ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Για να δούμε οι αλλαγές στο "καράβι" θα επηρεάσουν την πορεία του ;

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Για να δούμε οι αλλαγές στο "καράβι" θα επηρεάσουν την πορεία του ;

Τον έδιωξαν όταν ήδη τους είχε διασύρει 
Καμία ανάρτησή μας δεν ανεβαίνει στην τύχη όπως νομίζουν οι πολλοί. Ακόμα και αναρτήσεις που δείχνουν "αθώες" είναι για να περιγράψουν απλώς και να καταγραφούν πράγματα που θα βρούμε μπροστά μας στο μέλλον.



Έτσι είναι εύλογη η ανησυχία όσων διαβάζουν κάτι από εμάς γιατί οι ίδιοι γνωρίζουν πως είναι το πλέον "ανώδυνο" που μπορεί να δημοσιευθεί χωρίς όχι να έχουμε εμείς νομικές περιπέτειες αλλά αυτοί επιτυχία να μας φιμώσουν μέσω μιας δικαστικής ποινής. 

Έτσι όσοι μας παρακολουθούν είχαν μάθει εγκαίρως για την μεγάλη επιστροφή της οικογένειας Γεωργάκη στα δρώμενα του δήμου μας από το 2014 αλλά φυσικά δεν έδωσαν σημασία στα όσα τότε γράφαμε.

Για αυτό και επειδή όπως ήδη έχουν καταλάβει όσοι μας διαβάζουν χρόνια έχουμε ήδη αποφασίσει πως η ενασχόλησή μας με τον  διαδικτυακό τοπικό τύπο της πόλης δεν μπορεί να συνεχιστεί ως έχει.

Οι πολλές αναρτήσεις μας φέτος ήταν επειδή ήταν χρονιά εκλογών και φυσικά το αποτέλεσμα τους θα μας συνοδεύει έως και το 2023. Προσωπικά θεωρώ πως θα μας συνοδεύει μέχρι το 2027 αλλά δεν έχει και πολύ σημασία αφού μέχρι τότε πολλά θα έχουν αλλάξει.

Είναι για εμάς πολύ δύσκολο να δημιουργούμε θετικές προσδοκίες εκεί που δεν υπάρχουν ή να λέμε και να ξαναλέμε για θέματα τα οποία επί 40 χρόνια καθορίζουν την πορεία της πόλης μας.

Δημόσια Περιουσία - Ιδιωτικοποιήσεις δομών του δήμου - Αστική Σήραγγα - Φωτισμός της πόλης

είναι τέσσερα βασικά θέματα που θα μας ακολουθούν για τα επόμενα χρόνια.

Είναι εμφανές πλέον σε όλους πως η Σοβιετία δεν μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει την οικονομική κρίση που είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας.

Οι ακολουθούμενες πολιτικές καταδικάζουν όλους τους 40αρηδες να μην πάρουν συντάξεις, τους ήδη συνταξιούχους να έχουν μέχρι το 2023 και άλλες περικοπές , νέες και νέους να φεύγουν  για να "σωθούν"  και κυρίως την χώρα να γίνεται μια απέραντη κλειστή φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες.

Αργά αλλά σίγουρα δεν θα συζητάμε για ένα ξωκλήσι στον Προφήτη Ηλία αλλά για δομές φιλοξενίας ή ενοικιαζόμενα σπίτια όπου θα φιλοξενούν όσους ψάχνουν εδώ ένα καλύτερο μέλλον.

Εδώ σε μια χρεοκοπημένη ηθικά και οικονομικά χώρα όπου δεν μπορεί να παράσχει ούτε ΑΣΦΑΛΕΙΑ στους πολίτες της. Εδώ που η "κανονικότητα" είναι μια δουλειά στον επισφαλή ιδιωτικό τομέα όπου τα χρήματα φτάνουν απλώς για να ζεις.

Εδώ που το Κράτος Πρόνοιας έχει καταρρεύσει προ πολλού και που πολύ σύντομα θα δούμε και στον δήμο μας άστεγους. Η εικόνα ευδαιμονίας προφανώς και δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός πως οι Ελληνίδες και οι Έλληνες που ζούσαν για δεκαετίες πάνω από τις δυνάμεις τους είναι πλέον πιο ανασφαλείς από ποτέ.

Η δική μας ματιά λοιπόν δεν μπορεί παρά να συνεχίσει να πολεμάει όσους με τις πολιτικές τους μας οδηγούν σε νέα χρεοκοπία. Όλους ανεξαρτήτως χρώματος γιατί προφανώς και δεν πολεμήσαμε την κόκκινη και ροζ Σοβιετία για να μας έρθει μια Γαλάζια. 

Αφελείς δεν είμαστε και δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο. Άλλωστε όσοι μας διαβάζουν έχουν δει πως είμαστε απόλυτα απογοητευμένοι από τα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δεν μας φτάνει μια μείωση φόρων , δεν μας αρέσουν οι επικοινωνιακές φανφάρες και κυρίως δεν χαριζόμαστε σε κανέναν διαπλεκόμενο. Τα λάθη και της ΝΔ εμείς τα προβάλλουμε και εάν δεν αλλάξουν ρότα σίγουρα μας πάνε σε νέα βράχια. 

Αυτοί δεν έχουν ανάγκη αλλά όσοι τους πίστεψαν έχουν, και εμείς τους συναγωνιστές μας δεν τους κοροϊδεύουμε ποτέ.

Θα γράφουμε την ΑΛΗΘΕΙΑ άλλωστε το κόστος που έχουμε πληρώσει είναι πολύ ΒΑΡΥ για αυτό και δεν τα παρατάμε όπως κάποιοι διαδίδουν απλώς δίνουμε την ευκαιρία σε νεώτερους συναγωνιστές να πάρουν την σκυτάλη .

Όλοι άλλωστε έχουν πλέον καταλάβει πως και χωρίς εμένα το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ θα παραμείνει για πολλά χρόνια ακόμα, εάν όχι στην κορυφή στην δυάδα των πιο δημοφιλών ΜΜΕ της πόλης.

Και τότε μπορεί αντί για Σ.Μ να διαβάζετε κάποια άλλα αρχικά. Ελάχιστη σημασία θα έχουν όσο η γραμμή παραμένει η ίδια. Και προφανώς ποιος θα άλλαζε μια τόσο επιτυχημένη συνταγή; 

Κανείς που επενδύει άλλωστε δεν θα ήθελε να μην εξασφαλίσει μια καλή συνέχεια. Αυτό που με κάνει να διστάζω καιρό τώρα είναι η πάγια άποψή μου πως δεν μπορείς να είσαι αντικειμενικός όταν προσπαθείς να προσκομίσεις οικονομικό όφελος. Άρα άμα τα έσοδα σου είναι οι εμπορικές επιχειρήσεις πάει η κριτική για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν , άμα θες να παίξεις πολιτικά πάει η σκληρή κριτική στους "χορηγούς" σου .

Άρα για να είσαι απόλυτα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ πρέπει ή να μην έχεις κόστος ή να καταφέρεις από τους αναγνώστες να βγάζεις ΚΕΡΔΟΣ.

Στην Ελλάδα αυτό δεν έχει συμβεί από κανένα ΜΜΕ . Ουδείς συντηρείται από τους αναγνώστες του και όλοι έχουν χορηγούς φανερούς ή μη.

Γι΄αυτό και από το 2007 που δραστηριοποιούμε στο διαδίκτυο προτίμησα να μην έχω κάποιο ΜΜΕ που να εξαρτάται από την διαφήμιση και κράτησα τα blogs ως χόμπι.

Για μένα είναι λανθασμένη αντίληψη πως μπορεί κάποιος να είναι πραγματικά ανεξάρτητος όταν διαφημίζει προϊόντα και επιχειρήσεις . Για αυτό και όπως βλέπετε δεν έχουμε ως ιστολόγιο φοβηθεί να σας πούμε και κάποια πράγματα για τις καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων που γίνονται από ιδιώτες για ευτελή τιμήματα ή για ΚΑΘΟΛΟΥ. 

Αυτοί που ισχυρίζονται πως θα κριτικάρουν και τους διαφημιζόμενους προφανώς αγνοούν όχι μόνο τον καπιταλισμό αλλά και την τοπική μας κοινωνία.

Μια κοινωνία που δεν μας στήριξε οικονομικά στο βαθμό που θα μπορούσε να γίνει για εμάς επάγγελμα  με εξαίρεση δύο - τρεις οικογένειες της πόλης σε κανένα από τα βήματά μας. Θέλω να πιστεύω λοιπόν πως όσοι συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε θα πρέπει να καταλάβουν πως η θέση μας είναι απόρροια του γεγονότος της διαφορετικότητάς μας . 

Αλλά και να μην το καταλάβουν αυτοί θα τους καταλάβουν οι αναγνώστες και τότε θα κατανοήσουν πως κανένα ΜΜΕ δεν γεννήθηκε για να είναι πρώτο , δεύτερο ή τρίτο . Τις θέσεις τις μοιράζουν οι αναγνώστες και όχι πάντα από αγάπη αλλά και από τον ΦΟΒΟ μην τυχόν βρεθούν προ εκπλήξεων με κάποια από τις αναρτήσεις μας. 

Εγώ άλλωστε θα μπορώ να δημιουργήσω ένα άλλο ιστολόγιο που με άλλο όνομα θα παρέχει ότι είναι τώρα το ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ. 

Το να έχουν αυτή ένα site με τον τίτλο του url μας δεν θα τους βοηθήσει ιδίως εάν δεν έχουν επαρκή προσωπικό και όρεξη όχι μόνο να καταγράφουν τις ειδήσεις αλλά να έχουν και άποψη. 

Το να διευθύνω εγώ κάτι που δεν ελέγχω προφανώς τους ξεκαθάρισα πως δεν γίνεται. Άρα πάνε μόνοι τους 

Τα επόμενα χρόνια κανένα ΜΜΕ χωρίς ΑΠΟΨΗ δεν θα επιβιώσει. Σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας οι πολλοί θέλουν άποψη ΚΑΙ όχι μόνο καταγραφή γεγονότων.

Το ότι κλέβουν το ξέρουν όλοι το πως και κυρίως ποιοι είναι το θέμα . Σήμερα στην χώρα μας παρατηρούμε μια γενικά απαξίωση των πάντων και αυτό δεν λύνεται με κυβερνήσεις που ποντάρουν στη ΦΙΜΩΣΗ των ΜΜΕ. 

Νόμοι για την προστασία τάχα των προσωπικών δεδομένων είναι προφάσεις εν αμαρτίαις αυτών που άδειασαν τα ταμεία μοιράζοντας θέσεις στο δημόσιο, "δώρα" σε ιδιωτικές εταιρίες και κυρίως πολύ σανό στους πολλούς για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ πιο δίκαιη που κατέληξε να χρεοκοπήσει πρώτα ηθικά και μετά οικονομικά.

Γιατί σε μια κοινωνία που όλοι κλέβουν είναι δύσκολο να πείσεις κάποιους να μην το κάνουν. Όταν το κλέψιμο γίνεται για λόγους επιβίωσης η κοινωνία αυτή δεν έχει μέλλον. Κάποτε έκλεβαν για να πάρουν γρήγορα καινούργιο σπίτι ή αυτοκίνητο τώρα κλέβουν απλώς για να ζήσουν.

Εάν δεν είναι αυτό κατάντια τότε που είναι ο πάτος του άδειου πια βαρελιού μας;

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: