ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Απίστευτη ταλαιπωρία και κοροϊδία από την ΔΕΔΔΗΕ για να αποκτήσει επιτέλους δικό του ρολόϊ το 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας - Άμα χρειάζεται να παρεμβαίνει η πολιτική ηγεσία για ένα ρολόι μάλλον δεν θα δούμε ποτέ ανάπτυξη

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Απίστευτη ταλαιπωρία και κοροϊδία από την ΔΕΔΔΗΕ για να αποκτήσει επιτέλους δικό του ρολόϊ το 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας - Άμα χρειάζεται να παρεμβαίνει η πολιτική ηγεσία για ένα ρολόι μάλλον δεν θα δούμε ποτέ ανάπτυξη


Παλιές "αμαρτίες" παιδεύουν την νέα διοίκηση αλλά και τα συμβούλια των δύο σχολικών μας επιτροπών που παλεύουν να διατηρήσουν σε καλή κατάσταση τα σχολικά κτίρια.



Στο 11ο Νηπιαγωγείο της πόλης μας η νέα διοίκηση Γιώργου Χατζηδάκη μαζί με την αρμόδια σχολική επιτροπή αποφάσισαν ορθώς να αποκαταστήσουν μια "ατέλεια" που παρέλαβαν και να λύσουν οριστικά το θέμα με το ρολόϊ της ΔΕΗ που δεν υπήρχε στο κτίριο!

Για χρόνια ένα καλώδιο το μετέφερε από γειτονικό δημοτικό κτίριο όμως ούτε η μεταφορά ήταν ασφαλή ούτε μπορούσε να ελεγχθεί η κατανάλωση του κάθε κτηρίου ώστε να ξέρει και ο δήμος ποιος καταναλώνει τι και κυρίως γιατί. 

Έτσι η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Αγγελή σε συνεργασία με τα μέλη της επιτροπής αλλά και τους υπεύθυνους του δήμου τρέχουν από τον Απρίλιο μαζεύοντας και στέλνοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην αρμόδια ΔΕΔΔΗΕ που είναι και η υπεύθυνη για την τοποθέτηση του ρολογιού της ΔΕΗ. 

Μιλάμε δηλαδή για έναν καινούργιο πελάτη (νέο ρολόϊ) που είναι αξιόπιστος αφού έχει την πάγια κρατική χρηματοδότηση και απευθύνεται σε έναν κρατικό οργανισμό ΔΕΗ - ΔΕΔΔΗΕ για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες σε ρεύμα των παιδιών μας.

Και μόνο το γεγονός πως τέσσερις μήνες μετά το ρολόϊ ΔΕΝ  έχει τοποθετηθεί δείχνει πως μπορεί να μας λένε ωραία λόγια για το νέο ψηφιακό κράτος αλλά στην πράξη δεν συμβαίνει παρά η γνωστή γραφειοκρατία που μας οδήγησε στα σημερινά μας χάλια ενώ προηγούμενα μας έκανε και μια "στάση" στη οικονομική χρεοκοπία! Για την ηθική που είχε προηγηθεί δεν είναι της παρούσης.

Μάλιστα ο δήμος μας προτιμάει την ΔΕΗ ως πάροχο ενέργειας και επομένως είναι και ΠΙΣΤΟΣ  πελάτης (παρόλο που ο ανταγωνισμός προσφέρει καλύτερες τιμές) και ΤΙΜΩΡΕΙΤΑΙ , ταλαιπωρείται και απαξιώνεται από ένα κρατικοδίαιτο φορέα που χρεοκοπεί. 

Θεωρούμε πως αύριο κιόλας πρέπει να παρέμβει ο αρμόδιος υπουργός κ. Κωστής Χατζηδάκης  για να δει γιατί η ΔΕΗ που "εκσυγχρονίζεται" και αναζητά νέους πελάτες δεν εξυπηρετεί άμεσα ή έστω μετά από έναν μήνα βρε αδελφέ , έναν σταθερό και αξιόπιστο πελάτη της;

Και βέβαια θα παρακολουθούμε από κοντά την εξέλιξη του θέματος για να μάθουμε και εμείς που ζούμε στη "σύγχρονη" Ελλάδα -σε αυτήν που θέλει να τις έρθουν ξένοι για επενδύσεις- σε πόσους μήνες τελικά φτάνει ένα ρολόι της ΔΕΗ  από την αίτηση στην τελική του τοποθέτηση. 

Εγώ το 2016 έβαλα νέο ρολόϊ σε περίπου 45 μέρες από την αρχική μου αίτηση αλλά ήταν προ covid-19 και φυσικά ήμουν λιγότερο αξιόπιστος πελάτης από έναν δήμο. Με την έννοια πως χάνοντας την δουλειά μου θα είχα μικρότερα εισοδήματα και όχι βέβαια πως είχα "φεσώσει" τον οργανισμό.

Ευελπιστώ να τοποθετηθεί ΑΜΕΣΑ το ρολόϊ της ΔΕΗ γιατί νέα άτομα με όρεξη να προσφέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση είναι λογικό να απογοητεύονται από τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Ως ιστολόγιο όλοι ξέρουν πως είμαστε δεξιό αλλά όχι αδέξιο για να μην βλέπουμε πως δουλειά γίνεται και στις δύο σχολικές επιτροπές με τους επικεφαλής των δύο ΝΠΔΔ να έχουν μπει κεφάτοι , να έχουν σηκώσει τα μανίκια και να κάνουν έργο στα σχολικά κτίρια που παρέλαβαν όπως τα παρέλαβαν.

Απολογούμαστε σε εσάς για την μη ανάδειξη της σημαντικής προσπάθειάς τους εδώ και έναν περίπου χρόνο αλλά είπαμε δυστυχώς ως δεξιό μέσο και με πάγια θέση μας πως αυτά είναι αυτονόητα ( δεν είναι γιατί κάποιος πρέπει να τα κάνει και κάποιος πρέπει να πληρώσει για αυτά) δεν έχουμε αναρτήσει πολλές παρεμβάσεις στα σχολεία που εκτός από τον καλλωπισμό τους έλυσαν και προβλήματα υγρασίας που ήταν έντονα.


Σε κάθε περίπτωση τα δικά μας παιδιά πάνε εκεί ( ή όσων έχουν τέλοσπάντων) και βέβαια το μέλλον μας εξαρτάται από αυτά τα παιδιά που πρέπει να έχουν ό,τι καλύτερο μπορούμε να τους προσφέρουμε.

Για τον λόγο αυτό έχετε δει πως διαχρονικά εμείς δεν αντιδρούμε στα ελλείμματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς σε αυτές τις επιτροπές θεωρώντας πως το μάζεμα πρέπει να αρχίσει σε δομές με μηδαμινή προσφορά για την κοινωνία. Κατανοούμε πως εκεί χρειάζεται περισσότερο πετρέλαιο αφού ουδείς θέλει να κρυώνουν μικρά παιδιά.

Ευχόμαστε σε μερικές μέρες να έχει μπει το ρολόϊ που σε κάποιο άλλο  δυτικό κράτος π.χ στις ΗΠΑ θα είχε μπει μέσα σε μια εβδομάδα όπως με πληροφορούν φίλοι επιχειρηματίες που έφυγαν από εδώ για να γλιτώσουν από την γραφειοκρατία μας και το μοναδικό μας "ταλέντο" να παιδεύουμε όσους πέσουν στην ανάγκη να διαπραγματευθούν με ένα ΔΗΜΟΣΙΟ που δεν λέει να αλλάξει.


Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: