ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μεγάλη απήχηση είχε η ανάρτησή μας για την παράταξη " Πρώτα η Ηλιούπολη" και τις εσωκομματικές τους εκλογές

Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Μεγάλη απήχηση είχε η ανάρτησή μας για την παράταξη " Πρώτα η Ηλιούπολη" και τις εσωκομματικές τους εκλογές

Πολλά "χτυπήματα" έκανε η ανάρτησή μας με θέμα της εσωκομματικές εκλογές που θα διεξαχθούν μέσα στο 2020 για να αναδειχθεί ο ηγέτης που θα οδηγήσει την δημοτική παράταξη " Πρώτα η Ηλιούπολη" στις εκλογές του 2023.



Περίεργο εάν αναλογιστεί κανείς πως εμείς ως δεξιό ιστολόγιο απλώς θα αναφέρουμε τις εξελίξεις εκεί και θα πάρουμε όχι θέση για την ουσία των διαδικασιών (προφανώς και δεν μας αφορούν αφού δεν ανήκουμε στη συγκεκριμένη παράταξη) αλλά στην δική μας επιλογή ως ικανότερου για να ηγηθεί μιας παράταξης που κυβέρνησε με σχετική ΕΠΙΤΥΧΙΑ κατά την άποψή μου τον δήμο για εννέα χρόνια.

Στη διοίκηση Βαλασόπουλου εμείς αναγνωρίζουμε το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου μας, τις προσπάθειες να πολεμηθεί ο λαϊκισμός τα δύσκολα πρώτα μνημονιακά χρόνια και κυρίως την δυναμική και τις ευκαιρίες που έδωσε σε νέους συνδημότες μας να ασκήσουν διοίκηση βγάζοντας έναν πολιτικό λόγο διαφορετικό από όσα είχαμε συνηθίσει από τους παλαιούς πασόκους που διοίκησαν τον δήμο μας.

Το τι δεν μας άρεσε το έχουμε γράψει αλλά δεν είναι του παρόντος άλλωστε εμείς προφανώς και ο ρόλος μας είναι να κάνουμε καλόπιστη κριτική σε όσους ασκούν διοίκηση. Ως ιστολόγιο με άποψη είχαμε προφανώς συγκρουστεί σε βασικά για εμάς θέματα και με τις επιλογές Βαλασόπουλου.

Άλλωστε η εμμονές για το δημόσιο χαρακτήρα δομών του δήμου, το παραμύθιασμα για την ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία που τώρα πρέπει να γίνει δημοτική και κυρίως η λειτουργία του δήμου με λιγότερους αλλά στην ουσία με 600 περίπου υπαλλήλους είναι για εμάς θέματα που έχουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ άποψη.

Επειδή λοιπόν η συγκεκριμένη παράταξη παρέλαβε χρέη και παρέδωσε πλεονάσματα προφανώς και οι πολλοί θεώρησαν τον Γιώργο Χατζηδάκη ένα νέο πρόσωπο που θα συνεχίσει την πετυχημένη συνταγή στα οικονομικά και παράλληλα θα έλυνε τα προβλήματα όπως η καθαριότητα και ο φωτισμός της πόλης που ενδιαφέρουν τους κατοίκους.

Τρεις μήνες μετά δεν έχει άλλη πρόταση ή μάλλον δεν έχει στον ηλεκτροφωτισμό της πόλης ΚΑΘΟΛΟΥ πρόταση αφού τουλάχιστον ο πρώην Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για τον φωτισμό led που ατυχώς για εμάς ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ .

Γιατί ακυρώθηκε και που το "έγκλημα" εμείς δεν βγάλαμε άκρη εάν και ήμασταν σε επαφή με της εταιρία που κατέφυγε στη Δικαιοσύνη  ακυρώνοντας στην ουσία την όλη διαδικασία.

Καταγγελία σε εμάς δεν έκαναν και ούτε προσκόμισαν στοιχεία οι συκοφάντες του πρώην δημάρχου για το θέμα όπως άφηναν υπόνοιες προεκλογικά.

Και ούτε θα φέρουν γιατί δεν υπάρχουν , εάν υπήρχαν και με δεδομένο πως πολύ νωρίς είχαμε έρθει σε επαφή με την εταιρεία που μπλόκαρε τον διαγωνισμό θα τα είχαμε βγάλει

Αλλά το θέμα είναι γιατί η διοίκηση Χατζηδάκη δεν προχωράει σε νέο διαγωνισμό και χάνουμε χρόνο για να φωτιστεί η πόλη μας όπως της αξίζει.



Αλλά μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας . Μέχρι στιγμής την ψήφο για την ηγεσία της παράταξης "Πρώτα η Ηλιούπολη" θα διεκδικήσουν σίγουρα οι κύριοι Στάθης Ψυρρόπουλος και Μαρίνος Μπασούρης δύο νέα παιδιά που έχουν διατελέσει και Αντιδήμαρχοι στην προηγούμενη διοίκηση. Ακούγεται επίσης πως υποψήφια θα είναι η κ. Χριστίνα Σερέτη επίσης πρώην Αντιδήμαρχος αλλά και συγγενής του πρώην δημάρχου Βασίλη Βαλασόπουλου.


Οι δύο πρώτες υποψηφιότητες είναι σίγουρες για την τρίτη και καθώς λόγο ενός θέματος που έχουμε βγάλει δεν έχουμε και την καλύτερη επαφή δεν μπορούμε να σας την επιβεβαιώσουμε. Η συγγένεια της πρώην Αντιδημάρχου κ. Σερέτη με τον πρώην δήμαρχο καθιστά την υποψηφιότητά της πιο ισχυρή δεδομένου της θετικής άποψης που έχουν οι περισσότεροι συνδημότες μας για τον Βασίλη Βαλασόπουλο εάν και θεωρούμε πως κατεβαίνει (εάν τελικά συμβεί με δική της πρωτοβουλία) και όχι φυσικά ως επιλογή του πρώην δημάρχου.



Πάντως γνώμη μου είναι πως εάν ο πρώην δήμαρχος αφήσει τις εσωκομματικές εκλογές της παράταξης που δημιούργησε στην τύχη αυτή θα διασπαστεί.

Και θα τις αφήσει από ότι διαφαίνεται νομίζοντας πως μη παίρνοντας θέση υπέρ κάποιου θα βοηθήσει την παράταξη αλλά αυτό πάντα αποδεικνύεται λάθος.

Τα μέλη που θα γραφούν και θα ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους θα εκλέξουν όχι τον πιο ΣΥΝΕΠΗ αλλά τον περισσότερο προβεβλημένο ακόμα και από τους πολιτικούς αντιπάλους.

Το είδαμε σε πολλές εκλογές , το είδαμε ακόμα και στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ όπου και οι δύο που εκλέχθηκαν σίγουρα δεν κατάφεραν και πολλά. Το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγινε πρωθυπουργός οφείλεται κυρίως στα πολλά ψέματα και την στροφή 180 μοιρών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι στις δικές του ικανότητες ούτε φυσικά στο βαρύ επώνυμο που φέρει και που δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που ονομάζουμε στην Ελλάδα "συντηρητική" παράταξη.

Όλοι θυμόμαστε πόσα χρόνια έκανε να κυβερνήσει η ΝΔ μετά την πρωθυπουργία Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και φοβόμαστε πως η Ιστορία σαν φάρσα θα επαναληφθεί.

Όποιος διαδεχθεί λοιπόν τον Βασίλη Βαλασόπουλο στην ηγεσία της παράταξης θα έχει βαρύ φορτίο γιατί θα πρέπει να διατηρήσει εάν όχι να αυξήσει το ποσοστό του 32% που κέρδισε ο Βαλασόπουλος ακόμα και στις εκλογές που τελικά ηττήθηκε εκ των έσω.

Θεωρώ πως όσο πιο πολλές είναι οι υποψηφιότητες τόσο το καλύτερο για μια παράταξη και βλέπω πως ένα κάτι ανάλογο είχαν κάνει και στην κεντροδεξιά όταν τελικά αποχώρησε ο Γιάννης Αναγνώστου το 2019 αφού το 2014 κατέβηκε τότε θα ήμασταν καλύτερα αφού θα μίλαγαν για πρώτη φορά και οι δημότες μας για το ποιον θέλουν επικεφαλή της κεντροδεξιάς στην πόλη μας.

Τότε θα φαίνονταν πως όσοι μας απαξιώνουν θα απαντούσαν στην σκληρή κριτική μας. Τότε πολλοί όπως ο μακαρίτης ο Δημήτρης Παρράς θα μπορούσαν να διεκδικήσουν την ηγεσία . Τότε νέοι που θεωρούν πως έχουν άστρο θα αντίκριζαν την ωμή πραγματικότητα.


Μετά την ολοκλήρωση και της εκλογής του "συνεχιστή" της ηγεσίας Βαλασόπουλου στην παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" θα είναι πιο ορατό εάν το 2023 πάμε για επανεκλογή Γιώργου Χατζηδάκη ή για αλλαγή διοίκησης.

Η δική μου άποψη είναι πως ο Γιώργος Χατζηδάκης θα είναι δήμαρχος έως και το 2027 αφού θα επανεκλεγεί αλλά αυτό είναι η δική μου εκτίμηση και όχι βέβαια προσδοκία αφού ΔΕΝ τον ψήφισα , δεν τον ήθελα και το είπα δημόσια και κυρίως δεν τον θεωρώ πιο ικανό από τον προηγούμενο δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο.

Είναι και άλλα που δεν μπορώ να γράψω και προφανώς η μόνη περίπτωση να στηρίξω Γιώργο Χατζηδάκη είναι να πάει στον δεύτερο γύρο με έναν πιο άχρηστο από αυτόν. Όχι δύσκολο να συμβεί για τον λόγο αυτό δεν και επειδή θεωρώ πως ξέρω πως αυτό θα γίνει χάθηκαν άλλα 8 χρόνια για να πάει μπροστά η πόλη μας.

Το θέμα είναι να μην βουλιάξει και οικονομικά όλα τα άλλα θα παραμείνουν όπως έχουν αφού εσείς οι ίδιοι δεν θέλετε άλλωστε και να αλλάξουν.

Το 2023 δεν ξέρω καν εάν θα ζω είναι η απάντησή μου σε όσους με mail με ρωτάνε εάν θα έχω τότε ολοκληρωμένη πρόταση για τον δήμο μας. Η αίσθησή μου είναι πως δεν θα χρειαστεί να έχω .....

Σ.Μ

Δεν υπάρχουν σχόλια: