ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Στον καπιταλισμό ΤΖΑΜΠΑ δεν γίνεται απολύτως ΤΙΠΟΤΑ

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Στον καπιταλισμό ΤΖΑΜΠΑ δεν γίνεται απολύτως ΤΙΠΟΤΑ


Ο δήμος Αθηναίων πλήρωσε πάνω από 800.000 ευρώ για τον φωτισμό της πόλης και είχε και χορηγούς ενώ οι πολιτιστικές του εκδηλώσεις ξεπερνάνε το 1.000.000 ευρώ και εκεί με χορηγούς.



Ο δήμος Γλυφάδας δαπανά τον χρόνο πάνω από 400.000 ευρώ για πολιτιστικές εκδηλώσεις και φυσικά οι Λευκές Νύχτες όπου και εάν γίνονται έχουν κύριο χορηγό το δημοτικό ταμείο.

Ο ιδιώτης προφανώς και για να δαπανήσει τέτοια ποσά πρέπει να έχει τουλάχιστον διπλάσιο κέρδος ιδίως εάν είναι βαλκάνιος και δυστυχώς τέτοια κέρδη δεν παίζουν σε ένα χρεοκοπημένο κράτος.

Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα η επιλογή της προηγούμενης διοίκησης να μην πληρώνει μεγάλα ποσά για ΔΩΡΕΑΝ για τους δημότες εκδηλώσεις μπορεί να ήταν σωστή από οικονομικής απόψεως.

Όμως από άποψη εντυπώσεων αλλά και ουσίας την καταδίκασε στο να μην θυμάται κανείς καμία εκδήλωσή της!

Ούτε Ρέμο έφερε , ούτε Μαρτάκη , ούτε κάποιο πρώτο όνομα ΔΩΡΕΑΝ για όσους έχουν τέτοια γούστα. Προφανώς δεν έφερε και κάποιο διεθνές συγκρότημα αφού δυστυχώς δεν πίστευε στους άρτους και θεάματα αλλά κυρίως στην πολιτική αλληλεγγύης που μέσω των αντίστοιχων δομών ανακούφισαν κάποιους συνδημότες μας. 

Η διοίκηση Χατζηδάκη περπατάει πάνω στον ίδιο βηματισμό αλλά όχι για πολύ. Σίγουρα θα θέλει να αφήσει πίσω της μια άλλη εικόνα στον Πολιτισμό και για αυτό η τοποθέτηση της κ. Χωματά ήταν και το πρώτο της λάθος. . Η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού έχει δείξει και στο παρελθόν πως δεν το έχει με τις εκδηλώσεις και καλείται ο ΠΑΟΔΗΛ με τον προϋπολογισμό του και χωρίς ουσιαστικά έσοδα να πιέσει προς μια άλλη κατεύθυνση.

Από το 2010 έως το 2013 η κ. Χωματά ως πρόεδρος ΠΑΟΔΗΛ είχα απογοητεύσει τους πάντες. Στους τρεις πρώτους μήνες της θητείας της ως Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας  ή ορθότερα Παιδείας και Πολιτισμού δεν έχει καταπλήξει κανέναν.

Εάν δεν υπήρχε ο κ. Στασινόπουλος θα την κατατάσσαμε ως τελευταία σε παραγωγικότητα από τους Αντιδημάρχους μας αλλά ευτυχώς υπάρχει ο Απόστολος στον οποίο ανήκει και δικαιωματικά η τελευταία θέση.

Επομένως προφανώς και για να δούμε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο δήμο μας ΔΩΡΕΑΝ θα πρέπει να δώσουν χρήματα και κυρίως να βρουν χορηγούς αφού οι κρατική επιδότηση σε ποσοστό 80% πάει σε μισθούς υπαλλήλων και συντήρηση δομών. Από το υπόλοιπο 20% θα πρέπει να γίνουν έργα και δράσεις.

Με δεδομένο πως άμα ήταν να βάλουν χορηγούς θα το είχαν κάνει από την προηγούμενή τους θητεία καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως θα βάλουν το χέρι στην τσέπη και θα πληρώσουν για εκδηλώσεις. Ένα 200.000 ευρώ θα το δώσουν αφού θέλουν να δείξουν πως υπάρχουμε και εμείς ως δήμος που παρέχει ΔΩΡΕΑΝ θεάματα στους δημότες.

Το να βλέπουν τη χορωδία του δήμου και κάποιες παραστάσεις παιδικές δεν είναι σίγουρα κάτι που θα μείνει στους πολλούς . Φυσικά δεν θα συγκινήσει και τα ΜΜΕ τα τοπικά αλλά ούτε τα μεγάλα αφού μια παιδική χορωδία δεν μπορεί να γίνει θέμα στο δελτίο αλλά ο Βέρτης να τραγουδάει στο άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου θα γίνει σίγουρα!

Επομένως και με δεδομένο πλέον πως όλοι οι δήμοι της Αττικής χαλάνε πάνω από 200.000 ευρώ ετησίως για ΤΖΑΜΠΑ εκδηλώσεις για τους δημότες τους . Αυτοί που κάνουν την διαφορά είναι αυτοί που χαλάνε ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ τον χρόνο.

Γιατί προφανώς και οι εκδηλώσεις αυτές φέρνουν ψήφους και το 80% του Γιώργου Παπανικολάου στη Γλυφάδα στις πρόσφατες εκλογές έχει να κάνει και με τις πολλές εκδηλώσεις που έκανε τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

Η Γλυφάδα μέσα στην κρίση βρήκε τον κατάλληλο δήμαρχο για να τονώσει την αγορά της και οι επιχειρηματίες της πόλης στάθηκαν στο πλευρό της διοίκησης Παπανικολάου γιατί τους έδωσε πολλά χρήματα για τις εκδηλώσεις τους και κίνητρο για να κάνουν εκπτώσεις στους πελάτες- δημότες.

Εδώ δεν βλέπουμε καμία βοήθεια προς το παρόν προς τους εμπόρους της πόλης. Αντίθετα έχουμε χορηγίες σε σωματεία που δεν παράγουν τίποτα , σε αντιστασιακούς και σε πολιτιστικούς συλλόγους που διοργανώνουν έναν ετήσιο χορό! 

Θεωρούμε βέβαιο πως η κατάσταση αυτή θα αλλάξει και μάλιστα την πρώτη χρονιά της νέας διοίκησης και όχι πιο μετά.

Εμείς προφανώς και είμαστε ΥΠΕΡ του να δοθούν χρήματα σε ενεργές επιχειρήσεις και όχι σε δήθεν αντιστασιακούς , σε σωματεία σφραγίδες και κυρίως σε πρόσωπα που με την δράση του αμφισβητούν το δικαίωμα που έχει το κάθε ΜΜΕ στην κριτική.

Η νέα διοίκηση απομάκρυνε όσους θα της δημιουργούσαν πρόβλημα από θέσεις "κλειδιά"  αλλά αυτό είναι ένα ρεπορτάζ που θα συζητηθεί και ατυχώς για μένα θα πέσει μέσα στις γιορτές.

Έτσι μην περιμένετε κανένα άλλο φυντάνι εκτός από αυτά που επίσημα έχουν ανακοινωθεί και αναμένεται μέσα στο 2020 σοβαρή ενδυνάμωση της παράταξης "ΗλιουπΌλοι Μαζί - ΕΝΑΚ" από στελέχη του κεντρώου χώρου 

Άλλωστε αυτή την στιγμή ετοιμάζουν δυσάρεστες εκπλήξεις στους πρώην συντρόφους τους της παράταξης " Πρώτα η Ηλιούπολη" σε μια προσπάθεια να έχουν τον έλεγχο στην εκλογή του νέου επικεφαλή της παράταξης που αναμένεται μέσα στο 2020. 

Η πιθανότητα να δούμε και άλλους πρώην υποψήφιους της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" στο πλευρό του Γιώργου Χατζηδάκη είναι μεγάλη και μάλιστα πριν ακόμα γίνουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του νέου της επικεφαλή

Μετά τις εκλογές ο νέος ηγέτης θα πρέπει να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κρατήσει όλους μαζί στην πορεία για τις εκλογές του 2023 και να ενισχύσει και με άλλα στελέχη την παράταξη.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: