ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Είχαμε νωρίς επισημάνει πως με τον ίδιο μηχανισμό θα θρηνούμε συνεχώς νέα θύματα - Τελικά δεν έφταιγε η Δούρου αλλά οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής και το προσωπικό της

Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Είχαμε νωρίς επισημάνει πως με τον ίδιο μηχανισμό θα θρηνούμε συνεχώς νέα θύματα - Τελικά δεν έφταιγε η Δούρου αλλά οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής και το προσωπικό της



Για ακόμη μια φορά η ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού στοίχισε ανθρώπινες ζωές. Αυτή την φορά την πλήρωσε η κυβέρνηση της ΝΔ και ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  & Διαχείρισης Κρίσεων  Νίκος Χαρδαλιάς. 


Έχουν αλλάξει τόσες κυβερνήσεις από τις πυρκαγιές επί Κώστα Καραμανλή στο νομό Ηλείας και πιο πρόσφατα οι πλημμύρες στην Μάνδρα Αττικής , η φωτιά στο Μάτι και τώρα έχουμε 5 νεκρούς στην Εύβοια από πλημμύρες.

Εάν στην χώρα μας επικρατήσουν ακραία καιρικά φαινόμενα σαν και αυτά που επικρατούν π.χ στις ΗΠΑ θα έχουμε χιλιάδες νεκρούς αφού ο δικός μας μηχανισμός αντιμετώπισης είναι παντελώς ανίκανος.

Τώρα άμα θεωρεί ο Χαρδαλιάς πως υπάρχει Πολιτική Προστασία , Πυροσβεστική κ.ο.κ να μας τα πει στην επόμενη πυρκαγιά ή πλημμύρα αφού το Μάτι θα φαντάζει θρίαμβος της Πυροσβεστικής μπροστά στην επόμενη τραγωδία..

Μιλώντας με κατοίκους της περιοχής ο καθένας καταλαβαίνει πως τους άφησαν απλώς  να πνιγούν. Δεν ξέρω τι θα πάει να πει την Δευτέρα ο πρωθυπουργός στην Εύβοια αλλά στη θέση του θα είχα ήδη ζητήσει τις παραιτήσεις του αρμόδιου υπουργού όπως και του επικεφαλής του Πυροσβεστικού Σώματος που ακόμα και αυτή την στιγμή που μιλάμε η υπηρεσία του αγνοεί τις εκκλήσεις των πολιτών για αντλήσεις πλημμυρισμένων σπιτιών.

Μετά σας πείραξε η Δούρου και η Μάνδρα Αττικής την ώρα που σε πιο ευνοϊκές συνθήκες θρηνούμε ήδη 5 νεκρούς. Τρέξτε να μοιράσετε μετάλλια στους πυροσβέστες και μην ξεχάσετε να τους κάνετε και αυξήσεις εμείς πλέον σε αυτά τα σώματα ασφαλείας δεν έχουμε καμία απολύτως εμπιστοσύνη.

Μόνο οι διάλογοι που έχουν δημοσιοποιηθεί για το Μάτι μας αρκούν. Αυτοί είναι το 80% για τα σπίτια τους και κάποιοι ηλίθιοι θεωρούν πως αυτοί θα τους σώσουν. Όχι άλλο σανό φτιάξτε Πυροσβεστική Υπηρεσία με αξιολόγηση και εκπαιδευμένο προσωπικό  και όχι αυτή που δεν κάνει.

Σε πυρκαγιές περιμένουμε τα πάντα από τα αεροσκάφη και στις πλημμύρες οι παππούδες διασώζονται από το Λιμενικό στην θάλασσα!

Με ευχολόγια και τέτοιους επικεφαλής και σώματα ασφαλείας θα έχουμε πολλές ανείπωτες εθνικές τραγωδίες .

ΥΓ: Δεν ξέρουμε ποιοι ενημέρωσαν τον κ. Χαρδαλιά για τα 272 χιλιοστά βροχής που έπεσαν στην Μάνδρα Αττικής και τα 350 χιλιοστά που έπεσαν στην Εύβοια αλλά τον έχουν ενημερώσει λάθος και το είπε και στους δημοσιογράφους ως γεγονός για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα . Άμα συνεχίσει με αυτούς και εάν δεν τον  "φάει" ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτή την φορά την επόμενη εάν δεν στείλει κόσμο σπίτι του θα πάει ο ίδιος . Αυτό να το έχει καλά στο μυαλό του και να μην καλύπτει τις ανοησίες του πυροσβεστικού σώματος χωρίς να έχει τα στοιχεία . Ήδη με πυροσβέστες που μιλήσαμε μας επισήμαναν τεράστια λάθη και παραλείψεις καθώς και καμία αντίδραση αφού περίμεναν συντονισμό και δεν είχαν . Στην ουσία έκανε ο καθένας ό,τι ήθελε!

Σ.Μ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: