ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ο Κρατισμός καλά κρατεί αλλά σε λίγο το νερό που τρέχει θα στερέψει!

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020

Ο Κρατισμός καλά κρατεί αλλά σε λίγο το νερό που τρέχει θα στερέψει!


Με ευχολόγια δεν αλλάζει η εικόνα. Η φιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ το έριξε στον κρατισμό και αυξάνει τον μεγάλο "ασθενή" που είναι το Ελληνικό Δημόσιο. 


Η φοροδιαφυγή δεν χτυπιέται όσο δεν είναι συνδεδεμένες οι ταμειακές μηχανές με τις Εφορίες και φυσικά οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν και παίρνουν φακελάκια σε πολεοδομίες, νοσοκομεία, και άλλους δημόσιους οργανισμούς προκειμένου να σώσουν με το αζημίωτο τους πολίτες από την γραφειοκρατεία. 

Φοροδιαφυγή βέβαια βρίσκουμε και στον ιδιωτικό τομέα μεγάλο μέρος του οποίου είναι κρατικοδίαιτος αφού συντηρείται αποκλειστικά με "δουλειές" του Δημοσίου τις οποίες εξασφαλίζει εις βάρος άλλων δίνοντας μίζα κάτι που ισχύει όπως μαθαίνουμε κατά κόρον σε αναθέσεις που παίρνουν από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Φυσικά το πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλά και οι ψηφοφόροι που επιλέγουν με ωφελιμιστικά κριτήρια ( και δυστυχώς δικαιώνονται αφού έχουν καλύτερη ζωή από όσους δεν πράττουμε έτσι) το κόμμα που θα τους κυβερνήσει έχουν βαρύτατες ευθύνες.

Για όλους εμάς τους υπόλοιπους που θέλουμε καπιταλισμό με κανόνες ελεύθερης αγοράς χωρίς κλειστά επαγγέλματα που παραπέμπουν σε Σοβιετίες χρειάζεται να πιέσουμε περισσότερο στο να ξυπνήσει επιτέλους ο λαός και να μην παρασύρεται από ρουσφέτια που κάποια στιγμή θα οδηγήσουν την χώρα μας σε νέα μνημόνια.

Εμείς τον δρόμο μας τον έχουμε επιλέξει εδώ και χρόνια και δεν τον συνιστούμε σε όσους θέλουν να έχουν μια καλή ζωή αφού τελικά στο τέλος υπάρχουν ευνοημένοι της Σοβιετίας και "χαμάληδες" που συντηρούν ένα Κράτος που είναι παντελώς ανίκανο να μας προσφέρει αξιόπιστες υπηρεσίες και να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που το ίδιο δημιουργεί με την ανευθυνότητά του.

Το ό,τι συμβαίνει στη ΔΗΜΟΣΙΑ υγεία και στη ΔΗΜΟΣΙΑ Παιδεία οφείλεται πρωτίστως στον χαρακτήρα της . Άλλωστε όλες και όλοι γνωρίζουμε πως στα ιδιωτικά σχολεία κατά βάση παρέχεται καλύτερη μόρφωση για τα παιδιά μας αλλά ατυχώς για εμάς δεν έχουμε την δυνατότητα να τα στείλουμε εκεί.

Όμως η Παπαρήγα , ο Τσίπρας και πολλοί άλλοι αριστεροί εκεί στέλνουν τα παιδιά τους αφού γνωρίζουν από πρώτο χέρι το εκπαιδευτικό προσωπικό που υπηρετεί χωρίς καμία αξιολόγηση στη ΔΗΜΟΣΙΑ και "ΔΩΡΕΑΝ" Παιδεία . Τα εισαγωγικά προφανώς γιατί με τους δικούς μας φόρους πληρώνονται όλα αυτά και τίποτα δεν είναι ΔΩΡΕΑΝ σε καπιταλιστικές κοινωνίες που είναι και οι μόνες που παρέχουν ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στα μέλη τους.

Εμείς θα εξακολουθούμε να έχουμε ξεκάθαρη θέση αφού σε 10 χρόνια από τώρα δεν θα συζητάμε καν ποιος θα μαζεύει τα σκουπίδια στους δήμους αφού όλα θα έχουν περάσει στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ τομέα αφού αφιλοκερδώς προφανώς και κανείς δεν θα τα μαζεύει .

Το μοντέλο κρατισμού χρεοκόπησε στη πόλη μας αυτό είναι έντονο και φαίνεται αφού η εικόνα με τους γεμάτους κάδους και τα παρατημένα παντού ογκώδη αντικείμενα κλείνει 10ετία και οι ιθαγενείς ακόμη πιστεύουν πως εάν τα 200 άτομα της καθαριότητας γίνουν 500 θα έχουμε καλύτερη εικόνα. Τίποτα δεν θα έχουμε αφού και πάλι οι μισοί θα δουλεύουν και οι υπόλοιποι θα κάθονται και θα περιμένουν να βγουν στην σύνταξη.

Άλλωστε ουδέποτε ήταν καθαρή η πόλη και επί δημαρχίας Κιντή δεν είχαμε καν κάδους απορριμάτων! Κάδους που υπήρχαν στον δυτικό κόσμο από την δεκαετία του 1960 και που προφανώς εδώ στην "Ανατολή" άργησαν να φτάσουν όπως δεν προχωράει και το πρόγραμμα ανακύκλωσης που σε ακόμα και σε γειτονικά μας πρώην ανατολικά κράτη πάει πολύ καλύτερα.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: