ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Είναι φανερό πως υπάρχει πρόβλημα και φυσικά δεν είμαστε εμείς που το δημιουργούμε

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Είναι φανερό πως υπάρχει πρόβλημα και φυσικά δεν είμαστε εμείς που το δημιουργούμε


Η ανάρτηση αποχώρησης του Νίκου Κυρίτση από την παράταξη " Η Πόλη που θέλω" και τα σχόλια που την ακολούθησαν και μας ανάγκασαν να επαναφέρουμε πάλι την προέγκριση σχολίων αναδεικνύουν το αυτονόητο.
Πως οι κεντροδεξιοί της πόλης δεν πρεσβεύουν τα ίδια ακριβώς πράγματα. Και φυσικά στην παράταξη του κ. Αραμπατζή όπως και στις άλλες υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και ψηφοφόροι από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Η διακήρυξη της παράταξης ασαφής , συλλογικά όργανα δεν υπάρχουν . Π.χ ποιος είναι ο γραμματέας της παράταξης όπως είναι η κ. Καπίρη στην παράταξη "Πρώτα η Ηλιούπολη" ; Και όσα είπε χωρίς πίεση ο Νίκος Κυρίτσης στην συνέντευξή του στον Γιάννη Γιαννόπουλο θα έρχονται στην επιφάνεια όσο η παράταξη του κ. Αραμπατζή προφανώς θεωρεί αμελητέα ποσότητα τον Νίκο.

Αναγκάστηκα να διαγράψω ανώνυμα σχόλια γιατί περιείχαν πράγματα που δεν αποδεικνύονται και που είναι συκοφαντικά για όσους απευθύνονταν.

Το θέμα για εμάς παραμένει σοβαρό δεν το βλέπουμε ως ακόμα μία αποχώρηση ενός δυσαρεστημένου υποψηφίου , αλλά ακόμα και έτσι να είναι εάν κάποιος ευελπιστεί πως θα  διοικήσει στο μέλλον αυτή την πόλη είναι υποχρεωμένος να απαντάει και στον τελευταίο τροχό μιας παράταξης.

Έτσι το βλέπω εγώ και κυρίως θεωρώ πως ο κύκλος της παράταξης "Η Πόλη που θέλω" μετά τις αποχωρήσεις Τσιμέκα και Κυρίτση έχει κλείσει οριστικά. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά για μένα έτσι είναι και αυτό βλέπω από την αγάπη που δείχνουν οι αναγνώστες μας σε αυτούς που έφυγαν.

Μπορεί η παράταξη " Η Πόλη που θέλω"  να συνεχίσει τις προσπάθειές της αλλά δεν πείθει εμένα προσωπικά πως μπορεί να αντικαταστήσει τους αποχωρήσαντες με άλλους ικανότερους. 

Σε κάθε περίπτωση και επειδή ο Νίκος σίγουρα δεν θα πάει σε καμία κεντροαριστερή παράταξη του εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία στα μελλοντικά του βήματα και θα επιχειρήσω μια συνέντευξη όπως εγώ ξέρω να κάνω με πίεση για να φωτίσω περισσότερο τους λόγους της απογοήτευσής τους και κυρίως για αυτούς που κάνουν πως δεν κατάλαβαν της ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ του με την αντιπολίτευση που ασκεί η παράταξη του Γαβριήλ Αραμπατζή. 

Άλλωστε ήδη στους πρώτους μήνες έχει διαφανεί πως σε βασικά για μένα θέματα ταυτίζεται με την νυν διοίκηση π.χ στο θέμα με το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία ,δεν έχει άλλη ΛΥΣΗ για την καθαριότητα αφού και αυτή στηρίζει το δημόσιο- δημοτικό χαρακτήρα της και σε κραυγαλέες περιπτώσεις όπως η δομή του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης δεν προτείνει το κλείσιμο της αλλά ψελλίζει κάτι ακαταλαβίστικα για αλλαγή του χαρακτήρα του.

Μα μόνο ο τίτλος τα λέει όλα και κυρίως όταν σε αυτό συμμετέχουν "αντιστασιακές" οργανώσεις που θεωρούν πως γίνονταν αντίσταση την περίοδο 1945-1949 όταν και οι κατακτητές είχαν αποχωρήσει από την χώρα μας και ακολούθησε ο συμμοριτοπόλεμος για να εξαγριωθούν και τα ορφανά του Στάλιν που τσιρίζουν και αυτά στο δημοτικό συμβούλιο λέγοντας τις ξεπερασμένες από την ίδια την Ιστορία απόψεις τους.

Αυτά προς το παρόν ,συγγνώμη για τον έλεγχο των σχολίων και συγγνώμη κυρίως επειδή έχουμε διαφορετική άποψη στα βασικότερα θέματα της πόλης από την παράταξη που και εμείς ως ιστολόγιο στηρίξαμε. Το να δούμε και πάλι διοίκηση σαν και αυτή της περιόδου 2006-2010 εμείς δεν θέλουμε γιατί προφανώς και καμία άλλη δεν θα τολμούσε να στήσει άγαλμα στο Δημήτρη Κιντή σε μια πόλη που επί 12 έτη γνώρισε την απόλυτη απαξίωση με την διοίκησή του.

Τι να κάνουμε τελικά θεωρήσαμε πως και μόνο τα πρόσωπα θα άλλαζαν την αδύναμη ηγεσία αλλά τελικά η ηγεσία ως είθισται και ελέω και του νόμο Θεοδωρικάκου για την "κυβερνησιμότητα" ακύρωσε τους δημοτικούς συμβούλους που το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να παραιτηθούν αφού μέσα στις παρατάξεις τους είναι παντελώς αδύναμοι να ασκήσουν  πολιτική.

Π.χ στα τέσσερα δημοτικά συμβούλια ποιοι πλην του Αραμπατζή μίλησαν ;

Χαιρόμαστε ειλικρινά που κάποιοι ανεξαρτητοποιήθηκαν γιατί δεν πιστεύουμε στις παρατάξεις του ενός αλλά στη δύναμη του κάθε εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου να συνεισφέρει στα κοινά.Ιδίως όταν διαφωνούν για εμάς φεύγουν.

Και προφανώς και οι τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης συμφωνούν ( θα φανεί σύντομα αυτό) με τις θέσεις που διατυπώνονται και εμένα με βρίσκουν οι βασικές ΚΑΘΕΤΑ αντίθετο.

Ο νόμος Θεοδωρικάκου στην ουσία ακύρωσε και την πλειοψηφία που είναι απέναντι στη νέα διοίκηση με αποκορύφωμα να περνάει ο προϋπολογισμός της με μόλις 8 ψήφους!

Για τον προϋπολογισμό που κατέθεσε ο κ. Αραμπατζής και η παράταξή του εμείς έχουμε απλώς να πούμε πως ήταν στο πνεύμα που πολεμάμε εμείς από εδώ μέσα εδώ και επτά έτη.

Και επειδή αύριο είναι ένα σημαντικό συμβούλιο θα δείτε και εσείς πως στο πρώτο θέμα που θα συζητηθεί η δική μας διαφωνία θα καταγραφεί με την στάση που αναμένουμε να κρατήσουν οι κεντροδεξιές παρατάξεις της πόλης μας.

Σ.Μ 

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΣΤΑΥΡΟ , ΕΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ ΕNA SITE ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΧΕΣΕΙΣ.

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΙΑΤΥΠΩΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ , ΕΠΙΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Ή ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ.

Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΜΕΚΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ 580 ΨΗΦΟΥΣ. ΩΣ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΨΗΦΩΝ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΟ 10%.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ.

ΜΙΑ ΒΑΡΥΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΔΙΑΜΕΣΩ ΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ , ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΒΙΝΤΕΟ , ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΠΑΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ.

ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΣΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΟ ΚΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΠΔΔ.

ΑΝΑΜΕΝΩ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΑΝ, ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΟΡΕΥΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ , ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ
ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΗ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ.

ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ , ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΥΠΟΤΥΠΩΔΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ , ΚΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΙΑΣΠΑΣΤΕΙ ΣΕ 2 Ή 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ, ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ , Ή ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.