ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Δημόπουλου με τον Υποστράτηγο Γιώργο Γιάννινα

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αττικής κ. Δημόπουλου με τον Υποστράτηγο Γιώργο Γιάννινα


Ο “κοινωνικός συνωστισμός” και η παραβατικότητα σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπως η
πλατεία Βικτωρίας και ο Άγιος Παντελεήμονας αποτέλεσαν το επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο
Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, ο οποίος εκπροσώπησε επισήμως τον Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Γιώργο Γιάννινα.
Ο κύριος Δημόπουλος, εξέφρασε στον κύριο Γιάννινα, την ανησυχία των κατοίκων του κέντρου τόσο για τον κοινωνικό συνωστισμό που παρατηρείται σε κεντρικές πλατείες όπως είναι η Βικτώρια τόσο εξαιτίας της πανδημίας του Κορονοϊου, όσο και εξαιτίας της παραβατικότητας που εκδηλώνεται ολοένα και πιο έντονα και ζήτησε εντατικοποίηση των μέτρων τάξης αλλά και στενότερη συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Θέλω να σας ενημερώσω ότι ήδη οι κάτοικοι έχουν κάνει μηνυτήρια αναφορά για αυτά τα θέματα

στον εισαγγελέα και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για την ανακούφιση και τελικά την επίλυση

αυτών των θεμάτων” τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης εκθέτοντας αναλυτικά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και που παραμένουν άλυτα.

Ο κύριος Γιάννινας από την πλευρά του, συμφώνησε απολύτως με τον κύριο Δημόπουλο για το ποια είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας και του επεσήμανε πως η Αστυνομία από την πλευρά της έχει ενισχύσει και τις περιπολίες και τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης των περιοχών αυτών αλλά τα προβλήματα παραμένουν άλυτα καθώς χρειάζεται πολιτική βούληση και σχεδιασμός σωστός.

Όπως εξήγησε ο Υποστράτηγος “το κυρίως πρόβλημα εξαιτίας του οποίου δημιουργείται ο κοινωνικός συνωστισμός είναι οι πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο και για τους οποίους δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα ως προς την φιλοξενία τους έστω και προσωρινά, οπότε η μετακίνηση τους δεν μπορεί να είναι υποχρεωτική, αν δεν το θελήσουν οι ίδιοι να παραμείνουν στις δομές που τους οδηγεί η αστυνομία  κατά καιρούς αλλά και πάλι γυρνάνε πίσω.”

Ο κύριος Γιάννινας τόνισε πως δυστυχώς υπάρχει κενό στο νόμο για το πως πρέπει να αντιμετωπίζονται οι πρόσφυγες στην χώρα μας και τελικά θα πρέπει να υπάρξει μια ουσιαστική συνεργασία, ΥπουργείουΔημόσιας Τάξης, Ελληνικής Αστυνομίας, Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Αθηναίων και Υπουργείο Μετανάστευσης προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση στα θέματα αυτά.

Στο τέλος της συνάντησης, τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, όσο και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής δεσμεύτηκαν σε μια πιο στενή και ακόμα πιο αποδοτική συνεργασία για την προστασία των κατοίκων του κέντρου της Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: