ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Λύσσαξαν οι οπαδοί της νομιμότητας επειδή το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία έγινε ναός

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Λύσσαξαν οι οπαδοί της νομιμότητας επειδή το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία έγινε ναός

Όπως ήταν φυσικό η παρέμβαση του πατέρα Σεραφείμ στο θέμα του Προφήτη Ηλία εξόργισε τους οπαδούς της "νομιμότητας".



Άρχισαν να τον υβρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να κατηγορούν παράλληλα την Δημοτική Αρχή για ολιγωρία! Λες και η δημοτική αρχή διαθέτει μπουλντόζες για κατεδάφιση "αυθαιρέτου", λες και ο ιερέας της Αγίας Μαρίνας θα ήταν σωστό να μιλάει για κατεδάφιση ενός ναού, λες και το περιβάλλον κινδυνεύει από το χτίσιμο μιας Εκκλησίας και όχι με τα εκατοντάδες σπίτια που έχουν χτιστεί μέσα στο δάσος και πάνω στα ρέματα. 

Ο ίδιος ο ΣΠΑΥ δεν έχει βγάλει ούτε μία ανακοίνωση για τις εργασίες στο Υμηττό , οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ηλιουπόλεως έχουν γίνει μπαλάκι των οπαδών της "νομιμότητας" να πηγαίνουν μετά από καταγγελία να κυνηγάνε τους πιστούς που χτίζουν την Εκκλησία αλλά μερικές δεκάδες συνδημότες θεωρούν πως η χώρα έχει κομμουνιστικό καθεστώς και γκρεμίζει Εκκλησίες. 

Θεωρούν μάλιστα πως οι υπάλληλοι της Σοβιετίας θα έπρεπε να φυλάνε την περιοχή για να μην χτιστεί ο ναός την ώρα που όλο το δάσος του Υμηττού είναι παντελώς αφύλακτο από τους εμπρηστές που κάθε καλοκαίρι σχεδόν το καίνε. 

Η διοίκηση μετά το ολέθριο σφάλμα της να κάνει θέμα την δημιουργία ενός νέου ναού στη θέση όπου υπήρχε το ξωκλήσι παγιδεύοντας και 40 δημοτικούς συμβούλους από τους οποίους δεν μπορεί προφανώς να περιμένει η Ορθοδοξία να δώσουν μάχες για αυτή, τηρεί πιο συνετή στάση.

Δεν προκαλεί αφού έχει αντιληφθεί πως στην ουσία αυτοί που την οδηγούν σε ρήξη με την Εκκλησία μας δεν είναι παρά μόλις ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού της πόλης που προφανώς το επόμενο βήμα τους είναι να βρίσουν την Αστική μας Δημοκρατία. 

Η Πολιτεία όπως και στο θέμα της Ενορίας πλέον της Αγίας Μαύρας δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στην ανάγκη δημιουργίας ενός ναού. Δεν το κάνει για κραυγαλέες περιπτώσεις συνδημοτών μας που έχουν χτίσει μέσα στο δάσος  με ποια λογική θα το κάνει για έναν ναό; 

Ο δήμος Ηλιούπολης ας διορθώσει πρώτα τις πολλές δικές του αυθαιρεσίες σε δημόσια ακίνητα. Βλέπετε ο Κιντής και η διάδοχοί του στην μανία τους να πάρει πλέον κτισμένα τα ακίνητα του Νάστου η ΕΤΑΔ  έχει γεμίσει με παράνομες κατασκευές την πόλη. 

Αναψυκτήριο, Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, κομμάτια του ίδιου του Δημαρχείου, παιδικές χαρές , βρεφονηπιακοί σταθμοί, κτίριο του ΚΥ Ηλιουπόλεως είναι γεμάτα αυθαιρεσίες καθώς φυσικά και άλλοι ναοί από τους λίγους που διαθέτει ο δήμος μας.

Η Ελλαδική Εκκλησία έχει παραχωρήσει στον δήμο μας ακίνητα προς αξιοποίηση από τη δεκαετία του 1960. Όμως αυτά δεν αξιοποιήθηκαν και είναι λογικό πως με τέτοιο πόλεμο που δέχεται από μια μειοψηφία κατοίκων στο τέλος θα την πληρώσουμε οι πολλοί ζητώντας τα πίσω.

Μάλιστα τα δικά της ακίνητα δεν έχουν περάσει στην ΕΤΑΔ ενώ είχε τους ίδιους ακριβώς τίτλους με αυτούς που είχε ο Αλέξιος Νάστος αλλά είπαμε άλλο η Ελλαδική Εκκλησία και άλλο ένας βοσκός!

Εκτός από την Ραλλία Χρηστίδου και ένα μικρό κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά το ΚΚΕ κανένα άλλο πολιτικό κόμμα δεν αγγίζει το θέμα με τις κατασκευές στον Υμηττό που προφανώς και έχουν γίνει έπειτα από συνεννόηση με την Αρχιεπισκοπή. 

Άλλωστε η Αρχιεπισκοπή έχει Γραφείο Τύπου με δεκάδες δημοσιογράφους που σίγουρα έχουν δει τα δημοσιεύματα ΜΜΕ που θέτουν θέμα νομιμότητας για τη δημιουργία του ναού.

Προφανώς και όταν απαντηθεί η ερώτηση που έκανε στη Βουλή η Ραλλία Χρηστίδου που μάλλον έχει ήδη χάσει την επανεκλογή της στις επόμενες εκλογές παρόλο που το κόμμα που βρίσκεται θα πάει καλά θα καταλάβουν ΟΛΟΙ ποιες είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα.

Προφανώς και όσα κόμματα αντιδρούν θα είχαν βγάλει ανακοινώσεις αφού πλέον ΧΤΙΖΟΥΝ μέρα μεσημέρι και όχι στα ΚΡΥΦΑ όπως διατείνονται οι οπαδοί του Σταλινιστμού στην πόλη μας.

Γιατί ο Χριστός είναι ΦΩΣ και οι εκπρόσωποί του στη Γη προφανώς και εφαρμόζουν το ΕΡΓΟ του και δεν είναι ΤΡΑΓΟΙ ούτε ΦΑΣΙΣΤΟΠΑΠΕΣ όπως τους αποκαλούν τα ΟΡΦΑΝΑ του Στάλιν της πόλης. 

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου είναι ένας εξαίρετος ιερέας και επιστήμονας ο οποίος προφανώς και δεν φαντάζονταν πως θα υπήρχαν αντιδράσεις για κάτι που είναι ωφέλιμο για την πόλη και τους πιστούς της.

Και προφανώς μέσα στα καθήκοντά τους είναι να δημιουργούν ΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και όχι ως απλοί δημόσιοι υπάλληλοι να περιμένουν να διοριστούν σε ένα δημόσιο κτίριο για να το καταστρέψουν. 

Οι ιερείς δεν είναι απλοί δάσκαλοι μιας Θρησκείας αλλά τα φωτεινά παραδείγματα για μια κοινωνία. Δεν παρανομούν οι ιερείς όταν χτίζουν ναούς αλλά όταν αφήνουν την κοινωνία να σαπίζει ακολουθώντας ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ και κατά επίφαση "Ιδεολόγους" που προσπαθούν να δημιουργήσουν γενιές ΑΘΕΩΝ  και πολεμούν όχι μόνο την ΠΙΣΤΗ μας αλλά και την ΠΑΤΡΙΔΑ. 

Γι' αυτό και η στάση των κεντροδεξιών παρατάξεων της πόλης είναι προβληματική κατά εμάς για αυτό και η στάση του πατέρα Σεραφείμ μέσα στην ΑΦΩΝΙΑ της τάχα "δεξιάς" του Κυρίου (ΨΉΦΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ Η "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" ) είναι μια ΟΑΣΗ σε μια πόλη που έχει αποδείξει πως ανέχεται τον ΦΑΣΙΣΜΟ της αριστεράς για δεκαετίες και οι δημοτικές μας παρατάξεις υιοθετούν τα μυθεύματα που αυτή διακινεί. 

Οι πολίτες εν έτη 2019 έχουν αντιληφθεί βεβαίως πως ο κομμουνισμός δεν είναι ΛΥΣΗ και κανείς δεν μπορεί να τους αποκόψει το δικαίωμά τους να έχουν μια Εκκλησία.

Οι οπαδοί της "νομιμότητας" μπορούν να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη και να αναζητήσουν (υπάρχουν πολλοί άλλωστε) να βγάλουν ακόμα μια λάθος απόφαση που βέβαια ποτέ δεν θα εφαρμοστεί.

Γιατί είπαμε δεν φτάσαμε ακόμα στο σημείο να υπάρχει κυβέρνηση (και ο ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνούσε το ίδιο θα γίνονταν) να γκρεμίζονται εκκλησίες στη χώρα μας.

Με την ευχή πως μέχρι το Πάσχα ο ναός θα έχει ολοκληρωθεί, ας προσευχηθούμε
για τους υβριστές μας. 

Διαβάστε επίσης κάνοντας κλικ εδώ  εδώ και εδώ κάποια από τα κείμενά μας για το θέμα που δημιούργησαν ως μη όφειλαν οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη την ώρα που ακόμα και το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε κινητοποιήσεις εναντίον της Εκκλησίας μας.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΞΑΡΧΟΥΛΑΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ,ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Δ.Ε ,ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΤΑΥΡΟ ΣΕ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΟΥ.ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ Ο ΝΑΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ,Ο ΝΑΟΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΩ ΔΕΞΙΕΣ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ ΖΩΗ ΔΗΛ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΩΝ ΔΕΞΙΩΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΠΩΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ ,Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΡΕΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ .ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΑΡΔΑΛΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ .Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ 15% Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΗΡΙΧΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΩΗΝ ΔΕΞΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΑΤΕΓΓΕΙΛΕ ΓΙΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ....ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟ ΘΩΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΜΟΥ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΜΑΡΤΥΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ¨ΓΚΡΙΖΕΣ¨ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΑ ΟΡΘΩΣΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΙΝΑ.ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΥΡΟ