ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Το ΚΑΦΑΔΗΛ και οι πληρωμές του προς τρίτους

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Το ΚΑΦΑΔΗΛ και οι πληρωμές του προς τρίτους



Το ΚΑΦΑΔΗΛ είναι ένα ακόμα ΝΠΔΔ που πληρώνουμε αφού οι δομές του είναι σύμφωνα με τους διοικούντες προς όφελος των πολλών. Είναι κρατικοδίαιτο και πληρώνεται από τους φόρους μας, την διαχείρισή του έχουν η εκάστοτε δημοτική αρχή με συμπαραστάτες όσους μετέχουν στη διοίκησή του.
Το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφασίζει για την διαχείριση των χρημάτων και λογικά είναι υπόλογο για την χρηστή διοίκηση. Βέβαια στις Σοβιετίες δεν λειτουργεί η Δικαιοσύνη αλλά ο "πατερούλης" που κρίνει ποιο είναι το ΚΑΛΟ για τους περισσότερους.

Επειδή έτυχε να επισκεφτούμε μια δομή του την μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων "Αγία Ταβιθά" αναρωτηθήκαμε εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε κάποιο δυτικό κράτος έστω και σε πρώην κομμουνιστική χώρα. 

Εάν οι Ηλιουπολίτισσες και οι Ηλιουπολίτες θέλουν τέτοιες δομές εμείς πάμε πάσο , προφανώς και υπάρχει έλλειψη χρημάτων για να είναι σε αυτή την κατάσταση άλλη εξήγηση δεν μπορεί να δώσει κανείς με βάση την λογική. 

Τώρα τι γίνονται οι κρατικές χρηματοδοτήσεις που πάνε στο ΚΑΦΑΔΗΛ ας αναζητήσουν οι δημοτικοί μας σύμβουλοι ,πάντως να υπάρχουν ΔΟΜΕΣ για να πληρώνεται ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ και οι υπάλληλοι του δεν νομίζουμε πως οδηγεί πουθενά. 

Οι ηλικιωμένοι που φιλοξενούνται ΔΩΡΕΑΝ στη δομή είναι ελάχιστοι για τα χιλιάδες ευρώ που μας στοιχίζει ετησίως. 

Μάθαμε λανθασμένα πως στην "Αγία Ταβιθά" έχει λόγο και η Εκκλησία της Ελλάδος η οποία και μας ενημέρωσε πως δεν έχει πέρα από ένα παρεκκλήσιο που λειτουργεί μέσα στη δομή! Ίσως η απάντησή της ήταν για να αποφύγει τις δικές της ευθύνες πάντως μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΦΑΔΗΛ δεν εντοπίσαμε κάποιον ιερωμένο ή εκπρόσωπό της.



ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΓΙΑ ΤΑΒΙΘΑ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 






Στο ΚΑΦΑΔΗΛ ανήκουν και οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της πόλης για τους οποίους θα έχουμε αύριο βράδυ ρεπορτάζ αφού τα εισοδηματικά κριτήρια που ισχύουν δεν βοηθάνε στο να μπαίνουν στους παιδικούς όσοι πραγματικά δεν έχουν χρήματα αλλά όσοι δεν τα δηλώνουν στην φορολογική τους δήλωση! 


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: