ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διαμαρτυρίες για μειωμένη κίνηση από τις επιχειρήσεις της πόλης

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

Διαμαρτυρίες για μειωμένη κίνηση από τις επιχειρήσεις της πόλης


Δύσκολο να βρεις μαγαζί εστίασης της πόλης και να μην σου παραπονεθεί για μειωμένη κίνηση σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα πέρσι .



Λογικό θα πει κανείς λόγω covid-19 αλλά δεν είμαστε σε καραντίνα και εάν συνεχίσουμε να αδιαφορούμε στα μέτρα προστασίας ίσως το φθινόπωρο ξαναζήσουμε τον "εφιάλτη". 

Τότε οι επιχειρήσεις που και τώρα δεν έχουν δουλειά όπως ισχυρίζονται πως θα επιβιώσουν; 

Από την πλευρά των καταναλωτών ακούμε πάλι πως πουθενά δεν είναι πιο φθηνός ο καφές παρόλο που μειώθηκε ο ΦΠΑ! 

Και στην αλυσίδα Everest ο Freddo Espresso παραμένει στο 1,7 όσο ακριβώς τον έβρισκες και πριν μειωθεί ο ΦΠΑ!

Γενικά όπως είχαμε επισημάνει στην αρχή της κρίσης το 2010 οι τιμές θα παραμείνουν σε πολλά προϊόντα ιδιαίτερα χαμηλές αφού η αγοραστική δύναμη είναι αυτή που καθορίζει τις τιμές και όχι φυσικά η εκάστοτε κυβέρνηση.

Δυστυχώς η κρίση είναι μπροστά μας κάτι που εμείς εδώ δεν θα βαρεθούμε να σας το γράφουμε αφού ξέρουμε ελάχιστους να "πληγώθηκαν" από τα μνημόνια όσο εμείς.

Εμείς φύκια για μεταξωτές κορδέλες δεν θα σας πουλήσουμε εδώ και η ζωή των περισσότερων θα γίνεται χειρότερη επειδή δεν ακολούθησε το πολιτικό μας σύστημα τις μεταρρυθμίσεις που είχε προτείνει για την Ελληνική Οικονομία το ΔΝΤ.

Αυτό που και ο Αντώνης Σαμαράς πείστηκε πως έπρεπε να φύγει αφού άλλωστε οικονομικό πρόβλημα ο ίδιος δεν έχει και δεν απέφυγε ούτε και αυτός τον λαϊκισμό το 2010 κάτι που εμείς είχαμε επισημάνει.

Έτσι το 2015 πλήρωσε ο Τσίπρας με το ίδιο νόμισμα τον Σαμαρά που έβλεπε και αυτός πως χωρίς ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις θα μπορούσε να σωθεί η χώρα. Η συγκυβέρνηση δεν είναι δικαιολογία για κανέναν αφού εάν δεν θέλεις την καρέκλα την αφήνεις σε άλλους και δεν διορίζεις τους Πασόκους σε θέσεις κλειδιά για να μείνει το ΤΕΡΑΣ του Δημοσίου σχεδόν ανέπαφο.

Άλλωστε εμείς είχαμε φωνάξει και όταν φλέρταρε με τον κινεζικό δράκο και ήμασταν σίγουροι πως μετά το ταξίδι του στην Κίνα είχε τελειώσει από πρωθυπουργός της Ελλάδας αλλά και γενικότερα από κάθε θέση ή αξίωμα για δεκαετίες.

Όσοι αναμένουν λοιπόν κόμμα από Σαμαρά ή σφοδρή σύγκρουσή του με τον Μητσοτάκη ας γνωρίζουν πως και αυτός δεν έχει ισχυρούς συμμάχους στο Εξωτερικό αφού τους Ευρωπαίους πίστεψε και αυτοί τον άδειασαν.

Για εμάς παραμένει ένας ευπατρίδης πολιτικός αλλά πολύ κακός στους χειρισμούς του στα Εθνικά Θέματα αφού πρέπει πρώτα να εξασφαλίσεις ισχυρούς συμμάχους και μετά να κάνεις το "λιοντάρι"

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: