ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ωραίο το μήνυμα του Παναγιώτη Κόκλα που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν κάνει μικροπολιτική χαϊδεύοντας αυτιά

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ωραίο το μήνυμα του Παναγιώτη Κόκλα που για ακόμη μια φορά αποδεικνύει πως έχει το θάρρος της γνώμης του και δεν κάνει μικροπολιτική χαϊδεύοντας αυτιά



Μας άρεσε πολύ η παρακάτω ανάρτηση του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου μας Παναγιώτη Κόκλα και φυσικά συμφωνούμε απόλυτα με τις επισημάνσεις του αλλά και την προτροπή του. Εμείς θα συμπληρώσουμε πως η Πολιτεία πρέπει να αξιολογεί και να επιβραβεύει ( και οικονομικά) τους παραγωγικούς υπαλλήλους αφού όχι δεν είναι λογικό να πληρώνονται με τον ίδιο μισθό όσοι παράγουν και όσοι απλώς προσπαθούν να βρουν τρόπους να δουλέψουν λιγότερο ή και καθόλου άμα μπορούν να το κάνουν  και κάποιοι δυστυχώς  το πετυχαίνουν 

Γράφει λοιπόν ο Παναγιώτης Κόκλας: 


"Υπεγράφη στις 19/08/20 η απόφαση για 9.500 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία!Είναι μία ευκαιρία αυτοί οι 9.500 νέοι εργαζόμενοι, να αποδείξουν ότι πέρα από το μισθό που θα λάβουν, θα είναι χρήσιμοι και παραγωγικοί τόσο στην κοινωνία όσο και στον κάθε δήμο .Είναι μία ευκαιρία να ¨κουνήσουν¨ αυτούς που έχουν μείνει "στάσιμοι" λαμβάνοντας τον μισθό τους χωρίς να παράγουν έργο .Μην διστάσετε να δουλέψετε . Δεν θα είστε μόνοι. Θα έχετε όλους εμάς δίπλα σας που θα σας στηρίξουμε καθώς και τους παραγωγικούς συναδέλφους σας . Εσείς λοιπόν οι 9.500 νέοι εργαζόμενοι μπορείτε να συμβάλετε στο να νικήσουμε τον Covid-19 αλλά και για να βάλουμε τα σωστά θεμέλια για την επόμενη ημέρα ..."


ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Σε καμία περίπτωση η παραπάνω ανάρτηση δεν θίγει κάποιον απλώς παρουσιάζει μια πραγματικότητα που πρέπει όσοι ασχολούνται με τα κοινά και γενικότερα με την πολιτική να την λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Άμα ο εργαζόμενος οπουδήποτε δεν βλέπει να επιβραβεύεται ο κόπος του τεμπελιάζει δεν έχει κίνητρο και καταλήγουμε σε χρεοκοπίες. 

Έτσι χρεοκόπησαν όλα τα πρώην κομμουνιστικά κράτη αφού ουδείς είναι παραγωγικός εάν δεν έχει κίνητρο και κυρίως βλέπει τους δίπλα του να αμείβονται όσο με εκείνον και να κάθονται. Το σύστημα χαλάει τους πάντες και φυσικά και εγώ σε έναν δημόσιο οργανισμό δεν θα μπορούσα να τσακώνομαι συνέχεια με όσους δεν παράγουν άρα από κάποια στιγμή και μετά θα δούλευα ίσα-ίσα για να πληρώνομαι ή ( γιατί "Άγιος" εγώ δεν το παίζω) θα γινόμουν και εγώ μέρος του προβλήματος κοιτώντας πότε θα λήξει το οκτάωρο μου να σηκωθώ να φύγω! Στη δουλειά που είχα επιλέξει  δούλευα 6 μέρες την εβδομάδα από 12 έως 14 ώρες ενώ και το ΡΕΠΟ δεν ήταν ποτέ σίγουρο αφού δεν αφήνεις ΘΕΜΑ με κίνδυνο να το χάσεις! Βέβαια οι αμοιβές ήταν εξαιρετικά ικανοποιητικές και όταν μέσα στην κρίση μειώθηκαν στην ουσία και οι δημοσιογράφοι ακολούθησαν την πεπατημένη. Σήμερα για να ξέρετε το 99% των ειδήσεων που διαβάζετε στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ είναι δελτία τύπου του ΑΠΕ και τα ρεπορτάζ έχουν μειωθεί δυστυχώς πάρα πολύ . 

Στην τηλεόραση για να μειωθεί το κόστος έχουμε συνδέσεις μέσω Skype και φυσικά ακόμα και στα δελτία ειδήσεων το ρεπορτάζ φθίνει επικίνδυνα αφού προφανώς και κοστίζει. Για ό,τι γίνεται στον υπόλοιπο κόσμο η πληροφόρηση είναι από συγκεκριμένα μεγάλα δίκτυα που και αυτά έχουν χτυπηθεί από την κρίση. 

Άρα δεν θέλουμε εργαζόμενους -δούλους αλλά δεν θέλουμε και εργαζόμενους παντελώς αδιάφορους για την παραγωγικότητά τους. Αυτό βέβαια "βρωμάει από το κεφάλι" και πρέπει να το δουν στην κεντρική κυβέρνηση αφού από εκεί δίδεται και η υλική ικανοποίηση για τους εργαζόμενους. Το post είναι στη σωστή βάση και προφανώς λόγω covid-19 σωστά ανησυχεί ο Παναγιώτης Κόκλας γιατί η καθαριότητα των χώρων παίζει σημαντικό ρόλο στην μετάδοση του θανατηφόρου ιού. 

Μπράβο λοιπόν στον Παναγιώτη και για όσους αναρωτιούνται εάν τέτοια post βοηθάνε να τονίσουμε πως δεν ξέρουμε τι κάνουν στην παρούσα φάση αλλά σίγουρα στο μέλλον όλο και πιο πολλοί θα κερδίζουν και δεν θα χάνουν ψήφους όταν ΔΗΜΟΣΙΑ λένε το αυτονόητο. 

Από εμάς μπράβο και από τους περισσότερους αφού οι εποχές άλλαξαν και δυστυχώς πολλοί που θέλουν να ασχοληθούν και επαγγελματικά με την πολιτική ( καμία σχέση ο Παναγιώτης) δεν το έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει. Την ανάρτηση είχαμε εντοπίσει από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά ως ποδοσφαιρόφιλοι χθες το "κλείσαμε" νωρίς! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: