ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Προβλήματα υγρασίας και ελλειπή συντήρηση των σχολείων καταγγέλλουν συνδημότες μας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Προβλήματα υγρασίας και ελλειπή συντήρηση των σχολείων καταγγέλλουν συνδημότες μας


Μπορεί να έπεσαν οι σοβάδες στο 3ο Δημοτικό Σχολείο αλλά πολλοί αναγνώστες μας ισχυρίζονται ( δεν έχουν κάποιο όφελος να πουν ψέματα) πως και σε άλλα σχολεία της πόλης υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με την υγρασία καθώς και ελλειπή συντήρηση χώρων σε αυτά.



Καταγγέλλουν επίσης πως υπάρχουν σημαντικές φθορές που γίνονται σε ώρες που τα σχολεία παραμένουν κλειστά λόγω μη φύλαξης των χώρων και γενικά μιλάνε για το χάλι της δημόσιας παιδείας καλώντας μας να κάνουμε κάτι.

Εμείς μόνο να μεταφέρουμε όσα μας είπαν μπορούμε γιατί άλλωστε δεν είμαστε μέλη της Σοβιετίας και ούτε έχουμε την ανάλογη χρηματοδότηση για να φτιάξουμε τα κτίρια που είναι πολύ παλιά και είναι φυσικό να έχουν σοβαρές ελλείψεις.

Για να φτιαχτούν νέα σχολεία χρειάζονται χρήματα και τα "μπαλώματα" συνήθως οδηγούν σε καταστάσεις να πέφτουν οι σοβάδες. Βρείτε χορηγούς παιδιά βάλτε τον ιδιώτη μέσα αλλιώς σε λίγο το Κράτος δεν θα έχει να πληρώσει ούτε τους μισθούς των δασκάλων.

Μην θεωρείτε πως η Παιδεία ενός χρεοκοπημένου Κράτους μπορεί να ενισχυθεί με τα ελάχιστα που έχει την δυνατότητα αυτό να δίνει. Αναζητείστε λύσεις στον ιδιωτικό τομέα αλλιώς ...

Οι πολιτικοί τα παιδιά τους τα στέλνουν στα ιδιωτικά σχολεία δεν τους αφορά καθόλου η κατάσταση και δεν έχουν και να θέλουν τα απαραίτητα κονδύλια για να φτιάξουν τα πάντα από την αρχή.

Τι αλλαγές να κάνεις σε ένα κτίριο που έχει κτιστεί εδώ και τέσσερις δεκαετίες και πόσο ακόμα μπορείς να το κρατάς λειτουργικό εάν δεν κάνεις ούτε τα αναγκαία "φρεσκαρίσματα" κάθε χρόνο;

Εδώ μας καταγγέλλουν πως υπάρχουν χώροι σε δημόσια σχολεία που ούτε καν βάφονται για υπολογιστές που έχουν κλαπεί, για σπασμένα θρανία και καρέκλες, για .....

Αυτά τα προβλήματα προφανώς μπορούν να τα λύσουν μόνο με την ψήφο τους αποφεύγοντας τους λαϊκιστές. Εμείς και που σπαταλήσαμε τον χρόνο μας για αυτό το θέμα είναι δώρο άδωρο δεν πρόκειται κανείς να διαφωνήσει πως αυτά πρέπει να φτιαχτούν. Το θέμα είναι με τι χρήματα και πότε.

Τα θέματα γνωρίζουν μου λένε οι σχολικές επιτροπές της πόλης . Δηλαδή τα δύο ΝΠΔΔ του δήμου μας που έχουν συσταθεί για βόλεμα ημετέρων αλλά αδυνατούν να βρουν τους οικονομικούς πόρους που χρειάζονται.

Λογικό λέω εγώ αφού το μόνο που κάνουν είναι να ζητάνε από το Κράτος την ώρα που οι ίδιοι δεν σκέφτονται πως θα αυξήσουν τα έσοδα τους συνεργώντας με τον ιδιωτικό τομέα.

Σ.Μ 

2 σχόλια:

UNKNOWN είπε...

https://energoipolitesilioupolites.blogspot.com/2019/12/blog-post_19.html

ΚΑΙ ΟΙ "ΣΥΝΕΡΓΟΙ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ.

ΤΕΛΙΚΑ ΣΥΝΔΙΟΙΚΟΥΝ Ή ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΟΝΤΑΙ?

ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΚΡΑΜΕΡ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΡΑΜΕΡ ΘΥΜΙΖΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ είπε...

Ε τότε αυτοί μας στέλνουν τα mail σου λένε αυτοί δεν θα μας παίξουν το δελτίο τύπου ας το παίξουμε αναγνώστες τους για να μεταφέρουν τουλάχιστον τα παράπονα των δημοτών. Έξυπνα το χειρίστηκαν εάν έγινε έτσι πάντως. Ήδη πάντως το 1ο Λύκειο που επισκεφθήκαμε οι τουαλέτες του είναι σε τραγική κατάσταση καθώς και το κλειστό του μπάσκετ έχει εμφανείς φθορές. Όταν δεν έχουμε θέματα θα ανεβάσουμε καμία φωτογραφία ... αλλά άμα οι ΣΥΝΕΡΓΟΙ που συν διοικούν τα λένε τότε εμείς τι να γράψουμε . Θα τα λύσουν μέχρι το τέλος της τετραετίας τους θα δώσουν κάνα 2.000.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολείων άλλωστε έχουν πολλούς ψηφοφόρους που τους πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση .