ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Διαμαρτύρονται οι περίοικοι για τον ευκάλυπτο στην οδό Κέκροπος 17 - Κινδυνεύουμε και αδιαφορούν μας λένε

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Διαμαρτύρονται οι περίοικοι για τον ευκάλυπτο στην οδό Κέκροπος 17 - Κινδυνεύουμε και αδιαφορούν μας λένε



Μπορεί η διοίκηση να είδε μετά από τα δεκάδες  αιτήματά τους, το πεζοδρόμιο που κατέστρεψαν οι ρίζες του ευκαλύπτου στην οδός Κέκροπος 17 αλλά παρόλο που τα κλαδιά του όταν φυσάει ακουμπάνε τα καλώδια της ΔΕΗ το δένδρο έως και σήμερα παραμένει ακούρευτο! 



Άλλοι δήμοι όπως θα δείτε παρακάτω π.χ ο δήμος Αλίμου έχουν περάσει μέσα από δημοτικά τους συμβούλια την κοπή επικίνδυνων ή ξερών δένδρων που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα εκτός από ατυχήματα.


Εδώ η ΚιΠΗ ισχυρίζεται ΨΕΥΔΩΣ πως το κόψιμο ενός δένδρου είναι ποινικό αδίκημα πράγμα που ισχύει ΜΟΝΟ  όταν δεν υπάρχει η σχετική άδεια την οποία και παίρνουν πολύ εύκολα οι δήμοι για να απομακρύνουν επικίνδυνα για την ασφάλεια των πολιτών δένδρα, όπως αυτός ο ευκάλυπτος στην οδό Κέκροπος 17 στην πόλη μας.

Μένει να δούμε εάν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Κώστας Καλούδης θα πάει με τους πολλούς οι με τους ελάχιστους της ΚιΠΗ που πρόσφατα στην σελίδα τους στο facebook ανέβασαν ανάρτηση σχετικά με την επικινδυνότητα της χρήσης μάσκας! Για την επικινδυνότητα του covid-19 που έχει σκοτώσει πάνω από 670.000 ανθρώπους παγκοσμίως προφανώς και δεν τους αφορά αφού μάλλον θεωρούν πως είναι άτρωτοι στον κινεζικό θανατηφόρο ιό που διέλυσε τις δυτικές οικονομίες.

Άρα οι δημότες μην παραμυθιάζονται εάν το δένδρο παραμείνει στα χάλια που είναι ,υπεύθυνος θα είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και φυσικά ποινικά υπόλογος εάν ο μη γένοιτο τραυματιστεί θανάσιμα κάποιος συμπολίτης μας από κλαδί του συγκεκριμένου δένδρου.

Δυστυχώς ο δήμος μας δεν διαθέτει καλαθοφόρο όχημα με ανυψωτική δυνατότητα που απαιτείται για το κλάδεμα αλλά ούτε και το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό (εναερίτες κλαδευτές) με τις ανάλογες πιστοποιήσεις για την ασφαλή εργασία σε τέτοιο ύψος και έτσι πρέπει να βρεθεί ιδιώτης να κάνει αυτές τις εργασίες.

Έτσι όπως θα δείτε σε έγγραφο κάντε κλικ εδώ και στο παρελθόν ανάλογες εργασίες δίνονταν σε ιδιώτες. Τα ποσά για αυτές τις εργασίες είναι σημαντικά και για τον λόγο αυτό καλό θα είναι όσοι ενδιαφέρονται για το πράσινο να δείχνουν έμπρακτα την αγάπη τους για αυτό συνεισφέροντας οικονομικά τον δήμο για τον καλλωπισμό του Πρασίνου της πόλης μας.

Άλλωστε και έναν κήπο να έχεις θέλει όρεξη , μεράκι και χρήματα αφού τίποτα δεν διατηρείται χωρίς κόστος είτε σε συνθήκες καπιταλισμού είτε σε συνθήκες Σοβιετίας ,και για τον λόγο αυτό κατέρρευσαν όλα τα κομμουνιστικά κράτη αφού πρώτα εξαθλίωσαν τους λαούς τους.

Στη Σουηδία κατασκευάζουν πέλλετ και από ευκαλύπτους (δεν είναι η πρώτη τους επιλογή για πολλούς λόγους)  που καλλιεργούν για αυτό τον σκοπό αλλά εδώ είμαστε ακόμα με τα κλασσικά τζάκια στα οποία ρίχνουμε μέσα ό,τι βρούμε!

Άλλωστε πραγματικά οικολογικά κράτη όπως η Σουηδία καταναλώνουν πάνω από 2.000.000 τόνους pellets  ετησίως. Και παράλληλα έχουν εκπαιδεύσει τους πολίτες τους να ανακυκλώνουν ,να σέβονται το περιβάλλον και φυσικά να μην βλέπουν "όμορφο" έναν ευκάλυπτο που αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών. 

Στη χώρα μας λειτουργεί η εταιρία https://eucalyptus.gr/ που κάνει σπουδαία δουλειά με τα κεντρικά της γραφεία στην Λεωφόρο Αμφιθέας 118 στο Παλαιό Φάληρο.

Παρακολουθούμε το θέμα αφού τα mail σας είναι απόλυτα κατατοπιστικά για το πόσο καιρό παιδεύεστε με το συγκεκριμένο θέμα και δυστυχώς θεωρούμε πως θα φτιάξουν το πεζοδρόμιο και θα φύγουν. Ας ελπίσουμε να μας διαψεύσουν ευχάριστα περιορίζοντας ή κόβοντας τελείως το άχρηστο και επικίνδυνο δένδρο.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: