ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μικρές ιστορίες για την πόλη μας

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Μικρές ιστορίες για την πόλη μας

Προφανώς και οι δημόσιοι ή οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι όλοι τεμπέληδες. Το σύστημα όμως οδηγεί ακόμα και τους πιο δραστήριους Έλληνες να υπακούσουν σε αυτό που εγώ αποκαλώ Σοβιετία.



Το να θες να επιβάλλεις την τάξη σε δημοτικούς υπαλλήλους είναι σαν να θες να πουλήσεις χτένα σε έναν παντελώς φαλακρό!

Όποιος προσπάθησε να βάλει σε τάξη τους υπαλλήλους του δήμου κοντραρίστηκε με το σωματείο που είναι υπό τον έλεγχο του ΚΚΕ. Για αυτούς οι εργάτες έχουν κυρίως δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις.

Έννοιες όπως το ωράριο εργασίας δεν εφαρμόζονται γιατί άλλωστε στο δημόσιο πας για να αράξεις και να βγεις στη σύνταξη. Την αξιολόγηση δεν την δέχονται και εγώ είμαι άλλωστε εναντίον της εάν αυτή δεν οδηγεί όσους δεν δουλεύουν στην έξοδο.

Η μονιμότητα που υπάρχει τάχα για να μην υπάρχουν πολιτικές διώξεις οδηγεί όλους σε μια πλήρη αδιαφορία για την αποτελεσματικότητά τους.

Οι Συνεργοί με την Ηλιούπολη πρωτοκόλλησαν τα προβλήματα ενός σχολείου της πόλης προφανώς για ψηφοθηρικούς λόγους γιατί αυτά δεν είναι τα προβλήματα ενός σχολείου αλλά του Κρατισμού.

Κανένας δεν σέβεται ένα δημόσιο κτίριο ενώ ο ιδιώτης το κτίριο του το προστατεύει από τις φθορές. Εδώ ακόμα και όταν είχαμε σχολικούς φύλακες τα σχολεία μας βανδαλίζονταν εν ώρα λειτουργίας τους.

Θυμάμαι πόσα βιβλία έσχιζαν οι μαθητές στο τέλος της χρονιάς , τα μόνιμα μουτζουρώματα στους τοίχους από διάφορους , τις σπασμένες καρέκλες και τα σπασμένα γραφεία κάθε τέλος της σχολικής χρονιάς.

Η Σοβιετία που τάχα υπηρετεί το ΔΩΡΕΑΝ δημόσιο σχολείο αλλά στέλνει όταν κονομήσει τα παιδιά της στο Ιδιωτικό προφανώς και έχει η ίδια απαξιώσει τον θεσμό όπως τον αποκαλούν!

Και θεσμός είναι καθηγητές που έχουν να εκπαιδευτούν από όταν τελείωσαν το Πανεπιστήμιο ( και σιγά τα Πανεπιστήμια που έχουμε) , δασκάλους που βαριούνται και να διδάξουν και ένα σωρό συνδικαλιστές που μόνο μάθημα δεν κάνουν για δεκαετίες. 

Στα λόγια έχουμε τους καλύτερους γιατρούς , τους καλύτερους δικαστές , τους καλύτερους πυροσβέστες , τους καλύτερους αστυνομικούς, τους καλύτερους δημοσιογράφους!

Και προφανώς εάν συνέβαιναν όλα αυτά δεν θα είχαμε αυτά τα χάλια. Αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν έχουμε τους καλύτερους αλλά και δεν θα τους έχουμε και ποτέ όσο κάνουμε πως ξέρουμε τα πάντα.

Στην πόλη μας λοιπόν έχουν διοικήσει σύμφωνα με τους νοσταλγούς του παρελθόντος "λαμπροί"  δήμαρχοι αλλά η εικόνα της πόλης δεν το δείχνει . Για να γίνω ακόμα και πιο σκληρός αλλά αληθινός καμία Ελληνική πόλη δεν έχει καταφέρει το αυτονόητο. Και ποιο είναι αυτό να βγάζει η ίδια τον προϋπολογισμό της να έχει έσοδα και να μην σπαταλάει ίσα με όσα βγάζει ή παλιότερα και πολύ περισσότερα.

Οι σαχλαμάρες που παρουσιάζουν σαν προγράμματα διάφορες παρατάξεις βασίζονται στο πως θα ξεκοκαλίσουν καλύτερα τα κοντά 40 εκ ευρώ κρατικής επιχορήγησης του δήμου μας από την κεντρική διοίκηση.

Παλιά ήταν και πολύ παραπάνω . Ακόμα και τότε όμως οι δομές της πόλης ήταν στην ίδια κατάσταση. Φωτισμό δεν είχαμε και τότε αλλά προφανώς κανείς δεν θυμάται την 12 ετία του Κιντή ή την "λαοπρόβλητη" τάχα θητεία του δοτού δημάρχου Κ. Δελλαπόρτα. 

Με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι δυνατόν να ασχοληθεί κάποιος ιδιαίτερα επιτυχημένος εκτός και κλέβει. Γιατί να πάρει κάποιος ικανός μόνο 3000 ευρώ το μήνα όταν μπορεί να βγάλει στην Ελεύθερη Αγορά παραπάνω;

Και επειδή η κρίση έριξε και τους μισθούς στην Ελεύθερη αγορά τα 1500 ευρα των Αντιδημάρχων φαντάζουν ικανά αφού δυστυχώς δεν είναι όλοι οι πολιτικοί τίμιοι.

Και το λέω κομψά γιατί γνωρίζω μέσω της ενασχόλησής μου με τις τηλεοπτικές εκπομπές "Ζούγκλα" και "Κίτρινος Τύπος" πως ένας δήμαρχος μιας μεγάλης πόλης μπορεί να βγάλει πολλαπλάσια χρήματα από αρκετούς υπουργούς και φυσικά από όλους τους βουλευτές..

Η πολιτική είναι εξυπηρέτηση συμφερόντων για αυτό και ο δημότης πρέπει να επιλέγει εκτός από ικανούς και αυτούς που θεωρεί περισσότερο ηθικούς

Γιατί "Άγιοι" στην πολιτική δεν υπάρχουν όπως προφανώς και είναι ελάχιστοι και στην κοινωνία μας.

Και φυσικά για να σας προλάβω ούτε οι δημοσιογράφοι είναι αθώοι του "αίματος" και φυσικά κανένας ιδιοκτήτης ΜΜΕ αφού ο καθένας στηρίζει την επιχείρησή του και όχι φυσικά το "κοινό"
καλό.

ΥΓ: Μαθαίνουμε πως οι υπάλληλοι της καθαριότητας σχολίαζαν την είδηση της μη συνεχής διαδικτυακής μας παρουσίας ως "εξαγοράς" μας από την "νέα" διοίκηση. Λες και η μία ή δύο αναρτήσεις την εβδομάδα που θα κάνουμε θα είναι για να υμνήσουμε αυτοί.

Τι να κάνουμε λοιπόν αφού έτσι νομίζουν . Πάντως σαφέστατα και με 1-2 αναρτήσεις την εβδομάδα δεν κάνεις αντιπολίτευση, αλλά με 1-2 καταγγελίες σίγουρα κάνεις! Πέρα από την πλάκα για εμένα ήταν βάσανο ήδη από τα τέλη του 2018 να γράφω για εδώ όντως απογοητευμένος πλήρως που δεν είχα ολοκληρωμένη πρόταση και που ο Θεός ή η τύχη για όσους δεν πιστεύουν τα έφερε έτσι ώστε να αθετήσουμε την υπόσχεσή μας.

Καλή συνέχεια Σαββατόβραδου και προσοχή στο κρύο βάλτε ζεστά ρούχα ή βγείτε με "ζεστούς" ανθρώπους το δεύτερο μάλλον είναι καλύτερο εάν και "κοστίζει".

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΚΑΙ ΧΑΪΔΕΥΕΙ.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΙΧΜΗΡΗ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ.

ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΣΑΠΙΟ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΘΕΤΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Ή ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ,
ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΜΕ ΒΙΑΙΟ ΚΑΙ ΕΠΩΔΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟ.