ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο για τους περισσότερους αφού ουδείς θέλει να δει την πραγματικότητα και κυρίως να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις - Ο "Μωϋσής" μας πάει για ξεπούλημα του Αιγαίου και νέο μνημόνιο

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Έρχεται δύσκολο φθινόπωρο για τους περισσότερους αφού ουδείς θέλει να δει την πραγματικότητα και κυρίως να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις - Ο "Μωϋσής" μας πάει για ξεπούλημα του Αιγαίου και νέο μνημόνιο


Μπορεί η covid-19 να έχει χτυπήσει άλλα κράτη περισσότερο από την Ελλάδα και να θρηνούν σε αυτά χιλιάδες νεκρούς όμως οι οικονομικές συνέπειες και στη χώρα μας θα αρχίσουν μέσα στο φθινόπωρο να γίνονται ορατές από τους πολλούς.



Η καλοκαιρινή ραστώνη θα δώσει την θέση της σε ένα φθινόπωρο όπου η Πολιτεία θα κληθεί να αντιμετωπίσει στρατιές νέων ανέργων αφού οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συσσωρεύουν χρέη θα αρχίσουν σιγά-σιγά να βάζουν λουκέτα.

Οι τράπεζες που αδυνατούν να παίξουν τον θεσμικό τους ρόλο χορηγώντας δάνεια σε μικρομεσαίους θα δουν και αυτές τα κόκκινα δάνεια τους να αυξάνονται ενώ η απειλή κατασχέσεων θα είναι και πάλι παρούσα σε μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού που είχαν δει κάποιο αμυδρό φως που εξανεμίστηκε από την θανατηφόρα κινεζική πανδημία.

Γενικό lockdown δεν πρόκειται να συμβεί και πάλι και θα θρηνούμε θύματα και από τον covid-19 αλλά και από άλλες ασθένειες αφού το άγχος της επιβίωσης είναι επιβαρυντικός παράγοντας για την υγεία όλων μας.

Εδώ στην πόλη μας θα ακούμε και πάλι τις φωνές των βολεμένων του κρατικού τομέα που ένα μισθό τον έχουν και δεν συσσωρεύουν τα χρέη που συσσωρεύει ένας επιχειρηματίας. Γιατί στην Ελλάδα η επιχειρηματικότητα είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να συσσωρεύσει κάποιος χρέη αφού οι εποχές που ουδείς πλήρωνε φόρο και έπεφταν όλοι πάνω στο αφορολόγητο έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Μεγάλοι αδικημένοι όσοι επιχείρησαν στον χώρο της εστίασης κυρίως μέσα στην κρίση και έχασαν όσα χρήματα είχαν στην άκρη αναζητώντας λύση στην ανεργία τους.

Για εμάς και η παρούσα κυβέρνηση δεν προχωράει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και φαντάζει ως επανάληψη της κυβέρνησης  Καραμανλή της περιόδου 2004-2009 που άφησε συντρίμμια φεύγοντας και τριπλασίασε μέσα σε 5 μόλις χρόνια το εξωτερικό μας χρέος οδηγώντας μας πιο γρήγορα στη χρεοκοπία.

Τα οικονομικά μεγέθη είναι αμείλικτα οι πολίτες βαρέθηκαν να συντηρούν ΣΟΒΙΕΤΙΕΣ αφού δεν μπορούμε να έχουμε τόσους δημοσίους υπαλλήλους όσους σήμερα αλλά εάν θέλουμε να μην χρεοκοπήσουμε και πάλι θα πρέπει να περιορίσουμε τον αριθμό τους.

Τα έσοδα θα συνεχίζουν να μειώνονται αφού όλο και περισσότεροι ή θα πληρώνουν τους φόρους τους ή θα σιτίζονται και σίγουρα οι πολλοί θα επιλέξουν όπως και στο παρελθόν να ζήσουν και να χρωστάνε.

Η κυβέρνηση έχει μόνο την επιλογή της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες άμα θέλει να κερδίσει χρόνο ή εάν δεν θέλει στα μέσα του 2022 θα παραδώσει την Εξουσία αφού θα χρειαστεί να υπογράψει νέα μνημόνια και να δανειστεί πάνω από 50 δισ ευρώ  για να καλύψει τόκους δανείων που ήδη έχει πάρει αλλά και τις μισθοδοσίες ενός κρατικού μηχανισμού που αντί να μειώνει προσωπικό συνεχώς αυξάνει.

ΥΓ: Στα Εθνικά θέματα η κυβέρνηση Μητσοτάκη μας πάει πίσω στην κυβέρνηση του πατέρα του που έπεσε επειδή προφανώς και ουδείς είναι ευχαριστημένος να χαρίζονται πράγματα σε κράτη - παρίες . Άμα θέλει να χαρίσει η παρούσα κυβέρνηση κάτι ας το χαρίσει στους φίλους και συμμάχους μας Αμερικανούς και Βρετανούς αφού προφανώς και άμα ακούει την Γερμανία και την Ε.Ε θα κάνει μάγκες τους Τούρκους που θα βρεθούν να έχουν συνιδιοκτησία σε υδρογονάνθρακες και πετρέλαιο που ανήκουν στην ΑΟΖ της πατρίδας μας.

Ελπίζουμε στις ολιγοήμερες διακοπές του ο πρωθυπουργός να γεμίσει τις "μπαταρίες" του και να γυρίσει πιο αποφασιστικός για να πάρει αποφάσεις που θα βγάλουν την χώρα από τα αδιέξοδα. Τέλος θα πρέπει να αποφασίσει τελεσίδικα εάν θα συστρατευθεί με τον Αμερικανικό αετό ή τον κινεζικό Δράκο αφού εάν εξακολουθήσει να ακολουθεί πιστά τις επιταγές της Γερμανοκρατούμενης Ε.Ε θα έχει άδοξο τέλος όπως και όλοι όσοι υποτίμησαν διαχρονικά τους Αγγλοσάξωνες. 

Με πολωνέζα σύζυγο θα έπρεπε ήδη να έχει διαλέξει την σωστή θέση αφού δεν μπορούμε να φανταστούμε πως μια Πολωνή θα μπορούσε ποτέ να συστρατευθεί με την βαρβαρότητα της Ανατολής που υπηρετεί η σημερινή ηγεσία της Γερμανίας.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: