ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Οι ίδιοι που τρέχουν τώρα ο ένας πάνω στον άλλο θα φωνάζουν γιατί η Πολιτεία δεν τους προστάτευσε

Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Οι ίδιοι που τρέχουν τώρα ο ένας πάνω στον άλλο θα φωνάζουν γιατί η Πολιτεία δεν τους προστάτευσε


Δεν είναι εικόνα αυτή που επικρατεί στα λιμάνια της χώρας και στα πλοία που ταξιδεύουν στα νησιά μας. Μας έστειλαν φωτογραφίες από το νησί που είχαμε σκοπό να επισκεφτούμε από αύριο ( τόπος καταγωγής μας) και στην ουσία τρομάξαμε αφού ήταν ο ένας πάνω στον άλλο σε κατάστρωμα και εσωτερικούς χώρους και φυσικά ουδείς κράταγε αποστάσεις ασφαλείας από τον διπλανό του.


Παρήγορο πως κάποιοι φορούσαν σωστά την μάσκα τους αλλά δεκάδες άλλοι την φορούσαν κάτω από την μύτη απλώς για να την φοράνε ποντάροντας πως η covid-19 δεν θα χτυπήσει την δική τους πόρτα.

Και ενώ η κυβέρνηση πήρε αυστηρά μέτρα για τα μαγαζιά εστίασης κάνοντας προβληματική την λειτουργία τους προς χάριν της δημόσιας υγείας άφησε να φεύγουν γεμάτα σχεδόν τα πλοία ενώ και στα ΜΜΜ η εικόνα είναι άκρως προβληματική και ευνοεί την μετάδοση του θανατηφόρου ιού.

Για εμάς το να μην δούμε το αγαπημένο μας νησί για ένα ακόμα καλοκαίρι δεν είναι θέμα. Το να θέσουμε όμως σε κίνδυνο αγαπημένα μας πρόσωπα είναι κάτι που θα μας "βάραινε" μια ζωή.

Δεν πιστεύουμε στο Δημόσιο σύστημα υγείας και η θέση μας αυτή είναι διαχρονική. Σε τίποτα που είναι υπό τον σφικτό εναγκαλισμό με την Κρατική Εξουσία δεν πιστεύουμε. Έτσι δεν πέφτουμε από τα σύννεφα όταν αφήνεται να καούν άνθρωποι στο Μάτι , και γνωρίζουμε πως οι "επιτυχίες" του συστήματός μας υγείας γίνονται με άδεια νοσοκομεία και όχι με γεμάτα ασφυκτικά.

Άλλωστε ο διπλασιασμός των ΜΕΘ ελέω covid-19 δεν δοκιμάστηκε στην πράξη αφού ευτυχώς στην χώρα μας έχουν διαγνωστεί με τον θανατηφόρο ιό μόλις 6858 άτομα και για τον λόγο αυτό έχουμε μόλις 226 νεκρούς από την νόσο.

Η Σλοβακία έχει 2.855 να έχουν νοσήσει και μόλις 31 ! νεκρούς από την πανδημία. Αυτά για όσους ψάχνουν κράτη-μέλη της Ε.Ε που τα έχουν πάει πολύ καλύτερα από την χώρα μας στην κρίση της πανδημίας.

Μην αναμένει κανείς γενικό lockdown αφού καμία οικονομία δεν το αντέχει πόσο μάλλον η δική μας που στηρίζεται αποκλειστικά από τα δανεικά και αγύριστα που κάποιοι θα αναμένουν για πάνω από έναν αιώνα για να πάρουν έστω ένα μέρος όσο δάνεισαν.

Η χώρα μας εξακολουθεί και είναι αποικία χρέους και προφανώς ουδείς εξαρτώμενος οικονομικά δεν μπορεί να είναι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και να χαράσσει την πολιτική του αγνοώντας τις οικονομικές εξαρτήσεις που έχει.

Ευτυχώς η πανδημία δεν είναι ένα πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μόνη της η χώρα μας αλλιώς δεν θα είχε αντιμετωπιστεί ποτέ. Εδώ δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το δικό της οικονομικό πρόβλημα και τον υπερδανεισμό της και χρειάστηκε να υπογράψει τόσα μνημόνια τα οποία βέβαια καμία κυβέρνηση από το 2010 και μετά δεν εφαρμόζει σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις.

Στην ουσία πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις , και αφήνει τις νέες και τους νέους να φύγουν στο εξωτερικό για να μην απολύσει 100.000 δημοσίους υπαλλήλους και ανασάνει οικονομικά η χώρα μας.

Έχουμε τόσους αστυνομικούς και στρατιωτικούς αλλά ουδείς νιώθει ασφαλής και σωστά κάνει. Στο εσωτερικό η εγκληματικότητα και η διαφθορά στην ΕΛ.ΑΣ είναι στα κόκκινα και ο στρατός μας όταν  θα τον χρειαστούμε θα αντιμετωπίσουμε ό,τι και το 1974 στη μαρτυρική Κύπρο.

Εδώ πανηγυρίζουν κάποιοι επειδή "τράκαραν" δύο πολεμικά σκάφη στο Αιγαίο και θεωρούν πως οι στρατοί δρουν ως "πειρατές" να εμβολίζουν τα άλλα πλοία !

Σωτηρία δεν υπάρχει με όσους δεν κατανοούν το γεγονός πως η Τουρκία με ένα ερευνητικό σκάφος και συνοδεία πολεμικών κάνει βόλτες στο Αιγαίο και κανένα σοβαρό δυτικό κράτος δεν θα άφηνε να συμβεί αυτό αφού ισχυριζόμαστε πως τα πλοία αυτά κινούνται στην δική μας ΑΟΖ.

Εάν είναι έτσι τότε γιατί δεν τα βγάζουμε εκτός της δικής μας ΑΟΖ ή δεν τα βουλιάζουμε εάν θεωρούμε πως έχουν εισέλθει παρανόμως εντός των θαλασσίων συνόρων μας.

Αλλά μάλλον δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα για αυτό και στο τέλος θα πάμε σε διαπραγματεύσεις.

Για όσους ακόμα και σήμερα εξακολουθούν και βάλλουν κατά του ΝΑΤΟ να τους πούμε πως εάν βασιστούμε στον δικό μας στρατό προφανώς και το μισό Αιγαίο θα αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς όπως άλλαξε και το 37% της Κύπρου το μακρινό 1974 επειδή κάποιοι καραβανάδες σχεδίασαν το ΣΧΕΔΙΟ ΝΙΚΗΣ που τελικά ήταν μια μεγάλη ΗΤΤΑ για την πατρίδα μας.

Για να δικαιολογήσουν την ήττα τους εφευρίσκουν τάχα "ξένο δάχτυλο" που βεβαίως εάν υπήρχε προς την πλευρά των Οθωμανών το νησί θα άλλαζε εξ' ολοκλήρου ιδιοκτησία! 

Η εμμονή του καθεστώτος της Κύπρου να μην θέλει ένωση με την Ελλάδα καθώς και οι "κατσαπλιάδικες" πρακτικές της ΕΟΚΑ οδήγησαν στην τραγωδία. Αυτή είχε ξεκινήσει νωρίτερα όταν οι Βρετανοί αποχωρούσαν από το νησί αφήνοντας στους Βάρβαρους και των δύο πλευρών χώρο για να πραγματοποιούν "εθνικές εκκαθαρίσεις" στο όνομα βέβαια ενός Εθνικισμού που θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα αφού η επίσημη ηγεσία της Κύπρου ήθελε ένα ανεξάρτητο κράτος στο "στόμα του λύκου" και η ΕΟΚΑ χωρίς να έχει νομιμοποίηση κάλπης πάλευε το δικό της "όνειρο" που ακόμα και εάν ήταν και είναι σωστό ( γιατί η Κύπρος να μην είναι ενωμένη με την Ελλάδα;) δεν υλοποιούνταν με τρόπο που να μην παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Με το ζόρι προφανώς και κανένα κράτος δεν μπορεί να ενσωματώσει ένα άλλο χωρίς συνέπειες . Ιδίως εάν το κράτος που αναζητά ενσωμάτωση του άλλου δεν είναι ισχυρό για να επιβάλλει στρατιωτικά την θέλησή του. Και η Ελλάδα δεν ήταν το 1974 όπως δεν είναι σε θέση και σήμερα να ενσωματώσει τις χαμένες αλλά όχι ξεχασμένες πατρίδες που βρίσκονται εκτός των συνόρων μας.

Όσοι λοιπόν πατριδοκάπηλοι θεωρούν πως άνετα μπορούμε να πάρουμε την Πόλη θα πρέπει να γνωρίζουν πως αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο στην περίπτωση που η μοναδική υπερδύναμη δηλαδή οι ΗΠΑ το αποφάσιζε και προφανώς θα είχε κόστος σε ανθρώπινες ζωές αφού δεν θα έρχονταν τα "Αμερικανάκια" για να πολεμήσουν και να στο παραδώσουν!

Αυτά τα "ψεκασμένα" που διακινούν και θεομπαίχτες ιερείς να τα περιμένετε από ένα "ανύπαρκτο" τάχα "ξανθό γένος" που όταν οι Τούρκοι του έριξαν στρατιωτικό αεροσκάφος επειδή παραβίασε τα εναέρια σύνορά τους δεν έκανε απολύτως ΤΙΠΟΤΑ.

Τώρα οι δύο δικτάτορες Ερντογάν και Πούτιν είναι σε αγαστή συνεργασία αλλά προφανώς αυτό δεν ενοχλεί το παραμύθι των ρασοφόρων όσο μπουκώνονται με χρήματα από την "ρωσική αρκούδα" για να ασκούν προπαγάνδα που δεν πιστεύει ούτε παιδί του δημοτικού.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: