ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όταν "τρώνε" δεν μιλάνε - Εξανεμίζουν το πλεόνασμα "τρώγοντας" από τα έτοιμα και αφήνουν την πόλη να βρωμάει

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Όταν "τρώνε" δεν μιλάνε - Εξανεμίζουν το πλεόνασμα "τρώγοντας" από τα έτοιμα και αφήνουν την πόλη να βρωμάει


Εκκωφαντική σιωπή από την πλευρά της διοίκησης για την πρόσληψη με σύμβαση ορισμένου χρόνου στον τομέα καθαριότητας του γιου της προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης κ. Μητροδώρας Καραγιαννίδου . 


Προφανώς δεν έχουν απάντηση για αυτή την προτίμησή τους όπως και για τις υπόλοιπες που είναι νόμιμες μεν αλλά εκθέτουν δε  και την διοίκηση αλλά και το σωματείο Εργαζομένων αφού μπορεί να μην απαγορεύεται να δουλεύουν από μια οικογένεια δύο άτομα στο Δημόσιο και στον ίδιο φορέα αλλά προφανώς και αυτές οι επιλογές κρίνονται από την τοπική μας κοινωνία. 

Από το υπουργείο θα μας απαντήσουν και εγγράφως αφού οι προφορικές τους απαντήσεις δεν κρίνονται από εμάς επαρκείς. Επειδή ο covid-19 ήρθε για να μείνει και με δεδομένο πως μόνο ο δήμος Αλίμου ξεκάθαρα μας έστειλε τις έκτακτες προσλήψεις που έκανε λόγω covid-19 φαίνεται πως και όμοροι δήμοι έχουν εκμεταλλευθεί για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους τις συμβάσεις αυτές ΙΔΟΧ ( Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου) που μαζί με τις ΙΔΑΧ ( Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου) θα αποτελέσουν για τις διοικήσεις των δήμων ένα μέτρο πίεσης για νέες μόνιμες προσλήψεις προς την κυβέρνηση που με δική της ευθύνη άνοιξε την πόρτα για νέες προσλήψεις στο Δημόσιο την ώρα που τα οικονομικά της χώρας δεν το επιτρέπουν.

Θεωρούμε απαράδεκτη την ΣΙΩΠΗ της δημοτικής αρχής που θα πρέπει να μας ενημερώσει σε κάποιο δημοτικό συμβούλιο πόσα ταμειακά διαθέσιμα έχει ο δήμος μας και τι έγινε το πλεόνασμα άνω των 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που άφησε ως "προίκα" η προηγούμενη διοίκηση του Βασίλη Βαλασόπουλου.

Και επειδή βλέπουμε πως οι δύο κεντροδεξιές παρατάξεις δεν είναι πολύ μαχητικές μένουμε ΜΟΝΟΙ να το παλεύουμε πως θα βγει τελικά άκρη.  Η μία "Ηλιούπολη Πάμε Μπροστά" κοιμάται τον "ύπνο του "δικαίου" και η άλλη "Η πόλη που θέλω" είναι πιο δραστήρια αρά ρέπει όπως έχουμε πολλάκις φορές γράψει προς τον λαϊκισμό υιοθετώντας αριστερές και όχι φιλελεύθερες και δεξιές θέσεις σε μια σειρά θεμάτων.

Επειδή ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος θα είναι υποψήφιος βουλευτής Νοτίου Τομέα όποτε γίνουν εκλογές εμείς άκρη θα βγάλουμε από το υπουργείο που εμμένει πως η αποκλειστική ευθύνη των επιλογών αλλά και της τήρησης των κριτηρίων; βαραίνει αποκλειστικά τον εκάστοτε δήμο ενώ τονίζει το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα των συμβάσεων αυτών χωρίς να ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ νομοθετικά εάν αυτές μπορούν ή όχι να ανανεωθούν.

ΥΓ: Σε κάθε περίπτωση με εκατοντάδες mail αναγνώστες μας που δεν έχουν άνεργα τα παιδιά τους και δεν είναι και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι καταδικάζουν την επιλογή της διοίκησης και μας μιλάνε και για ακόμα μία που βγάζει "μάτι" και αποτελεί ακόμα μια "μεταγραφή" ψηφοφόρου της προηγούμενης διοίκησης αφού άτομο κοντά στον τέως δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο πέτυχε με ανάλογη σύμβαση να βάλει τον γιο του στον δήμο μας. Ελάχιστα μας αφορά αφού για εμάς και η προηγούμενη διοίκηση και η σημερινή είναι της ίδιας ακριβώς ιδεολογικής κατεύθυνσης. Η περίπτωση όμως της προέδρου των εργαζομένων του δήμου μας είναι μια υπόθεση που μας δικαιώνει απόλυτα και που με την ΑΝΟΧΗ της δεξιάς συνεχίζει μια Σοβιετία που δεν είναι ανεκτή από τους πολλούς που προφανώς δεν θέλουν να πληρώνουν φόρους για να μένουν στον δήμο δομές που θα έπρεπε χθες κιόλας να έχουν δοθεί σε ιδιώτες. Για καλύτερο αποτέλεσμα και κυρίως για να δούμε επιτέλους μια καθαρή πόλη. Γιατί προφανώς και να γίνει ο Γιώργος Χατζηδήακης σαν τον Κονδύλη του Αλίμου ή τον Παπανικολάου της Γλυφάδας δεν του το έχουμε.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: