ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Τα ΜΜΕ των Νοτίων Προαστίων και η επισκεψιμότητά τους σύμφωνα με την alexa.com

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

Τα ΜΜΕ των Νοτίων Προαστίων και η επισκεψιμότητά τους σύμφωνα με την alexa.com


Δεν έχουμε σημαντικές αλλαγές στα ΜΜΕ των Νοτίων Προαστίων στις πρώτες θέσεις τουλάχιστον γιατί στην ουρά γίνεται "μάχη". 

Notia.gr 373


Ilioupolinews.gr 1329

ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ 1604 

Zografou News 1593

Notianea.gr  2478

nou-pou.gr 2769

zdnews.gr 3073 

ilioupoli.gr (site Δήμου Ηλιούπολης) 3.091

Notia Today 3581

ilioupolis.gr 4.033

MyOTA.gr 4166

Alimosonline.gr 7761

Kallithea.gr (Δήμος Καλλιθέας) 7836

Glyfada24.gr 8173

City of Hlioypolis. 9034

dday.gr 11.364

Kallitheapress.gr 12.589

Ilioupolionline.gr No Data 
 
Τα ΜΜΕ που ασχολούνται με ειδήσεις στα Νότια Προάστια έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 αφού κάθε δήμος έχει πάνω από 10 site ή ιστολόγια που ασχολούνται με θέματα της πόλης. Τα περισσότερα από αυτά τα ΜΜΕ είναι το χόμπι δημοσιογράφων ή ενεργών πολιτών αφού στην ουσία ελάχιστα από αυτά έχουν γραφεία ή απασχολούν πάνω από 2 άτομα. 

Όπως μπορείτε να δείτε οι τοπικές επιχειρήσεις ελάχιστα στηρίζουν αυτά τα ΜΜΕ παρόλο που στην ουσία αποτελούν μέσω των σελίδων που έχουν στήσει στο facebook την κύρια πηγή πληροφόρησης των δημοτών τους. Ελπίζουμε και στο μέλλον να έχουμε περισσότερα τοπικά ΜΜΕ γιατί στην ουσία ο πλουραλισμός στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ είναι βασικός παράγοντας για να ενεργοποιηθούν οι πολίτες για τα προβλήματα της γειτονιάς τους. 

Πολλοί αναγνώστες άλλωστε έχουν συνεχή επικοινωνία μέσω αυτών για την ανάδειξη προβλημάτων της περιοχής τους και πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώνονται και προβάλλουν στα δημοτικά συμβούλια θέματα τα οποία πριν μερικά χρόνια δεν γίνονταν γνωστά παραέξω. 

΄Όσο και εάν στεναχωρούν τις διοικήσεις τα ΜΜΕ αλλά και τα social media με τις αναρτήσεις των πολιτών για θέματα της καθημερινότητας στην ουσία τις βοηθάνε για να επιτελέσουν καλύτερα το έργο τους. 

Άλλωστε τα προβλήματα δεν πρέπει να κρύβονται και η δημοσιοποίησή τους είναι η αρχή για την επίλυσή τους. 

Ελπίζουμε πως ο ανταγωνισμός των ΜΜΕ αυτών θα οδηγήσει σε ανάδειξη περισσότερων προβλημάτων και θα βοηθήσει τις εκάστοτε διοικήσεις να δράσουν επαγγελματικά για την επίλυσή τους γιατί οι πολίτες βαρέθηκαν να περιμένουν από διοικήσεις που διαχειρίζονται πάνω από 40 εκ. ευρώ τον χρόνο να παραπονούνται μονίμως για έλλειψη χρημάτων. 

Άλλωστε οι ΟΤΑ ήταν και είναι πηγές ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ και οδήγησαν με την διαχείρισή πολλών διοικήσεων την χώρα μας στη χρεοκοπία. Ελπίζουμε ο νέος υπουργός Εσωτερικών να ελέγχει πως διαχειρίζονται κάποιοι δήμαρχοι τα χρήματά μας γιατί η χώρα δεν αντέχει και νέα χρεοκοπία. 

Γι' αυτό καλούμε όλα τα ΜΜΕ να δείχνουν ιδιαίτερο βάρος στη χρηστή διοίκηση των δήμων και να αποφεύγουν τις δημόσιες σχέσεις και την ΔΙΑΠΛΟΚΗ μαζί τους. 

Άλλωστε δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν. Οτιδήποτε άλλο  είναι δημόσιες σχέσεις! 

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: