ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Μην φοράτε μάσκες στην εκκλησία

Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Αρχιεπίσκοπος Κρήτης: Μην φοράτε μάσκες στην εκκλησία


«Για να μη φυλακίζουν της πίστη τους»

Σε μια τοποθέτηση που θα συζητηθεί προχώρησε νωρίτερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος, στη διάρκεια της θείας λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Στη διάρκεια του κηρύγματος, ο Αρχιεπίσκοπος, κάλεσε τους πιστούς να μη φορούν μάσκες εντός των ιερών ναών «για να μη φυλακίζουν της πίστη τους» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, πλήθος πιστών που βρέθηκε σήμερα στον Άγιο Τίτο στο Ηράκλειο, φορούσαν μάσκες εντός του ιερού ναού, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Πηγή: Creta24

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ:  Σε "προβληματικό" δόγμα μετατρέπεται η Ορθοδοξία αφού πολλοί εκπρόσωποί της ερμηνεύουν με τον δικό τους θεολογικό τρόπο την πανδημία. Κάποιοι μιλάνε για Θεό τιμωρό που μας έστειλε την πανδημία για να μας "συνετίσει" , άλλοι μιλάνε για το εμβόλιο ως να είναι "χάραγμα του Αντιχρίστου" , ενώ αρκετοί ιερείς καλούν σε ανυπακοή προφανώς θέλοντας να μετατρέψουν τους πιστούς σε "μάρτυρες". Μπορεί η ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας να τηρεί τις επιταγές του Κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας περνώντας ένα θετικό μήνυμα αλλά έχει πολλές φάλτσες φωνές και πολλούς Ορθοδοξοταλιμπάν που απαξιώνουν το δόγμα. Η παραμονή τους σε θέσεις "Ποιμένων" προφανώς θα οδηγήσει πολλά "πρόβατα" σε μια άδικη "σφαγή" αφού ο κινεζικός θανατηφόρος ιός δεν δείχνει να κάνει διακρίσεις και σκοτώνει ανεξέλεγκτα. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: