ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προς αναβολή πάει η πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς αφού τα κρούσματα covid-19 στην χώρα μας παραμένουν σταθερά πάνω από 200

Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Προς αναβολή πάει η πρεμιέρα της σχολικής χρονιάς αφού τα κρούσματα covid-19 στην χώρα μας παραμένουν σταθερά πάνω από 200


Δεν είναι καλή η εικόνα και σίγουρα όσο κάποιοι επιμένουν να μην λαμβάνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας δεν μπορεί παρά να αλλάξει μόνο προς το χειρότερο.



Άρα άμα θέλουμε να μην βρεθούμε ξαφνικά σε κάποιο κρεβάτι νοσοκομείου φοράμε μάσκα, αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό με άλλα άτομα και πλένουμε τα χέρια μας τακτικά.

Για εμάς είναι λάθος να μην δίδετε η δυνατότητα της εξ' αποστάσεων μάθησης σε μαθητές και φοιτητές αλλά άλλοι αποφασίζουν και αυτοί θα φέρουν προφανώς και την ευθύνη των αποφάσεών τους.

Από κυβερνητικές πηγές μαθαίνουμε πως θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα η έναρξη της σχολικής χρονιάς δηλαδή θα γίνει ανήμερα της γιορτής μου 14 Σεπτεμβρίου αφού έχουν εντοπιστεί σε πολλά σχολικά κτίρια "ατέλειες" που πρέπει να ρυθμιστούν και κυρίως θα πρέπει να κινητοποιηθεί ο μηχανισμός των Περιφερειών όλης της χώρας για να μοιράσουν έγκαιρα τις μάσκες που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για μαθητές , φοιτητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τώρα ποιος θα επιτηρεί την σωστή τήρηση των μέτρων αυτό επαφίεται στους δασκάλους , καθηγητές και λοιπό προσωπικό των σχολείων που έχουν επιδείξει και στο παρελθόν για εμάς αλλά και για τους περισσότερους πλήρη ανικανότητα στο να αντιμετωπίσουν ειδικές καταστάσεις.

Από την άλλη οι γονείς που γνωρίζουν το τι συμβαίνει στα δημόσια σχολεία έχουν ήδη αντιληφθεί πως πολλοί θα είναι αυτοί που δεν θα φοράνε μάσκα εκεί που προβλέπεται και θεωρούν δεδομένο πως τα σχολικά κτίρια δεν είναι όσο καθαρά πρέπει για να φιλοξενήσουν μαθητές και φοιτητές κάτω από ειδικές συνθήκες.

Η τηλεκπαίδευση σίγουρα θα γίνει λύση ανάγκης αφού προφανώς για να συνεχιστεί το μοντέλο με όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία πρέπει να μην υπάρχουν κρούσματα σε αυτά.

Δύσκολο αφού ο συγχρωτισμός δεν μπορεί να αποφευχθεί και σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες ασυμπτωματικοί που μεταφέρουν τον covid-19 χωρίς να το γνωρίζουν.

Το στοίχημα είναι δύσκολο και φυσικά το να γίνει μάθημα χωρίς μάσκες σαν να μην συμβαίνει ΤΙΠΟΤΑ όπως θέλουν κάποιοι γονείς δεν είναι ορθή λύση αφού ο ιός θερίζει εκεί έξω και τα νοσοκομεία μας θα γεμίσουν σε λίγο εάν αυξηθούν και άλλο τα διαγνωστικά τεστ στον γενικό πληθυσμό.

Προβλήματα υπάρχουν και έχουν εντοπιστεί εδώ και καιρό και στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και στα σώματα ασφαλείας αφού η διασπορά του ιού είναι σαφέστατα μεγαλύτερη αφού ό,τι και να λέει η κυβέρνηση το άνοιγμα του τουρισμού ( που ήταν βέβαια αναγκαίο κακό) έχει επιβαρύνει την κατάσταση όχι στο μικρό ποσοστό που φαίνεται αφού πολλοί εισήλθαν στην χώρα μας  τις πρώτες μέρες χωρίς να ελεγχθούν.

Αναμένουμε λοιπόν δύσκολο φθινόπωρο με πολλά καθημερινά κρούσματα το να διατηρηθούν στα 200-300 είναι το καλό σενάριο και φυσικά με τους αντίστοιχους νεκρούς αφού ό,τι και να σας λένε οι "ψεκασμένοι" ο ιός σκοτώνει με μικρά ποσοστά βέβαια 0,6% έως 1,2% αλλά εάν νοσήσει το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού αυτό σημαίνει πολλά εκατομμύρια νεκρούς για αυτό και πρέπει να προσέχουμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα κρούσματα.

Το πρόβλημα είναι η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού και όχι η θνησιμότητά του για αυτό και πρέπει να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός αφού μέσα στον σπίτι μας ο ιός δεν έρχεται αλλά και οι περισσότεροι δεν μπορούν να μην πάνε στις δουλειές τους για να προστατευθούν.

Όσοι δεν έχετε λόγους να βγείτε από το σπίτι περιορίστε τις μετακινήσεις σας και θα βγείτε σίγουρα ωφελημένοι αφού ο ιός λυγίζει τους πάντες αφού δρα σχεδόν σαν "καρκίνος" στον οργανισμό μας χτυπώντας παντού!

Διαβάστε εμπειρίες όσων των πέρασαν και μην πιστεύετε όσους αμφισβητούν τα κοντά στα 800.000 θύματα που έχει αφήσει πίσω του έως τώρα παγκοσμίως.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: