ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Χρόνια Πολλά Χρήστο Καλαρρύτη - Με τη στάση του στο θέμα του Προφήτη Ηλία απέδειξε πως τουλάχιστον γνωρίζει τι ακριβώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Χρόνια Πολλά Χρήστο Καλαρρύτη - Με τη στάση του στο θέμα του Προφήτη Ηλία απέδειξε πως τουλάχιστον γνωρίζει τι ακριβώς γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα

Σήμερα ανάμεσα στους εορτάζοντες είναι και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Καλαρρύτης της δημοτικής παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" . Είναι και ο μόνος δημοτικός σύμβουλος που δεν είναι ΝΑΙ στην πρόταση της δημοτικής αρχής να τηρηθεί η "νομιμότητα" στο θέμα με το ξωκλήσι στον Προφήτη Ηλία που οι ανάγκες των πιστών το θέλουν ΝΑΟ.


Ήδη έχει κτιστεί και κάποιοι ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ στο να έχουμε μια ακόμα Εκκλησία (έχουμε τις λιγότερες από όλους του όμορους δήμους μας) που θα εξυπηρετεί αυτούς που πηγαίνουν ΚΑΘΕ Κυριακή στον Προφήτη Ηλία για να παρακολουθήσουν την Θεία Λειτουργία.

Και αντί να φροντίζουν οι 41 δημοτικοί μας σύμβουλοι να υπάρχουν τόποι λατρείας για τους 150.000 χιλιάδες κατοίκους της πόλης περιμένουν να λυθεί το πρόβλημα με το να  γίνουμε όλοι ΑΘΕΟΙ και να μην πατάμε στους ναούς.

Εν μέρη το έχουν πετύχει βέβαια στην πόλη μας και για αυτό εκτός από τα σημερινά μας χάλια σε πολλούς τομείς τα χειρότερα έρχονται.

Μια καινούργια θετική εξέλιξη στο θέμα του Προφήτη Ηλία είναι η παρέμβαση του Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου που δεν βλέπει και αυτός πως η δημοτική αρχή κράτησε σωστή θέση στο θέμα αυτό παρασυρόμενοι από τους Συνεργούς με την Ηλιούπολη που προφανώς και δεν τρελαίνονται με την Ιδέα ενός Κράτους όπου η Ορθοδοξία κατέχει κυρίαρχο ρόλο.

Το να λες λοιπόν πως μία Εκκλησία είναι αυθαίρετη και πρέπει να γκρεμιστεί και πως ένας ιερέας ΠΑΡΑΝΟΜΕΙ είναι μια κατηγορία που προφανώς κανένα ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ δεν θα αποδεχθεί και καμία Αστική Κυβέρνηση δεν θα τολμήσει να στείλει μπουλντόζα για να γκρεμίσει έναν ναό.

Αυτά γίνονται σε κομμουνιστικά κράτη και ευτυχώς η Ελλάδα δεν ανήκει σε αυτά. Άρα όπως και με την περίπτωση του Ιερού Ναού Αγίου Τιμοθέου και Αγίας Μαύρας μια χούφτα γνωστοί ΑΘΕΟΙ που αντιδρούν θα ηττηθούν γιατί προφανώς ο ΘΕΟΣ και βλέπει και ΤΙΜΩΡΕΙ.

Άλλωστε άμα τους ενδιαφέρει η Β' ΖΩΝΗ ΥΜΗΤΤΟΥ να φωνάζουν και για τα άλλα κτίσματα που είναι εκεί συν για την Ενορία της Αγίας Μαύρας αφού η δική τους "λογική" λέει πως είναι χρήσιμα τα πεύκα που δεν υπήρχαν έτσι και αλλιώς εκεί που χτίστηκε ο ναός και όχι ο δεύτερος. 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: