ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: Η δική μου άποψη για τις εκλογές στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η δική μου άποψη για τις εκλογές στις ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ


Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τις εκλογές στις ΠΕΔ (Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων) και φυσικά στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος) με αυτοδιοικητικά πρόσωπα που θέλουν να καταθέσουν την δική τους άποψη για την Αυτοδιοίκηση Α και Β Βαθμού.



Για μένα προσωπικά βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η οικονομική της αυτονομία κάτι το οποίο βέβαια και δεν μπορεί να επιτευχθεί με τις νοοτροπίες του παρελθόντος.

Οι "επαίτες" δήμαρχοι και Περιφερειάρχες θα πρέπει να αντιληφθούν πως πρέπει να έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο να καταθέσουν στην Κεντρική Διοίκηση και να αξιοποιήσουν την περιουσία που έχουν παρά να ζητάνε κάθε τρεις και λίγο "προίκα" από την Κεντρική Διοίκηση για να χρηματοδοτήσουν και να συντηρήσουν τις δομές τους.

Το να αναζητάς ρόλο και χώρο με χρήματα που απαιτείς από την Κεντρική Διοίκηση χωρίς να κάνεις τίποτα για να έχεις δικά σου προφανώς είναι και η δοκιμασμένη συνταγή που έχει αποτύχει πλήρως.

Οι μέχρι τώρα υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί δεν με πείθουν πως κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και θεωρώ επιβεβλημένο να παρουσιάσουν όλοι με ανοιχτά χαρτιά τι σημαίνει για αυτούς ο χώρος τον οποίο ήδη υπηρετούν.

Βλέπω πως δυστυχώς παρόλο που η χώρα χρεοκόπησε και με ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης ελάχιστα έχουμε μάθει από αυτή μας την περιπέτεια.

Θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά για τις εκλογές αυτές και κυρίως για το τι πρεσβεύουν οι δήμαρχοι που θα θέσουν υποψηφιότητα για τις δύο διαφορετικές εκλογικές αναμετρήσεις.

Ευελπιστούμε πως επιτέλους θα ηττηθεί ο λαϊκισμός που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και πως θα έχουμε πιο σοβαρούς υποψηφίους από ότι στο παρελθόν. Σε αυτές τις εκλογές το ενδιαφέρον όλων δεν πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στα πρόσωπα αλλά κυρίως σε τι αυτά πρεσβεύουν.

Μέτριες προσωπικότητες πρέπει να αποκλειστούν εκ των έσω γιατί η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης εάν συνεχίσουν έτσι θα είναι πλήρης και στο τέλος ΟΛΟΙ θα πληρώσουν την έτοιμη αλλά λάθος συνταγή περιμένουμε τα πάντα από την Κεντρική Διοίκηση και εμείς απλά διαχειριζόμαστε ότι μας δίνουν!

Σ.Μ

1 σχόλιο:

UNKNOWN είπε...

ΑΥΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ , ΜΙΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΤΟΥ "ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ" ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΑΡΩΝ ΟΠΩΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ. ΑΠΟ ΤΟ 1996 , ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΣΗΜΙΤΗ" ΕΧΕΙ ΡΙΖΩΣΕΙ ΠΑΝΤΟΥ.

Υ.Γ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ (ΚΝΕ), ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ (ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ), ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "ΝΟΜΙΖΕΙ" ΟΤΙ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΠΟΚΕΡ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ,ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ "ΜΑΝΑ" ,ΘΑ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ, ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ.