ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καλή η κριτική αλλά χρειάζεται και πρόταση

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Καλή η κριτική αλλά χρειάζεται και πρόταση

Διαβάζω με ενδιαφέρον τις αναρτήσεις του Άγγελου Κάνδηλα για την καθαριότητα. Ήταν ίδιες και απαράλλακτες και όταν διοικούσε ο Βασίλης Βαλασόπουλος. Συνεχίζει αλλά δεν γνωρίζουμε την πρότασή του αφού κάθε δήμαρχος και ο Γιώργος Χατζηδάκης θα ήθελε να έχει μια καθαρή πόλη. Προφανώς δεν την έχει όπως δεν θα την έχει και κανένας άλλος δήμαρχος που εμμένει στην κρατική δομή της υπηρεσίας καθαριότητας γιατί δεν αντέχουμε άλλους 200 υπαλλήλους για να δούμε αποτέλεσμα σε αυτήν.



Καμία από τις υπάρχουσες παρατάξεις δεν λέει για ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ της δομής και όλοι θεωρούν τους δημότες ηλίθιους και τους βάζουν να αλλάζουν διοικήσεις για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα. Την ΑΛΗΘΕΙΑ δεν τους την λέει κανείς θεωρώντας έτσι πίστευε και η παράταξη που τώρα διοικεί πως με τα ΨΕΜΑΤΑ θα μαζέψουν τα σκουπίδια. Έδωσαν και δίνουν υπερωρίες αλλά δυστυχώς η εικόνα παραμένει ίδια.

Στο θέμα του φωτισμού τα ίδια αλλά στο θέμα του στολισμού της πόλης είμαστε ένα κλικ πιο πάνω και είναι εμφανής η διαφορά ακόμα και στους πιο μίζερους.  Να τονίσω ακόμη πως για τους Αντζινά και Σεφτελή οι ενεργοί πολίτες είχαν θετική άποψη επομένως η τωρινή τους "ανικανότητα" προφανώς και δεν έχει να κάνει με τις δικές τους προσπάθειες αλλά της ΣΟΒΙΕΤΙΑΣ που εάν δεν διαλυθεί δεν αλλάζει.



Ουδείς από τις υπάρχουσες παρατάξεις μιλάει για αυτό και κάποιες θέλουν να ενισχύσουν και την Σοβιετία μας για να παράγει τάχα καλύτερο αποτέλεσμα. Μα εδώ δεν είχε κανένα αποτέλεσμα όταν δούλευε με 200 υπαλλήλους παραπάνω θα έχει τώρα ;

Τι διαφορετικό δηλαδή προτείνουν οι παρατάξεις στο θέμα της καθαριότητας; Προσλήψεις και άλλου μόνιμου προσωπικού λες και ο Χατζηδάκης δεν λέει ακριβώς το ίδιο. Τις επόμενες μέρες και όσο τα προβλήματα δεν θα λύνονται θα συνειδητοποιήσει και ο τελευταίος δημότης πως χωρίς ρήξεις δεν γίνεται δουλειά. Και όλοι γνωρίζουν ακόμα και αυτοί που μας επικρίνουν πως ο δημόσιος τομέας είναι για τους τεμπέληδες και αποδίδει το 1 /100 από ότι ο ιδιωτικός.

Όπου ενεργεί και ο ιδιώτης η εικόνα είναι διαφορετική και αυτό είναι και το πλεονέκτημα του καπιταλισμού. Όταν ο ιδιώτης γίνεται κρατικοδίαιτος τότε ο καπιταλισμός νοσεί και έχουμε χρεοκοπίες και δυστυχία για όλους.

Άρα το ζητούμενο είναι ποιος μπορεί να εφαρμόσει τον καπιταλισμό καλύτερα και όχι πως θα πάμε στον κομμουνισμό ή άλλες απολυταρχικές ιδεολογίες. Επομένως είναι άκρατος λαϊκισμός να λες πως η πόλη βρωμάει εάν εσύ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ πρόταση ή θεωρείς πως μπορείς να κάνεις τους δημοτικούς υπαλλήλους να δουλέψουν καλύτερα . 

Ο Γιώργος Χατζηδάκης και ο Γιάννης Αντζινάς κάνουν τα πάντα το μόνο που δεν θέλουν να κάνουν είναι να δώσουν την δομή σε ιδιώτη και επομένως δεν θα έχουμε καθαρή πόλη εκτός και εάν περιορίσουμε κατά 50% τα σκουπίδια μας! 

Άλλωστε η διοίκηση βλέποντας την ανεπάρκεια των υπαλλήλων της μείωσε τα δημοτικά τέλη για φέτος αφού θεωρεί και η ίδια πως η εικόνα που παρουσιάζει η πόλη δεν είναι για αυξήσεις τελών αλλά για μειώσεις!

Αργά αλλά σίγουρα απαξιώνεται ο τομέας της καθαριότητας και θα πάει σε ιδιώτη. Μπορεί να πάει σε 10 χρόνια από σήμερα ή και σε πέντε αλλά θα πάει γιατί απλά ο λογαριασμός δεν βγαίνει.

9.000.000 ΕΥΡΩ για να έχεις αυτή την απαράδεκτη εικόνα δεν το λες και λίγο και ο λογαριασμός είναι ακόμα μεγαλύτερος.

Σε λίγο ακολουθεί "χτύπημα" του ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ μείνετε συντονισμένοι γιατί η είδηση δεν θα κοινοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: