ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Καμία ανακοίνωση δεν έχει βγάλει ο ΣΠΑΥ για τις εργασίες στον Προφήτη Ηλία

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019

Καμία ανακοίνωση δεν έχει βγάλει ο ΣΠΑΥ για τις εργασίες στον Προφήτη Ηλία

Προκαλεί εντύπωση πως παρόλο που το θέμα με την Εκκλησία ή μάλλον το ξωκλήσι στον Προφήτη Ηλία που μετατράπηκε σε Εκκλησία έχει παίξει παντού στα τοπικά ΜΜΕ ο ΣΠΑΥ δεν έχει βγάλει ακόμα καμία ανακοίνωση.



Προφανώς και δεν έχει αντιληφθεί το "έγκλημα" που κάποιοι σας παρουσιάζουν ή είναι πολλοί Χριστιανοί για να βγάλουν κάποια ανακοίνωση που θα ικανοποιήσει όσους δεν θέλουν μία ακόμα Ενορία στην πόλη μας.

Ο πατέρας Στυλιανός Καρπαθίου συνεχίζει τις ενέργειές του έτσι ώστε η πόλη μας σύντομα να έχει έναν ακόμη ναό κόντρα στη "νομιμότητα" που θέλει τον χώρο να παραμείνει ως είχε.

Η Πολιτεία πρέπει άμεσα να δώσει οριστική λύση στο θέμα και το ερώτημα είναι το εξής

Μπορεί να χτιστεί Εκκλησία στη Β' ΖΩΝΗ του Υμηττού ; Το ερώτημα έχει απαντηθεί και παλιότερα όταν χτίστηκε και υπάρχει έως και σήμερα η Ενορία του Αγίου Τιμόθεου και Αγίας Μαύρας και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία Εκκλησία που χτίζεται μέσα στο δάσικη έκταση. Άλλωστε ο χώρος ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών και υπάρχουν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν το γεγονός. .

Παράλληλα όπως μαθαίνουμε ανάλογη έκταση έχει παραχωρηθεί στο δήμο μας από την Αρχιεπισκοπή και σε γνωστό αθλητικό κέντρο της πόλης που δεν έχει ΚΑΜΙΑ άδεια για τα κτίσματα και τα λυόμενα που έχουν χτιστεί εκεί.

Όλη η περιοχή των Αστυνομικών είναι μέσα στο δάσος και εκατοντάδες σπίτια συνδημοτών μας έχουν χτιστεί εκεί που πριν υπήρχαν πεύκα.

Σύντομα το ιστολόγιό μας θα σας παρουσιάσει με στοιχεία και άλλες αυθαίρετες κατασκευές που ανήκουν στο δήμο Ηλιούπολης όπως το γκαράζ μέσα στη Β' ΖΩΝΗ Υμηττού και αυτό.

Τώρα γιατί κάποιοι συνδημότες μας βλέπουν τα τσιμέντα της Εκκλησίας και όχι των άλλων χτισμάτων μέσα στη Β' ΖΩΝΗ Υμηττού είναι ένα θέμα που θα σας το απαντήσουν οι ίδιοι.

Ως δημοσιογράφος ξέρω επίσης πως ο χώρος που έχουν τις κεραίες τους οι τηλεοπτικοί σταθμοί στον Υμηττό βρίσκεται μέσα στο δάσος και έχουν πέσει πολλά τσιμέντα όχι μόνο για να στηριχθούν οι κεραίες αλλά για να χτιστούν και μικρά καταλύματα των ανθρώπων που τις φυλάνε.

Το όλο θέμα θα αποδείξει για ακόμα μια φορά σε όλους πως η Ελλαδική Εκκλησία είναι Κράτος εν Κράτει και πως ουδέποτε κανένα αστικό κόμμα δεν θα τολμήσει να τα βάλει μαζί της.

Ο λόγος απλούστατος έχει με το μέρος της την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που βρίσκει παρηγοριά σε τόπους λατρείας είτε αυτοί είναι νόμιμοι είτε παράνομοι όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί της νομιμότητας.

Η Μονή Πεντέλης επίσης είναι χτισμένη μέσα στο δάσος , το Άγιο Όρος είναι σε προστατευόμενη περιοχή Natura και 33 εκκλησίες είναι χτισμένες στον Υμηττό.

Ο ΣΠΑΥ ως σύλλογος προστασίας και ανάπτυξης του Υμηττού προφανώς και θεωρεί ανάπτυξη την δημιουργία ενός ναού ή για ψηφοθηρικούς λόγους δεν θέλει να πάρει θέση.

Για εμάς είναι λάθος και περιμένουμε να εκφέρει την άποψή του ώστε επιτέλους να καταλάβουν και οι περισσότεροι τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί δεν αντιδρά ο οργανισμός. 

Χαιρόμαστε που η διοίκηση του δήμου αρχίζει και αντιλαμβάνεται πως δεν έχει να κερδίσει τίποτα από μια στείρα αντιπαράθεση με την Ελλαδική Εκκλησία και δεν κατανοούμε που ακριβώς  είναι τα ερείσματα στην κοινωνία όσων αντιδρούν αφού μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση της κ. Ραλλίας Χρηστίδου έφερε το θέμα στη Βουλή , όπου προφανώς και θα λάβει τις δέουσες απαντήσεις. 

Η άποψή μας είναι πως η Εκκλησία που χτίστηκε θα παραμείνει στη θέση της και το μόνο που ίσως καθυστερήσει εάν η Πολιτεία δεν ενδιαφερθεί είναι η ολοκλήρωση ενός ναού αφού για να γίνουν οι τοιχογραφίες του και να ολοκληρωθούν όλες οι λεπτομέρειες θέλει εργασίες που δεν θα γίνονται υπό το φόβο του αυτοφώρου αλλά στο ΦΩΣ της Αλήθειας και της συναίνεσης που δεν φαίνεται να επικρατεί στην πόλη μας.

Ήδη βλέπουμε δημοσκόπηση σε site της πόλης μας που δίνει ένα 30% σε όσους θέλουν την Εκκλησία και ένα 70% σε όσους αντιδρούν. Προφανώς όμως οι ηλικιωμένοι που συνήθως είναι πιο κοντά στην Εκκλησία δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο για να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για το γεγονός πως δεν αφήνεται ένας ιερέας με μετριοπαθείς απόψεις να επιτελέσει το λειτούργημά του.

Άμα έρθει άλλος όπως κάποιοι θέλουν ο ναός θα ολοκληρωθεί σε μία ημέρα αφού θα κινητοποιήσει την μεγάλη δύναμη της εκκλησίας που είναι οι ΠΙΣΤΟΙ.

Προς το παρόν ο πατέρας Καρπαθίου κρατάει στάση άμυνας σε ένα θέμα που προφανώς όπως μας έδειξε και το παράδειγμα της Αγίας Μαύρας χωρίς τις κινητοποιήσεις των πιστών δεν πρόκειται να υπάρξει αποτέλεσμα.

Προφανώς δεν θέλει να διχάσει αλλά η κοινωνία είναι ήδη διχασμένη απλώς ακούγονται μόνο όσοι αντιδρούν και ΜΟΝΟ από εμάς μαθαίνετε και διαβάζετε και την αντίθετη άποψη.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: