ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Από Γραμματέας της ΚΝΕ την περίοδο 1990-1991 υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη

Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Από Γραμματέας της ΚΝΕ την περίοδο 1990-1991 υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη


Ένα σύντομο βιογραφικό του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου είναι αρκετό για να αντιληφθεί ο οποιοσδήποτε πως ουδείς μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που δεν πιστεύει. Και η Ιστορία του κ. Θεωδορικάκου αποδεικνύει περίτρανα πως καμία σχέση με τον φιλελευθερισμό δεν έχει αφού ξεκίνησε ως κομμουνιστής και συνέχισε στον χώρο της αριστεράς και της κεντροαριστεράς μέχρι ξαφνικά να βρεθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Διαβάστε  το βιογραφικό του για να καταλάβετε γιατί ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν είναι σε νεοφιλελεύθερα χέρια και φυσικά αποκλειστικά την ευθύνη αυτής  της επιλογής την έχει ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Ο Τάκης Θεοδωρικάκος γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά. Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα στα πολιτικά κινήματα της νεολαίας μέσα από την ΚΝΕ, της οποίας υπήρξε Γραμματέας την περίοδο 1990- 1991. Τη 10ετία του ’90 συνέχισε την πολιτική και κοινωνική του δραστηριότητα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης ως εκλεγμένος Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης Πειραιά. Απόφοιτος της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής, σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει μεταπτυχιακό τίτλο στην Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνεργάστηκε σε θέματα πολιτικής επικοινωνίας με τον Κώστα Λαλιώτη για την προβολή των περιφερειακών προγραμμάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ (1997-1999) και στο ΠΑΣΟΚ (2001-2003). 

Από το 2004 είναι πρόεδρος της εταιρείας ερευνών και δημοσκοπήσεων GPO. Με αυτή την ιδιότητα έχει την επιστημονική εποπτεία της διεξαγωγής, ανάλυσης και παρουσίασης των κεντρικών πολιτικών ερευνών της GPO στην Ελλάδα και την Κύπρο». Ο συνδικαλιστής της Πανσπουδαστικής στην Παιδαγωγική Ακαδημία ( η ανωτατοποίηση των διετούς διάρκειας Ακαδημιών και η ίδρυση των Παιδαγωγικών Τμημάτων γίνεται το 1984) δεν ήταν σε καμία περίπτωση ο κλασικός Κνίτης. 

Ο ίδιος, όπως λένε αρκετοί εκ των πρώην συντρόφων του, «πέρασε από την ηγεσία της ΚΝΕ και δεν ακούμπησε». Μετά την διάσπαση ακολουθεί την ομάδα των μειοψηφούντων του ΚΚΕ στον Συνασπισμό υπό την Μαρία Δαμανάκη. Εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του παλιού ΕΔΑΐτη και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Φωτίου στη Νομαρχία Πειραιά και αναλαμβάνει αντινομάρχης μεταξύ 1994- 1996. Στη συνέχεια θα αφιερωθεί στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας – ποιος δεν τον θυμάται στα πάνελ του Γιάννη Πρετεντέρη να αναλύει τα ευρήματα από τις κατά καιρούς έρευνες της κοινής γνώμης. Πάντα ως επικεφαλής της εταιρείας GPO – στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετείχε η οικογένεια Καλογρίτσα. 

Με διαδρομή ΚΚΕ Συνασπισμό ΠΑ.ΣΟ.Κ και τώρα ΝΔ θεωρούμε θαύμα να σέβεται και να τιμά τους αγώνες του Ναπολέοντα Ζέρβα και βέβαια επειδή και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως βγήκε από τους "κεντρώους" θα καταλάβει καλά άμα συνεχίσει αυτές τις επιλογές στα Εθνικά μας θέματα πως θα αποχωριστεί σύντομα το πιο δυναμικό κομμάτι του κόμματος και θα έχει την τύχη του Κώστα Καραμανλή το 2009 με την διαφορά πως αυτός θα έχει να αντιμετωπίσει ένα Αλέξη Τσίπρα τότε και όχι έναν Γιώργο Παπανδρέου που λόγω χαρακτήρα άφησε τον Κώστα Καραμανλή να το παίζει "εθνικό κεφάλαιο" ενώ με τις πολιτικές του είχε οδηγήσει την χώρα μας πιο γρήγορα στη χρεοκοπία. Και εκείνη η κυβέρνηση ήταν τίγκα στους αριστερούς συμβούλους και η σημερινή εξελίσσεται σε φάρσα που πνίγεται σε μια κουταλιά νερό και αφήνει τους Τούρκους να βολτάρουν στο Αιγαίο θεωρώντας πως θα τον σώσει η Δύση που με τις επιλογές του ροκανίζει ως κυβέρνηση. Τις επόμενες μέρες θα έχει πάρει το πρώτο του μάθημα από μια Δύση που πλέον δεν χαρίζεται στους υπονομευτές της και πληρώνει με αίμα όσους αμφισβητούν την πρωτοκαθεδρία της. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: