ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ για να μαθαίνετε όσα όλοι οι άλλοι σας κρύβουν....: 24.000 ευρώ για ψεκασμούς πεύκων μπας και τα συντηρήσουν έως την επόμενη κακοκαιρία που θα πέσουν στα κεφάλια μας!

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022

24.000 ευρώ για ψεκασμούς πεύκων μπας και τα συντηρήσουν έως την επόμενη κακοκαιρία που θα πέσουν στα κεφάλια μας!


 Έχουμε γράψει πολλές φορές πως για εμάς είναι αδιανόητο το γεγονός πως υπάρχουν πεύκα μέσα στον αστικό ιστό που καταστρέφουν τα πεζοδρόμια μας , ενώ η ύπαρξη τους σε νησίδες αποτελεί  έναν διαρκή κίνδυνο για τους οδηγούς. 

Οι κακοκαιρίες των δύο προηγούμενων ετών έριξαν κάποια πεύκα μέσα στον αστικό ιστό με υλικές  ζημιές μόνο σε παρκαρισμένα οχήματα αλλά η διοίκηση του δήμου μας πιστή στο δόγμα των "ψευτοοικολόγων" διατηρεί  αυτές τις "ζούγκλες" μέσα στην πόλη μη έχοντας επαρκές προσωπικό ούτε για να περιποιηθεί  τα χορτάρια που ακόμα κόβουν εδώ και 10 μήνες χωρίς να έχουν καταφέρει να τα "τιθασεύσουν". 

Κάποιοι ελάχιστοι συνδημότες μας κάθε φορά που ένας ιδιώτης - εργολάβος κλαδεύει κάπως πιο "βαθιά" δένδρα που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να διατηρηθούν για πάντα αρχίζουν και σκούζουν διαδικτυακά για το πράσινο που μειώνεται στην πόλη μας. 

Μάλλον δεν κυκλοφορούν σε αυτή , να δουν πάρκα γεμάτα πεύκα 50 ετών και πάνω και νησίδες όπου τέτοια πεύκα ξεπερνούν σε ύψος ακόμα και πενταόροφες πολυκατοικίες. 

Από τις μέρες της προηγούμενης διοίκησης είχαμε επισημάνει την σπατάλη του να μην αξιοποιούνται οι "ζούγκλες" αυτές αλλά να παραμένουν ως έχουν για να θυμόμαστε και τι μας κληρονόμησαν όσοι επαίρονται για τους "αγώνες" τους για την "δημόσια" περιουσία. 

Άλλωστε τα εμπορικά ακίνητα της οικογένειας Νάστου ήδη τα αξιοποιεί η ΕΤΑΔ εισπράττοντας ΕΝΟΙΚΙΑ από καφετέριες της πόλης μας και από super market στα οποία έχουν ενοικιαστεί. Χρήματα που παλιότερα έμπαιναν στα ταμεία του δήμου μας και χάθηκαν αφού οι "αγώνες" οδήγησαν μια σειρά ακινήτων στα χέρια της ΕΤΑΔ που μαζί με τους δανειστές μας τα αξιοποιεί κάτι που δεν θα έκαναν οι διοικήσεις του δήμου μας αφού αυτές δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε τις παιδικές χαρές , τα πάρκα και τις πλατείες μας και καταφεύγουν σε πλαστικούς χλοοτάπητες την στιγμή βέβαια που δεν λένε να κόψουν και κανένα επικίνδυνο πεύκο το αφήνουν να πέσει στην επόμενη κακοκαιρία! 

Φυσικά ουδείς τολμάει να δημιουργήσει κάτι που θα έφερνε εισοδήματα στον δήμο μας μέσα σε πάρκα που είναι στο σχέδιο πόλεως ενώ η πρόσβαση σε αυτά των συνδημοτών μας γίνεται ολοένα και πιο προβληματική αφού δεν καθαρίζονται τακτικά,  ενώ πλέον καλούνται εθελοντές για να βοηθήσουν στον καθαρισμό τους. 

Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά τα "κορόιδα" για να μαζεύουν καμία πευκοβελόνα μην καούμε στο τέλος από τα "πανέμορφα" πάρκα μας! 

Δεν ξέρω εάν οι γεωπόνοι του δήμου μας έχουν δει τα επικίνδυνα πεύκα σε πεζοδρόμια της πόλης (και τι εισηγήσεις κάνουν και δεν θέλουμε να τους αδικήσουμε)  αλλά θεωρούμε βέβαιο πως στην επόμενη κακοκαιρία θα έχουμε υλικές ζημιές σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα ενώ ευχόμαστε να είναι οι συνδημότες μας προσεκτικοί και τυχεροί για να αποφευχθούν τα χειρότερα. 

Και επειδή τα πεζοδρόμια τα φτιάχνουν με δικά τους έξοδα οι ιδιώτες που έχουν ακίνητα στην πόλη μας καλούμε την διοίκηση να αρχίσει να τα φτιάχνει αυτή αφού έχει ως φαίνεται  χρήματα για να ραντίζει μπας και καταλάβει πως ο χαβαλές για την διατήρηση νεκρών δένδρων είναι κοστοβόρο σπορ  και δεν μπορεί να επιβαρύνει τις τσέπες όσων έτσι και αλλιώς ΔΕΝ ΤΑ ΘΕΛΟΥΝ.

Και αυτοί  είναι οι περισσότεροι που επιθυμούν άλλα δένδρα στον αστικό ιστό της πόλης και όχι πεύκα που διαλύουν τα πεζοδρόμιά τους. 

Βέβαια θα μας πείτε πως υπάρχουν δημοτικές παρατάξεις που ζητούν την αναστήλωση αυτών λες και είναι αρχαία μνημεία. 

Ας τα "υιοθετήσουν" αυτοί λοιπόν,  πληρώνοντας το κόστος αφού μάλλον είναι πολυτέλεια να πεταχτούν 24.000 ευρώ για να διατηρήσουμε "υγιή" κάτι που σε μερικούς μήνες θα πέσει στα κεφάλια μας! 

Ξέρουμε πως όσοι  "οικολόγοι" διαβάσουν την ανάρτησή μας αυτή θα ανέβουν στα κάγκελα αλλά εμείς δεν μπορούμε να γινόμαστε δέκτες δικαιολογημένων παραπόνων όσων κινδυνεύουν οι περιουσίες τους για να έχουν κάποιοι λόγο ύπαρξης σε αυτή την πόλη. 

Τέλος μια βόλτα στα πάρκα Ναυαρίνου & Καλαβρύτων με τις πεταμένες σιδηροκατασκευές της προηγούμενης διοίκησης για μαζικό αθλητισμό,  δείχνει στους πολλούς γιατί θα χρεοκοπήσουμε και πάλι. 

Δείτε εδώ την ΑΠΟΦΑΣΗ του δημάρχου για τα 24.000 ευρώ εσείς που τον κράζετε πως ο άνθρωπος δεν είναι οικολόγος και δεν φροντίζει τα κουφάρια που του κληρονόμησαν οι προηγούμενες διοικήσεις και κάποιοι τα θεωρούν "αξιοθέατα" της πόλης. 

"Αξιοθέατα" που αδειάζουν και δεν γεμίζουν τα ταμεία του δήμου μας αλλά που κάθε χρόνο δημιουργούν περιττά έξοδα για να έχετε και εσείς χώρους να πηγαίνετε τα κατοικίδιά σας γιατί για τίποτα άλλο δεν κάνουν! 

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: