ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Ούτε ο ΣΠΑΥ δεν έβγαλε ανακοίνωση για τις εργασίες στον Προφήτη Ηλία αλλά οι Άθεοι επιμένουν πως πρέπει να κατεδαφιστεί η επέκταση που έγινε με την ΑΝΟΧΗ προφανώς της Πολιτείας

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Ούτε ο ΣΠΑΥ δεν έβγαλε ανακοίνωση για τις εργασίες στον Προφήτη Ηλία αλλά οι Άθεοι επιμένουν πως πρέπει να κατεδαφιστεί η επέκταση που έγινε με την ΑΝΟΧΗ προφανώς της Πολιτείας


Καλούσαν τον Χρήστο Καλαρρύτη να παραιτηθεί από τον ΣΠΑΥ όσοι δεν θέλουν μια ΑΚΟΜΑ εκκλησία στη Β' ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ αλλά δεν μας λένε κάτι για την ΑΦΩΝΙΑ του ΣΠΑΥ. 



Τι να πουν άλλωστε. Βλέπετε εκεί το Δ.Σ δεν έχει καμία όρεξη να τα βάλει με τους ΠΙΣΤΟΥΣ. Τα 100 άτομα που αντιδρούν μονίμως σε κάθε δημιουργία ναού στην πόλη μας , συμμετέχουν σε έναν χωρίς νόημα διάλογο στο facebook όπου προφανώς πλεονεκτούν αφού οι ηλικιωμένοι συνδημότες μας που θέλουν την Εκκλησία δεν είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι.

Να γκρεμίσουν πρώτα τα αυθαίρετα ακίνητα στα Αστυνομικά και μετά ας επιχειρήσουν να ρίξουν και τον ναό. Άλλωστε η αφωνία των άλλων ενοριών επιβεβαιώνει πως μαζί με τους ιδεολογικά ανήκοντες στο δόγμα η Εκκλησία πρέπει να πολεμηθεί συμμαχούν και αυτοί που φοράνε ράσα και επιλέγουν την ΣΙΩΠΗ για κάτι που βλέπουν ατυχώς για αυτούς ανταγωνιστικά.

Οι Άθεοι μας στέρησαν έναν υπέρλαμπρο ναό με τις ανούσιες και χωρίς αποτέλεσμα επεμβάσεις τους στο θέμα με την ΕΝΟΡΙΑ του Αγίου Τιμοθέου και της Αγίας Μαύρας.

Πέτυχαν να γίνει ο ναός μικρότερος από το σχέδιο του και τίποτα παραπάνω. Τώρα το μόνο που θα πετύχουν είναι να καθυστερήσουν τον ναό του Προφήτη Ηλία.

Όσο για όσους έμπλεξαν την "νέα" διοίκηση σε αυτή την ατέρμονη περιπέτεια κατά της Ελλαδικής Εκκλησίας σύντομα θα χάσουν τις καρέκλες τους γιατί προφανώς και οι πολλοί και θέλουν τον ναό και δεν τους αρέσουν τα περιβαλλοντικά επιχειρήματα όσων δεν βλέπουν τα δεκάδες αυθαίρετα κτίσματα στον Υμηττό αλλά παλεύουν εναντίον ενός ιερέα που έπραξε το καθήκον του που είναι προφανώς και να επεκτείνει το "σπίτι" του που δεν χωράει τους πιστούς που επισκέπτονται κάθε Κυριακή τον χώρο.

Όσοι θέλουν προστασία του Περιβάλλοντος θα πρέπει να γνωρίζουν πως μόνο εκεί που υπάρχει "εμπορική" δραστηριότητα παραμένει το πράσινο όπου δεν υπάρχει δυστυχώς η ζωή έχει δείξει πως έχουμε μόνο καμμένα δάση.

Όταν και στην Πάρνηθα θα φύγει το Καζίνο και με δεδομένο πως οι προστάτες του δάσους και η Πολιτεία έχουν αποδείξει την ανικανότητά τους το δάσος και εκεί θα καεί .

Και βέβαια ουδείς θα έχει την οικονομική δυνατότητα να συντηρεί έστω και την πρόσβαση σε αυτό όταν εκλείψουν τα εκατομμύρια του ιδιώτη που συντηρούσαν επί δεκαετίες τον περιβάλλοντα χώρο.

Αυτό δυστυχώς εάν και το έχει αντιληφθεί η κεντρική διοίκηση εδώ και δεκαετίες δεν κάνει τίποτα για να το αποτρέψει θεωρώντας προφανώς πως ο Θεός θα μας προστατέψει!

Στον δικό μας δήμο κάποιοι θεωρούν πως ούτε αυτός δεν μπορεί. Μάλλον κάνουν λάθος αυτός ήδη το έκανε και μια Εκκλησία χτίστηκε δίπλα ακριβώς από το ξωκλήσι που θα ενσωματώσει χωρίς κανείς να πάρει χαμπάρι τι γίνεται!

Μα καλά οι υπάλληλοι καθαριότητας του δήμου όταν άδειαζαν τους κάδους απορριμάτων δεν έβλεπαν τις εργασίες; Το έβλεπαν και έλεγαν Εκκλησία χτίζεται και έκαναν τον σταυρό τους.

Κάποιοι άλλοι βέβαια έμπλεξαν τον Γιώργο Χατζηδάκη να πηγαίνει ως μη όφειλε για να αποκαταστήσει την "τάξη". Ας γκρεμίσει το γκαράζ του δήμου Ηλιούπολης που είναι μέσα στη Β' ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ άρα αυθαίρετο και ας αφήσει τον πατέρα Στυλιανό να φροντίσει για τους πιστούς.

Μέχρι το Πάσχα θα έχουν γίνει και οι τοιχογραφίες του ναού για να μην έχουν αυταπάτες όσοι οπαδοί της "νομιμότητας" περιμένουν από την κυβέρνηση να τα βάλει με την Αρχιεπισκοπή για το θέμα της εκκλησίας.

Μα πιστεύει κανείς πως η Αρχιεπισκοπή δεν ήξερε τίποτα; Θα το εξαφανίσουν το θέμα σύντομα από την πλευρά της διοίκησης έχουν καταλάβει πως δεν πρέπει να επεμβαίνουν σε θέματα τα οποία δεν μπορούν να επιλύσουν .

Εμείς δεν μπορούμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια μας να στείλουμε μπουλντόζες για να ρίξουν την Εκκλησία φαντάζονται οι "οπαδοί της νομιμότητας".

Οι μόνιμοι "καταληψίες" κάθε ιδιωτικής περιουσίας βγήκαν από τις τρύπες τους και θεωρούν πως ο Χατζηδάκης θα το παίξει Κιντής. 12 χρόνια ήταν αρκετά αυτό ατυχώς δεν κατάλαβαν και οι νοσταλγοί του που έτρεξαν να τιμήσουν τους "αγώνες" του. 
Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΜΗΠΩΣ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΧΕΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ΑΣΣΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΟΥ?

ΤΟ ΠΟΚΕΡ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ "ΔΥΝΑΤΑ" ΧΑΡΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΚΑΙ ΤΣΙΜΕΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ?

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΟΝΗΣ.

ΑΛΛΩΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΟΥΜΕ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΟΥΜΕ, ΑΦΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΟΙΚΙΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.

ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΣΟΥΣ ΘΑ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΣΟΥΝ.

ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ Η "ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ" ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΠΛΑΣΤΗ.