ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τι είναι οι Καλικάντζαροι και πως τους διώχνεις

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Τι είναι οι Καλικάντζαροι και πως τους διώχνεις

Ελληνική δοξασία (αρχαίας καταγωγής) «δαιμόνιων» που σύμφωνα με σύγχρονη δοξασία εμφανίζονται κατά το (Δωδεκαήμερο) (25 Δεκεμβρίου-6 Ιανουαρίου). Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία τις μέρες αυτές τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια. Αυτοί ζουν στον Κάτω Κόσμο και τρέφονται με φίδια, σκουλίκια, κτλ.


Προφανώς λοιπόν και οι Καλικάντζαροι δεν αρθρογραφούν αφού δεν έχουν λάπτοπ , δεν γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση και κυρίως δεν αντέχουν τους ιερείς όπως θα διαβάσετε παρακάτω. 

Του «Σταυρού» που περνάει ο Παπάς και αγιάζει τα σπίτια οι καλικάντζαροι, όπου φύγει-φύγει.
«Φεύγετε να φεύγουμε
τι έρχεται ο τουρλόπαπας
με την αγιαστούρα του
και με τη βρεχτούρα του.
Μας άγιασε μας έβρεξε
και μας εκατέκαψε!» ή «και θα μας μαγαρίσει»

Άρα οι μέρα της ονομαστικής μου εορτής είναι για αυτούς "κατάρα" αφού ο αγιασμός τους διώχνει! 

Άλλοι τρόποι για να αποφύγουν οι νοικοκυραίοι τους καλικάντζαρους είναι το σημείο του Σταυρού στη πόρτα, στα παράθυρα, στις καμινάδες, τους στάβλους και στα αγγεία λαδιού και κρασιού, ο Αγιασμός των σπιτιών και μάλιστα τη παραμονή των Φώτων καθώς και η απαγγελία του «Πάτερ ημών&»

Υπάρχουν, όμως, και εκείνοι που θέλουν να τους καλοπιάσουν και τους πετούν γλυκά και τηγανίτες στην καπνοδόχο ή στις στέγες των σπιτιών.

Αυτοί οι τελευταίοι που θέλουν να τους καλοπιάσουν αρθρογραφώντας στην ουσία κατά της Εκκλησίας και υιοθετώντας θέσεις καλικατζάρων πρέπει να κατάλαβαν χθες πως δεν πιάνονται φίλοι. 

Άρα τα "γλυκά" και οι "τηγανίτες" δεν θα σας σώσουν προς το παρόν "μαζεύτηκαν" από τα κάλαντα του ιερέα της Αγίας Μαρίνας , περιμένουμε τα Φώτα να αγιαστούν τα ύδατα και κυρίως περιμένουμε του Σταυρού να περάσει ο ιερέας από όλα τα σπίτια της πόλης για να τους αποδομήσει στις καρδιές των ΠΙΣΤΩΝ. 

Και επειδή αυτό δεν γίνεται δυστυχώς στις μέρες μας υπάρχει ένας Σταύρος για να τους αποδομήσει και να καταδείξει σε όλους την μικρότητα τους. Γιατί προφανώς και οι "καλικάντζαροι" δεν είναι όσοι ατυχώς για εκείνους θυμήθηκαν το Περιβάλλον και την "νομιμότητα" όταν είδαν οικοδομικές εργασίες μέσα στο δάσος αλλά όσοι επιχειρούν να μας οδηγήσουν και το πέτυχαν στο να έχουμε ένα δημοτικό συμβούλιο που αδυνατεί να κατανοήσει πως η δικαιοδοσία του δεν έχει κάνει με το γκρέμισμα αλλά με το χτίσιμο! 

Οι Καλικάντζαροι δεν θα φύγουν από την πόλη όσο αυτή παραμένει ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, ΑΘΕΗ και κυρίως έρμαιο στους ΜΥΘΟΥΣ της αριστεράς που υιοθετούν ως μη όφειλαν και οι νοικοκυραίοι

Πριν λίγες μέρες Αντιδήμαρχος παραπονιόταν για τις φθορές στη φάτνη στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης καλά έκανε αλλά όταν κάποιοι βλέπουν τους "Καλικάντζαρους" να ασχημονούν κατά ιερέων παίρνουν θάρρος και βεβηλώνουν κάθε τι χριστιανικό. 

Θα επανέλθουμε πιο σοβαρά στο θέμα εάν και όποιος δεν μπορεί να καταλάβει με αυτό το κείμενο δεν θα καταλάβει και με τις ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες μας για την χθεσινή ανακοίνωση που ως μη όφειλαν κάποιοι ανέδειξαν δίνοντας χώρο και χρόνο σε όσους εμποδίζουν τους πιστούς της πόλης να αποκτήσουν ακόμα έναν ναό. 

Γιατί ο Χριστιανισμός προφανώς και δεν μπορεί να περιοριστεί από Νόμους και Διατάγματα έχει μάθει να δίνει μάχες και να τις κερδίζει χτίζοντας και όχι γκρεμίζοντας. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: