ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Αλήθειες για τα ΜΜΕ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Αλήθειες για τα ΜΜΕ

Προεκλογική φωτογραφία του Μαρινάκη στο πλευρό υποψήφιας βουλευτίνας της ΝΔ στο Νότιο Τομέα 

Προφανώς και τα ΜΜΕ για να συντηρηθούν πρέπει να έχουν οικονομικούς πόρους. Το πιο φθηνό ΜΜΕ στις μέρες μας είναι ένα site .Ο νομοθέτης δεν έχει μεριμνήσει (εδώ η Σοβιετία δεν έχει βάλει ακόμα το χέρι της) και έτσι με ένα κόστος της τάξεως των 300 περίπου ευρώ ο οποιοσδήποτε μπορεί να στήσει το "μαγαζί" του στο διαδίκτυο.



Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε μεριμνήσει για ένα μητρώο ηλεκτρονικών ΜΜΕ στο οποίο γράφτηκαν όσοι προσδοκούσαν κρατική διαφήμιση. Μέσα όπως η zougla.gr δεν γράφτηκαν καν επειδή δεν προσδοκούσαν. Από εκεί και πέρα είναι γνωστές οι ιδιοκτησίες των μεγάλων ΜΜΕ στο διαδίκτυο. Βαρδινογιάννης, Μαρινάκης , Κοπελούζος , Κουρής, Σαββίδης, αλλά και πρωτοκλασάτα ονόματα δημοσιογράφων έχουν ένα site ή και περισσότερα.

Το μέσο είναι το μήνυμα για αυτό και μην περιμένετε από ένα ΜΜΕ ιδιοκτησίας του Μαρινάκη π.χ να δει την "εγκληματική" οργάνωση στο ποδόσφαιρο την παλιά θα σας πει μόνο για την καινούργια του Σαββίδη!

Έτσι και στα τοπικά ΜΜΕ εάν κάποιος παίρνει διαφήμιση από έναν δήμο μην θεωρείται πως είναι τόσο ιδεαλιστής για να δημοσιεύσει τα κακώς κείμενα της διοίκησης που του δίνει διαφήμιση.

Το γεγονός πως στην πόλη μας όλη η διαφήμιση δομών και δραστηριοτήτων πάει σε εταιρίες που δεν έχουν σχέση με τους ιδιοκτήτες των τοπικών ΜΜΕ μας κάνει να ελπίζουμε πως αυτά θα ασκούν κριτική.

Κάποιοι το κάνουν περισσότερο άλλοι λιγότερο και γενικά όλοι κρινόμαστε. Επειδή λοιπόν εμείς εδώ μιλάμε ξεκάθαρα σας λέμε πως δυστυχώς η τοπική κοινωνία δεν αγκάλιασε κανένα τοπικό ΜΜΕ.

Οι τοπικές επιχειρήσεις που καλούμαστε να προβάλουμε δίνουν 10ευρα όπου διαφημίζονται και προφανώς μετά από τρέξιμο και κόπο όσων ατυχώς για εκείνους επέλεξαν τον ίσιο δρόμο.

Γιατί προφανώς και ΚΑΝΕΝΑ ΜΜΕ δεν στηρίζεται στις διαφημίσεις των ιδιωτικών επιχειρήσεων αλλά στα χρήματα που δίνουν προς αυτό κόμματα και οργανώσεις που θέλουν να κατακτήσουν την κοινή γνώμη.

Στις ΗΠΑ που καθημερινά υβρίζεται τα ΜΑΥΡΑ χρήματα αυτά είναι φανερά. Το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις ΗΠΑ μέσω των χορηγών του (και αυτοί φανεροί και με ονοματεπώνυμο) έχουν επιλέξει το Foxnews για να προβάλλουν την δράση τους και το έργο τους τώρα που είναι στην ΕΞΟΥΣΙΑ.

Εδώ που είναι Βαλκάνια κάνουμε πως δεν ξέρουμε πως οι μεγάλοι επιχειρηματίες τους στηρίζουν όλους και για αυτό πάμε και τόσο χάλια.

Η Αμερικανική Βιομηχανία όπλων είναι με τους Ρεπουμπλικανούς και δεν το κρύβει ούτε το κόμμα αλλά ούτε η Βιομηχανία. Εδώ έχουμε τον Μαρινάκη να ψηφίζει όπως είπε σε δημόσια συνέντευξή του ΠΟΤΑΜΙ το 2015 , να στηρίζει με "βιβλία" τον Τσίπρα και να βγάζει Περιφερειάρχη Αττικής το 2014 την Δούρου και σήμερα να μας το παίζει Νεοδημοκράτης ενώ στο μεσοδιάστημα από 2012 έως και 2015 φλέρταρε και με την Χρυσή Αυγή!

Όταν λοιπόν ο πολίτης θέλει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΜΕ πρέπει και να στηρίζει. Στις εφημερίδες να τις αγοράζει και όχι να πουλάνε 1000 ή 3000 φύλλα και προφανώς στα site να τα διαβάζει.

Από εκεί και πέρα βέβαια δεν τελείωσε η υπόθεση γιατί η δημοφιλία δεν φέρνει απαραιτήτως και οικονομικά έσοδα για τον κάτοχο ενός ΜΜΕ. 

Αυτή την στιγμή τα μεγάλα ΜΜΕ προφανώς και στηρίζονται με βάση τις γνωριμίες τους και όχι την αναγνωρισιμότητά τους. Πρόσφατα η εταιρία Cosmote έκοψε το Documento από προβολή δράσεών της.

Για εμάς αυτό είναι και το κόστος της δημοσιογραφίας που παρέχει κάθε μέσο. Για αυτό και όταν με το καλό περάσουμε σε άλλο επίπεδο και γίνουμε πραγματικά δυτική κοινωνία θα ανεχόμαστε τους επιχειρηματίες με κομματική ταυτότητα και όχι τους κρατικοδίαιτους που στηρίζονται και δεν στηρίζουν καμία ΕΞΟΥΣΙΑ.

Γι΄αυτό λοιπόν και όταν κάποιοι αντιληφθούν πως η "ουδετερότητα" δεν είναι κατά της διαπλοκής αλλά η χειρότερη μορφή της εμείς τα ξαναλέμε. 

Τα γράφω αυτά γιατί ήδη μαθαίνω πως το νέο δεξιό site που ευελπιστεί να μας αντικαταστήσει θεωρεί πως με μία μόνο διαφήμιση Τράπεζας θα κάνει την ΔΙΑΦΟΡΑ! 

Αλλά οι διαφορές χτίζονται με τις ΡΗΞΕΙΣ και όχι με διαπλεκόμενες συναινέσεις . 

Ακόμα ευτυχώς υπάρχουν πολίτες που καταλαβαίνουν πως ουδείς μπορεί να μην έχει ΑΠΟΨΗ και πως η απλή μεταφορά ΕΙΔΗΣΕΩΝ δεν μπορεί να κάνει την διαφορά.

Το ότι πέθανε ένας άστεγος είναι θέμα μόνο όταν στηλιτεύσεις τα χάλια μιας κοινωνίας που τους δημιουργεί και προφανώς δεν είναι αριστερή αντίληψη η αλληλεγγύη εάν κάποιοι θεωρούν ακόμα και τώρα πως οι δεξιοί έχουμε λυμένα όλα τα προβλήματά μας. 

Τα καλύτερα αφεντικά είναι δυστυχώς οι δεξιοί και όσοι έχετε αριστερούς εργοδότες περαστικά σας.

Όσοι είσαστε νέες και νέοι θα το νιώσετε στο πετσί σας για όλους εμάς τους παλιούς μετά την Σοβιετία που είναι ο καλύτερος εργοδότης , είναι ο δεξιός ιδιώτης που γνωρίζει πως καμία επιχείρηση δεν πάει μπροστά με εργαζόμενους να πεινάνε.

Το αποδεικνύουν άλλωστε πλήθος πολυεθνικών που πληρώνουν 1200 ευρώ βασικό μισθό όπως η Google  στη χώρα μας. Το εάν φοροδιαφεύγει ή όχι δεν θα το λύσουμε εμείς. Άλλωστε και το αφεντικό σας που σας κλέβει τα ένσημα φοροδιαφεύγει και σας δίνει μόνο 650 ευρώ!

Στην αρχή της κρίσης και όταν όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματίες πόνταραν στη χρεοκοπία για να ξελασπώσουν αφού τα λεφτά τους ήταν στο εξωτερικό. Γνωστός blogger με μεγάλη απήχηση και μετέπειτα ιδιοκτήτης site πήρε 200.000 ευρώ για να παίξει το αφήγημα της "καλής" δραχμής.

Σήμερα φωτογραφίζεται με υπουργούς της ΝΔ που την περίοδο 2012-2015 έβριζαν τον Σαμαρά για την μη υπουργοποίησή τους. Μα τι ήθελαν να κάνει αυτά τα λαμόγια υπουργούς;

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: