ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ : Μήνυμα δημάρχου Ηλιούπολης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Μήνυμα δημάρχου Ηλιούπολης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου


Ημέρα απόδοσης φόρου τιμής σήμερα, στους Έλληνες του έπους του ’40, στους προγόνους μας, που σήκωσαν επάξια τα λάβαρα της ελεύθερης ελληνικής ψυχής.
Συμπληρώνονται φέτος 82 χρόνια από το μεγάλο εθνικό ΟΧΙ στον φασισμό και τον ναζισμό.
Η αντίσταση του ελληνικού λαού στην ξένη κατοχή σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία μας, διαμόρφωσε ιστορική συνείδηση και ακόμα και σήμερα συνεχίζει να μας εμπνέει στη διαμόρφωση αγωνιστικού χαρακτήρα και τρόπου ζωής, στη μάχη για τη ζωή και στον αγώνα για Ελευθερία, Ισότητα και Δημοκρατία.

Όλοι μας και ιδιαίτερα οι νέοι πρέπει να μελετήσουμε την ιστορία μας, να εμπνευστούμε από τους προγόνους μας και να γίνουμε κοινωνικά ενεργοί πολίτες, για μια καλύτερη κοινωνία με επίκεντρο τον Άνθρωπο, με Αλληλεγγύη και Δικαιοσύνη!

Για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας και τη χώρα μας.

Χρόνια Πολλά Ηλιούπολη!
Χρόνια Πολλά Ελλάδα!

Γιώργος Χατζηδάκης 
Δήμαρχος Ηλιούπολης

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Να προτείνουμε και μερικά βιβλία για να συνδράμουμε στην έμπνευση των νέων μας από τους προγόνους τους, για να γίνουν περισσότερο ενεργοί πολίτες και όχι φασίστες που αναμένουν τις εθνικές κάλπες για να βάλουν στη Βουλή τους "Κασιδιάρηδες". Ο ελληνικός λαός και το 2015 ψήφισε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αλλά ο "ηγέτης" μετέτρεψε την άρνηση σε ένα τεράστιο ΝΑΙ και υπέγραψε το τέταρτο και απεχθέστερο μνημόνιο. Και βέβαια όσοι πολέμησαν και δημιούργησαν το Έπος του 1940 το έκαναν για να υπερασπίσουν τις περιουσίες τους αφού ναζιστικά χαιρετούσαν και αυτοί και ελάχιστα αντέδρασαν στη δικτατορία της 4ης Αυγούστου ενώ συμμετείχαν στη φασιστική νεολαία της ΕΟΝ! Κάποιοι όπως ο Μίκης Θεοδωράκης ξεκίνησαν από εκεί για να καταλήξουν να υπηρετήσουν μετέπειτα τον ΚΟΚΚΙΝΟ φασισμό και να επιστρέψουν μετά στα συλλαλητήρια για την Μακεδονία (που οι ίδιοι "ξεπούλησαν" στα νιάτα τους δημιουργώντας αυταπάτες στους Βόρειους γείτονές μας) δίπλα στους "πατριώτες" της Χρυσής Αυγής για τους οποίους είναι ο Μίκης και μια καλή κουβέντα να πει. Ο καιροσκοπισμός της διοίκησης του δήμου μας είναι εμφανής και στο μήνυμά τους για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου γιατί αποκρύπτει το ΓΕΓΟΝΟΣ πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων πολέμησαν τους Ιταλούς δεν πίστευε σε ΙΣΟΤΗΤΑ και ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αφού έναν φασίστα υπηρετούσαν για τον οποίο έχουν γραφεί δεκάδες βιβλία επικριτικά από τους συμμάχους μας που μάλλον κάποιοι αγνοούν παρουσιάζοντάς τον σαν μεγάλο πατριώτη! Ο Κεφαλλονίτης δικτάτορας με ένα ΟΧΙ να διαγράψει από την μνήμη αφελών όσα ο ίδιος και οι οπαδοί του πρέσβευαν και είναι αδιανόητο για εμάς αλλά και για τους συμμάχους μας να αποδίδονται τιμές σε τέτοιους συνεργάτες των Ναζί. Άλλωστε οι Γερμανοί κατέλαβαν την χώρα μας και πολλοί "ήρωες" του μετώπου του 1940 βρέθηκαν να συνεργάζονται μαζί τους στην οικοδόμηση ενός άλλου κόσμου που ευτυχώς δεν τους "έκατσε". "Τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες" λέει ο λαός μας και ετοιμάζεται να δικαιώσει στις κάλπες που έρχονται όσους τα είπαν και μετά τα πήραν πίσω. Υπάρχουν και χειρότερα θα πείτε να δικαιώσει όσους υπηρετούν όσα πρέσβευε ο Ιωάννης Μεταξάς αλλά στάθηκαν άτυχοι γιατί στις μέρες μας η τύχη της χώρας κρίνεται στις κάλπες και δεν αποφασίζουν για αυτή Τάγματα Εφόδου που κυνηγούν στους δρόμους όσους δεν συμφωνούν με τον ΦΑΣΙΣΜΟ τους. 






Δεν υπάρχουν σχόλια: