρισα σχεδόν όλη την πόλη αφήνοντας φίλη μου στο Μετρό της Ηλιούπολης που και εκεί η εικόνα ήταν καλύτερη αφού όπως μαθαίνω οι περισσότεροι προτιμούν το Μετρό της Δάφνης όπου για να φτάσεις κάνεις πάνω από μισή ώρα! 

Η πόλη έχει διχοτομηθεί από τη Λεωφόρο Κατεχάκη γιατί κάποιοι "οικολόγοι" αντέδρασαν έντονα στη μελέτη που είχε γίνει την δεκαετία του 1960 ώστε να πέρναγε ένας δρόμος από τον Υμηττό. Ένας δρόμος που δεν θα έκοβε την πόλη μας στη μέση και που θα αποτελούσε πραγματική ανάπτυξη και όχι μπαρούφες οικολογικές που κατάντησαν τον Υμηττό μας ένα καμένο δάσος χωρίς καθόλου πράσινο σε πολλά καμένα σημεία του. 

Θα είχαμε επενδύσεις (ξενοδοχείο στον Υμηττό ) και όπου υπάρχει κέρδος για τον ιδιώτη δεν θα υπήρχε εύκολη πρόσβαση για τους εμπρηστές όπως συμβαίνει άλλωστε παντού.

Εδώ με καθυστέρηση 40 ετών και αφού καταντήσαμε την πόλη μας διχοτομημένη στα δύο θα κάνει τώρα ο κ. Κωνσταντάτος και ο ΣΠΑΥ το αυτονόητο. Θα ρίξει λίγο τσιμέντο για να μπορούν και οι πολλοί να απολαύσουν τον Υμηττό από κοντά. 

Για το θέμα της Αστικής Σήραγγας της Ηλιούπολης δεν ακούμε κάτι από την κυβέρνηση και την "νέα" διοίκηση του δήμου μας και ανησυχούμε έντονα μήπως και ξεκινήσει το καζίνο στο Ελληνικό και η κατάσταση γίνει ακόμα πιο τραγική για εμάς.

Άλλωστε μετά την Γλυφάδα και η Αργυρούπολη- Ελληνικό σε μερικά χρόνια θα είναι ο αγαπημένος προορισμός όλο και περισσότερων συνδημοτών μας και η δική μας τοπική αγορά θα νεκρώσει.

Τα γράφουμε μπας και κάνουν κάτι οι διοικούντες γιατί εμείς πολλά πράγματα δεν μπορούμε να κάνουμε αφού και η αντιπολίτευση δεν αντιλαμβάνεται πως η μη αξιοποίηση του Υμηττού για δεκαετίες οδήγησε σε αυτό το τέλμα.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν τις μεγάλες ευθύνες τους αφού επί 12 ολόκληρα χρόνια ψήφιζαν για δήμαρχο έναν κομμουνιστή που το μόνο που άφησε στην πόλη είναι τους χιλιάδες που είχε διορίσει στο δήμο και που ακόμα τους πληρώνουμε ως συνταξιούχους ή ακόμα και ως εργαζόμενους!

Ακόμα και αυτός είχε δει το πρόβλημα και ήταν υπέρ της κατασκευής μιας επιφανειακής Περιφερειακής Λεωφόρου στο δασικό χώρο του Υμηττού αλλά το περιβάλλον του δεν τον άφησε να κάνει ΡΗΞΕΙΣ και να απαιτήσει από τις τότε κυβερνήσεις να υλοποιήσουν ένα έργο για το οποίο θα τον μνημονεύαμε μέχρι και εμείς ΘΕΤΙΚΑ σήμερα. Για το έργο πάντα και όχι για τις παλαιολιθικές του απόψεις και την στήριξη στις κομμουνιστικές χούντες που τότε επικρατούσαν σε πολλά γειτονικά μας κράτη.

Δείτε λίγο το θέμα με την Κατεχάκη γιατί λίγο που μας έδειξαν το σχέδιο για την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης δεν το βλέπουμε να δίνει και καμία λύση αφού οι πολλοί θα εξακολουθούν λόγω κόστους να χρησιμοποιούν το τμήμα της Κατεχάκης που διασχίσει και κόβει στα δύο την πόλη μας επειδή κάποιοι αντιδρούσαν και τότε όπως και τώρα σε κάθε αξιοποίηση προς το κοινό καλό, σε κάθε ιδιωτική επένδυση και θα πετύχουν εάν δεν βιαστούμε να γίνουμε μια πόλη "φάντασμα" με κλειστές πολλές από τις επιχειρήσεις το 2030! 

Τελευταία σοβαρή προσπάθεια να σωθεί η πόλη μας έγινε επί υπουργίας του κ. Σουφλιά την περίοδο 2007-2009 που θα δημιουργούσε νέους αυτοκινητόδρομους στον Υμηττό αλλά είχαμε πάλι τις γνωστές αντιδράσεις από όσους θέλουν την πλήρη καταστροφή του δήμου μας και την ανάδειξη του όμορου δήμου Αργυρούπολης- Ελληνικού που σε μια δεκαετία από σήμερα θα είναι και ο αγαπημένος προορισμός όλων όσων βλέπουμε πως είναι μάταιο να ασχολούμαστε με την "βλακεία" των αριστερών της πόλης μας.

Και επειδή δεν τους έχουμε για χαζούς σκεφτόμαστε πολλές φορές πως ουσιαστικά γνωρίζουν αλλά θέλουν να υποβαθμίσουν και άλλο τον δήμο μας. Στο δρόμο που χάραξαν για την πλήρη καταστροφή της πόλης έχουν συνεργούς τους πλέον και την δημοτική παράταξη "Μαχόμενη Ηλιούπολη" που προσπάθησε ανεπιτυχώς να αμαυρώσει την ενημέρωση των 11 δημάρχων πριν λίγες μέρες στο δημαρχείο της πόλης μας από τον νέο πρόεδρο του ΣΠΑΥ για έναν Υμηττό προσβάσιμο στους πολλούς που θα είναι χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους και όχι ένα καμένο δάσος - σκουπιδότοπος όπως είναι σήμερα.


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: