ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Όταν ενδιαφερόμαστε τάχα για τον ευκάλυπτο αλλά όχι για την ασφάλεια των δημοτών μας

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Όταν ενδιαφερόμαστε τάχα για τον ευκάλυπτο αλλά όχι για την ασφάλεια των δημοτών μας



Ξόδεψε ανάρτηση στα social media η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης για έναν πανύψηλο ευκάλυπτο στην οδό Κέκροπος 17. Ανησυχούν λένε τώρα που ο δήμος φτιάχνει τα πλακάκια του πεζοδρομίου που χάλασαν οι ρίζες του ευκαλύπτου μην τυχόν και κινδυνέψει η βιωσιμότητά του!



Όπως μας ενημέρωσαν κάτοικοι που μένουν στην συγκεκριμένη οδό παλιότερα ο ευκάλυπτος που τα κλαδιά του με τον αέρα ακουμπούσαν τα καλώδια της ΔΕΗ είχε δημιουργήσει βραχυκύκλωμα και παράλληλα πολύς κόσμος έχει "τσακιστεί" από τις πλάκες που είχαν σηκώσει οι ρίζες  του δένδρου.

Βέβαια αυτά είναι ψιλά γράμματα για κάποιους που έχουν βαλθεί να "σώσουν" το πράσινο και που η δική μας ζωή έχει μικρότερη αξία μπροστά στις ιδεοληψίες τους.

Η προηγούμενη διοίκηση από το 2013 που είχε ενημερωθεί δεν έκανε τίποτα  ( άρα Βασίλη Βαλασόπουλε από όσους έμεναν πέριξ δεν πήρες ΨΗΦΟ) και η διοίκηση Γιώργου  Χατζηδάκη φτιάχνει το πεζοδρόμιο με τα λεφτά μας ( αφού ο ιδιώτης που θα έπρεπε να το φτιάξει θα έκοβε το δένδρο για να μην αναγκαστεί σε μερικά χρόνια ακόμα να δώσει πάλι άλλα χρήματα για να το ξαναφτιάξει), το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να κάνει και η διοίκηση αλλά με τα λεφτά των άλλων μπορούμε και να το ξαναφτιάξουμε όσο βεβαία τα ταμεία έχουν μέσα χρήματα.

Εμείς εάν μέναμε εκεί θα κόβαμε ΣΥΡΙΖΑ το δένδρο ( θα μας έτρεχαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη οι "αλληλέγγυοι" της ΦΥΣΗΣ της ΚιΠΗ και θα αποδεικνύαμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη πως αντί να μας τιμωρήσει θα έπρεπε να μας επιβραβεύσει που σώσαμε από πιθανό θάνατο κάποιον περίοικο.

Το δένδρο αυτό εάν τουλάχιστον δεν κοπεί ψηλά ( θέλει ειδικό ανυψωτικό και έμπειρο προσωπικό στο "Θεό" που έχει φτάσει θα αποκοπεί κάποιο κλαδί του και εάν έρθει σε κεφάλι θα στείλει στον "άλλο" κόσμο εάν υπάρχει κάποιον συνδημότη μας.

Στην τόπο καταγωγής μου την Κεφαλονιά που έχουμε πολλά τέτοια δένδρα ηλικίας άνω των 100 χρόνων!  είχαμε δυστυχώς ατυχήματα και ο δήμος αποφάσισε κάποιους ευκαλύπτους να κόψει ΣΥΡΙΖΑ και κάποιους να διατηρήσει μειώνοντας στο μισό τον όγκο τους.

Και εκεί είχαμε "οικολόγους" που έτρεξαν στην Δικαιοσύνη αλλά μετά από καμία δεκαετία η τελευταία απάλλαξε οριστικά από ανόητες κατηγορίες δημοτικούς άρχοντες που απλώς έκαναν την δουλειά τους. Μάλλον για να ακριβολογώ το ΚΑΘΗΚΟΝ τους.

Στη Γλυφάδα ένας τέτοιος ευκάλυπτος θα είχε κοπεί αφού ουδείς ρισκάρει να πάει κατηγορούμενος για κακούργημα (θάνατο ανθρώπου δηλαδή εξ' αμελείας) για να έχουν οι "οικολόγοι" της πόλης να "θαυμάζουν" έναν πανύψηλο ευκάλυπτο ή το ρέμα της Πικροδάφνης που εξαιτίας τους αποτελεί εστία μόλυνσης για την πόλη μας. 2-3 mail κάθε μέρα εάν έχουν κάνει ψεκασμούς για τα κουνούπια μας στέλνουν. Έχουν κάνει μας είπαν ανεπίσημα αλλά προφανώς κάποια κουνούπια επιβίωσαν άρα προσοχή γιατί έχουμε και τον ιό του Νείλου!

Πολλά από αυτά τα θέματα θα λυθούν με το νέο νόμο που έφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος για αυτό και οι αντιδράσεις όσων "πολιτεύονται" με βάση το φυσικό περιβάλλον και εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών θα είναι έντονες το επόμενο διάστημα.

ΥΓ: Η Κεφαλονιά είναι το πιο πράσινο νησί του Ιονίου επειδή δεν έχει "πέσει" στην παγίδα φυτεύει  πεύκα αλλά αυτό σε άλλη μας ανάρτηση.

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: